MotoNews.pl
1 Miernik napięcia (42131/27) - NT

Miernik napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos z koegów co bardziej maja do czynienia z elektryka mogliby za opłata zrobić cos takiego miernik napięcia taka dodatkowa kontrolka ?

W hipermarketach leżą takie po pare złotych. Wystarczy wyjąć z obudowy.

A co konkretnie chcesz osiągnąc Wodzu???

chciałbym widzieć poziom naładowania akumulatora albo jakim napięciem jest ładowany

Cytat:
2004-03-15 15:37:33, trombocyt pisze:
chciałbym widzieć poziom naładowania akumulatora albo jakim napięciem jest ładowany

Mi takie cos za daro sprawdzaja w serwisie z akumulatorami.

wystarczy zwykly woltomiez

o ile sie nie myle to jest ladowany napieciem ok 13v. Ale nie jestem pewien

Prawidłowo 13,7 do 14,4 V

Dobra widze że mnie nie rozumiecie kiedys jak miałem Malucha to miałem zestaw wskazników o nazwie "budzik" ale ja sobie zrobiłem obrotomierz, wakuometr, miernik napięcia itd. Tylko wszystko to mozna było kupic w sklepie motoryzacyjnym sżło sie i mówiło poprosze obrotmierz do malucha i facet kładł na lade płaciłes i szedłes szczęśliwy teraz takich cudawianek nikt nie robi i myśłałem że ktoś się podejmie tego a ja chciałem dodatkowy bajer a wiem że mierza to za darmo itd.

aaa to mozna powiedziec ze wodzu chche udoskonalic wskazniki i mieci ch wiecej

tia powiedzmy ze sie nie dogadalismy

wyszło na to że jedni o dupe a drudzy o marynie

ale przeciez takie wskazniczki dalej mozna w sklepach kupic nie wiem o jaki ci chodzi ale takie wskazniczki napiecia na diodach led mozna spokojnie kupic bo sam mam takie cudo

Dokładnie!! Dvl ma racje!! Dzisiaj widziałem takie cudo w sklepie motoryzacyjnym!!

Osobiscie to wolałbym jakis wskażniczek bo to ciekawiej wygląda a tu w Gdyni co raz mniej motoryzacyjnych i a takich dupereli również