Pomóżcie w sprawie kupna Espero.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć...

Mój Tata kupił sobie Espero 2.0 CD + KLIMA + ABS. Całkiem fajny samochodzik i nieźle się nim jeździ chociaż w porównaniu z zawieszeniem mojego Volvo 440 jest jak dla mnie troche za "miękki".

Niestety. Mój samochodzik ma już swoje lata (''''''''91) i czas najwyższy aby go zmienić.
Otrzymałem oferte kupna Espera 1.8 CD 1998 100tys zielony metalik + klima za (moim zdaniem) całkiem niezłe pieniądze. Jest jednak pewien problem. Samochód jest uderzony w drzwi pasażera (przednie) na wysokości słupka. Efekt był taki, że drzwi pasażera nadają sie jedynie do wymiany wraz z przednią szybą. Z tego co mówi właściciel mocowanie szyby nie zostało naruszone w części dachowej oraz dolnej, jedynie na odcinku słupka.

W sobote (tj. 14 grudnia) chcę wybrać się na oględziny i wtedy będe mógł coś więcej napisać. Na co zwracać uwagę?
Samochód ma kosztować 8,4tys.
Czy ktoś mógłby mi ewentualnie powiedzieć jaka może być cena takiej naprawy i czy to się w ogóle opłaca.

Do klubu przystąpiłem tak czy siak ze względu na mojego ojca, który już powoli zaczyna korzystać z internetu czego wynikiem jest założenie termostatu od Opla. Zdjęcia "naszego" jak narazie jedynego Espero postaram się wrzucić jak najszybciej.. ale poczekam na wiosne.

Pozdrawiam... Piotrek

Jeżeli nie jest to poważne uszkodzenie, to pewnie się opłaca...
Jak płyta nie ucierpiała, to prawie wszystko można naprawić...

Zastanawia mnie tak niska cena! Jaki rocznik/przebieg/stan techniczny?

ja ostatnio widziałem takie delikatnie puknięte espero...... zobacz w archiwum forum wątek "dzwon"

opis wydaje mi się dziwnie podobny....a wiem że ten samochód kupił jakiś pan Henio który go miał podreperować i sprzedać......

Piotrek lepiej daj namiary na to Espero z automatem za 11 tysięcy, chyba nie ma sensu ładowac się w naprawy bo po pierwsze nie wiesz co Ci wyjdzie do naprawy, ile będziesz musiał dołożyć, jak długo będziesz to robił, czy znajdziesz wszsytkie części no i czy to wszsytko wyjdzie tak że wciąż będziesz chciał mieć ten samochód..