Problem ze skrzynia[126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
posypały mi sie łożyska z wałka sprzegłowego,i dzisiaj je wymieniłem.Problem jest taki ze w czasie wymiany wypadł taki mały kołeczek(koło 5mm długosci)!!!nie zauważyłęm skad wypadł Nie ma go nigdzie na rysunkach w ksiazce Teraz jest tak ze niezaleznie co za bieg wbije(oprócz wstecznego)skrzyna sie blokuje!!!
POMOCY
Wie ktos gdzie ten kołeczek ma swoej miejsce??

Ten koleczek trzeba wlozyc w srodkowe widelki tam gdzie jest taki maly otwor w nich a pomiedzy widelkami sa takie wieksze 2 fasolki
wszystko znajduje sie od strony mechanizmu roznicowego mam nadzieje ze zrozumiales moj belkot

[ wiadomość edytowana przez: forti dnia 2004-03-22 00:02:42 ]

Tak to bardzo ważna rzecz!! Też pierwszy raz poskłądałęm bez wałeczka i cyrki ze skrzynią miałem Teraz już wiem

Hehe - i to jest wlasnie glupota polkich knstruktorow, zeby tak maly element odpowiedzialny byl za niewrzucenie dwoch biegow na raz, a co za tym idzie zmaglowanie skrzyni... Wiem, ze najlepsze jest najprostsze, ale bez przesady.... Podczas skaldania warto nalac tam od gory oleju, zeby wszystko lekko chodzilo.

Wielkie dzieki Forti
Poskładałem skrzynki o 3 w nocy.Jutro ja wrzuce i zobacze,czy dobrze poskładałem a jak nie to zabawa na nowo
Pozdrownienia