Zapalona kontrolka w camry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakis czas temu zapalila mi sie i uporczywie nie chce zgasnac kontrolka ze czegos brakuje (taka podobna do recznego tylko ze z wykrzyknikiem w koleczku). Sprawdzilem wszytko co tylko moge-klocki,plyny,olej silniowy i w skrzyni (automat) i nie mam w ogole pojecia co to moze byc. Nie dziala mi ABS- czy to moze byc to? Nie bardzo mam ochote jechac do ASO...

Niestety najprawdopodobniej jest to czujnik ABS-u ale jutro pogadam z mechanikami i odpiszę co można z tym zrobić żeby kosztowało jak najtaniej!

mam identyczne objawy z Camry!!!
kontrolka raz się zapal, raz gaśnie, i najprawdopodoniej jest to związane z czujnikiem w zbiorniczku wyrównaczym...

do tego zapala się kotrolka "ABS" i wtedy nie działa ABS - z tym to cholery już dostaję bo nie możemy dojść - wymieniłem jeden czujnik ABS-u, który rzeczywiście był walnięty, potem wogóle położyłem nową wiązkę przewodów od czujnika do centralki...

problem wrócił, a ja ciągle nie wiem co to jest!!!

Z tego co sie orientuje u mnie chyba nie ma oddzielnej kontrolki od ABS-u - mam wersje europejska. A co do zbiorniczka to fakt- przypomnialo mi sie ze kiedys po dolaniu plynu na chwile problem znikną. Zanim dobiore sie do czujnika ABS`u skupie troche uwagi na tym zbiorniczku. powiadomie jak mnie olsni

U mnie w camry była ta sama sprawa. Wystarczyło uzupełnić płyn hamulcowt w zbiorniczku. A jako ciekawostka powiem że w momencie zapalenia się kontrolki zyłączał się tempomat co jest logiczne.

PANOWIE

Jak zapala się Check i nie macie pojęcia o co biega to podjechać do pierwszego elektronika samochodowego co ma diagnostykę podłączy do kompa i wiesz co ci walnęło. Koszt takiej zabawy która trwa 2 min. to 50-60 zeta i to zniechęca.