MotoNews.pl

Wkońcu wygrałem swoją wojnę z obrotami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pisałem już kilka postów jak zachowuje się mój wuz na wolnych obrotach wymieniałem tam świece co zresztą nie miało w moim przypadku większego znaczenia silnik krokowy - akutat słusznie, przepływomierz - w zupełności bez sensu...
Problem leżał w reduktorze, ktury zresztą jest nowy, lecz goście w krakowie od gazu PO PROSTU SIĘ NIE ZNAJĄ regulowali ustawiali i kileli, po czym stwierdzili, że fordy i lpg to samobójstwo. A i tak wybrałem się do Jaworzna do pana Kiszkana by rzucił na autko okiem i co niczym ginekolog wzioł imbusa wsadził w reduktor i kazał jechać na próbe i DZIAŁA nie gaśnie na wolnych obrotach. Jeżdze z podłączynż przeplywką - mało pali 8,5l lpg po mieściejest nawet żwawy jak na1,4
TERAZ MOGĘ Z CZYSTYM SUMIENIEM POWIEDZIEĆ ŻE ESSI TO FAJNY WÓZ A INNE TO ...
Dzięki za pomoc

nie ma to jak dobry fachowiec, który wie co robi i się zna na rzeczy

Moje gratulacje a tym mechaniorom jedz i pokaz teraz ze da sie zrobic a oni sa partacze

czasem tak jest, że przyczyną jest jakaś pier.... ,a mechanicy szukaja dziury w całym. Przynajmniej teraz poznałem słabe punkty essiego na tyle, że sam soboie już poradze z większoiścią problemów w czym może pomoze mi jeszcze książka serwisowa

o jaki chodzi reduktor??? ( bo jestem w tym zielony)

Cytat:
2004-09-12 20:14:18, Ziarek pisze:
wzioł imbusa wsadził w reduktor i kazał jechać na próbe i DZIAŁA nie gaśnie na wolnych obrotach. Jeżdze z podłączynż przeplywką - mało pali 8,5l lpg po mieściejest nawet żwawy jak na1,4

Ok - fajnie tylko powiedz mi jak on Ci pali 8,5LPG po mieście (rozumiem, że Kraków) skoro Pb katalogowo w cyklu miejskim ma koło 10l?
Mnie pali między 10,5-13l po Krakowie. Zależy pewnie jak mi się spieszy .

Pozdrawiam

Szczerze mówiąc sam nie wiem jak to się dzieje, że tak mało pali tak jak wspomniałem minimalnie 8,5l lpg, ale potrafi zjeść więcej po mieście jak pocisne i 10,5 weźmie. Niewiem może olej (Orlen GAS), lub nowe świczki lub przeczyszczony przepływomierz czy sil krokowy a może wszystko to się nakłada na siebie i pozwala rzadziej mi odwiedzać stacje BP gdzie tankuje dość dobry gaz.
Jednym słowem teraz jestem zadowolony

Cytat:
2004-09-13 16:51:12, Ziarek pisze:
Szczerze mówiąc sam nie wiem jak to się dzieje, że tak mało pali tak jak wspomniałem minimalnie 8,5l lpg, ale potrafi zjeść więcej po mieście jak pocisne i 10,5 weźmie. Niewiem może olej (Orlen GAS), lub nowe świczki lub przeczyszczony przepływomierz czy sil krokowy a może wszystko to się nakłada na siebie i pozwala rzadziej mi odwiedzać stacje BP gdzie tankuje dość dobry gaz.
Jednym słowem teraz jestem zadowolony

Znów wszostko niby fajnie i tylko się cieszyć, ale ja nadal uważam, że jeśli katalogowo coś pali w mieście 10L to nie będzie paliło na LPG 8,5L. To znacze pewnie można tak ustawić instalkę, ale ... jak to ktoś powiedział:
silnik musi coś palić, albo paliwo, albo ... zawory.

Więc .... ale każdy idzie swoimi ścieżkami życia

Pozdrawiam

mam 1,3 i mnie również po mieście pali od 8,5 do 9 (zależy jak leży), jakość gazu ma niebagatelne znaczenie, Teraz tankuje na jednej prywatnej stacji, kiedyś tankowałem na JETcie to mi palił 12 a teraz bez regulacji instalki pali mniej,