| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-18 23:16:17
no tak. Zawsze mowilem, NIE MA JAK KLASYK widzisz Pawel, kupiles sobie BEZPIECZNIEJSZY samochod po prostu. swietny argument dla drugich polowek "wiesz kochanie, kupie taka 30-letnia lade... duzo bezpieczniejsza od naszej... wiesz, ze wzgledu na dziecko" znakomity pomysl. przystapie do ataku, jak tylko mina ciche dni. Powiedzialem przypadkiem zonie, ile ostatnio wsadzilem w auto. Zaczela cos przebakiwac o jakim lekarzu czy cos... dziwne, nie wyglada na chorą.... |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-03-19 11:58:47 No nie wiem, jak tak patrze na te auta - ale weźmy tak może 07 albo samarke i zróbmy czołówke np. ze skodą felicją, fiatem punto, czy oplem astrą, ciekawy jestem które autko lepiej wypadnie |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-19 12:08:24
Nie jest tak istotne jak wypadnie autko ( bo po poważnej czołówce to zwykle i tak jest kasacja) , ale jak wypadnie kierowca.... Popatrzcie na tym filmie jak głowa kierowcy przelatuje przez wszystkie otaczające go elementy. Uderza w kierownicę potem zalicza przedni wgnieciony już słupek, krawędzie drzwi i martwa już kończy na środkowym słupku.....Koszmar!!! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-19 12:25:55 Dokladnie Bartek. Im po wypadku auto lepiej wuglada, tym czesto gorzej wyglada kierowca. Punto w zderzeniu z 07 zostanie zmasakrowane, ale prawdpododobnie kierowca bedzie mniej uszkodzony.
ciekawi mnie test oki. jej przedzial pasazerski wyglada duzo lepiej nic seicento po tescie. A przeciez konstrukcje te rozni pare ladnych lat. inna sprawa sa przeciazenia ciala jadacych, ale skoro przod sie zlozyl, znaczy, ze jakas tam strefa jest... |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-19 13:01:39
Strefa zgniotu jest, ale nie ma sztywnej kabiny pasażerskiej, która powinna zachować możliwie niezmieniony kształt nawet jak cały przedział silnikowy złoży się w harmonię....W klasyku cały samochód jest stefą zgniotu, co widć po pofalowanym dachu i zdeformowanych drzwiach i progach. |
Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-03-19 14:39:35 Widziałem dizisaj rano całkowicie skasowaną 2107...widok naprawdę nie ciekawy. Kierownica niemalże na siedzeniu kierowcy, pedały w pionie, napewno nieźle poraniły nogi kierowcy. Silnik wraz z błotnikami prawie oderwał się od całego nadwozia, dach złamał się wpół... |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-19 18:16:22 Przerazajace widoki... chyba jednak czas przyznac, ze wcale nasze Lady to nie takie czolgi jak sie nam wydaje |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-19 21:44:13 Faktycznie te (widoczki ) niesą wesole ale taka ich konstrukcja nestety mogli by chociaż wzmocnić kabine ( orurować) wzmocnić . nieciekawe jest uczucie po mocniejszym zdeżeniu w moim przypadku koła sie lakko rozeszły a niebyło czołuwki i wyszła obronnie t.z. ja niegroźne urazy 13 dni szpital panoni |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-03-19 21:57:32 widoki straszne ale mysle ze wiecej rozsądku to moze sie nieznajdziemy w takiej sytuacji |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-19 21:59:21
... bo ludzie i tak kupia kazda ilosc.... skad my to znamy??? |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-20 00:47:44
Nie "ktos" tylko ja A co do tematu watku to tak sobie pomyslalem, ze moze mozna byloby cos na to zaradzic |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-20 01:01:45 Witam
Kiedy mówimy o crash testach widzimy tylko najnowsze auta, a reklamuje się tylko te najmocniejsze. A pamietacie reklamę Citroena Saxo, tę z młotami o spadającymi kowadłami?.. wydawało się że to takie mocne autko, w firmie mojej narzeczonej mieli 4 Saxa, wszystkie zginęły w wypadkach, w jednym zginął człowiek, w drugim inny wyladował na długo w szpitalu, w Saxo mojej pani, Poldek trafił na szczęscie przed kabiną lekko z boku - Polek odjechał lekko utykając Saxo do kasacji, 4te Saxo na moich oczach w Gdańsku, wjechał w nie Cienias, z tyłu pędzel, cienias odjechał o włąsnych siłach Saxo II dostał nową karoserię duzo mocniejszą a reklama miała zmyć złą słąwę auta. Testy Ład widziałem kiedyś na rosyjśkiej stronie, ale ostatnio nie mogłem odnalezć linków, przeprowadzone sa wg najostrzejszych kryteriów, 64 km/h, bodaj 50% przesunięcia itd.., oglądałem wiele innych testów, gdzie renomowane auta, przu 50km/h wygladały duzo gorzej niz Łada. Nie chcę się pocieszac, ale Łady nie są najgorsze pod tym wzgledem, a zyciu obyśmy nie musieli testowac naszych autek |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-20 10:10:34
mysle, ze we wlasnym zakresie to tylko bezpieczenstwo zynne. Glownie w temacie zawiechy i hamulcow, bo ingerenca w ukl. kierowniczy to chyba za duza pierdolencja nawet dla najlepszych "dlubaczy" wsrod nas.... a jesli chodzi o bierne... to klatka wzglednie ponaprawianie spustoszen dokonanch przez rudą. Tylko ze twedy wracamy do stanu z obrazków Szeryf, sa gorsze, nawet wsrod nowoczesnych. Ja do znudzenia bede przytaczal przyklad seicento, ktore wypadlo tylko troche lepiej od przodka swego, malucha. |
krystian0001 vectra gt wejherowo | 2004-03-20 21:56:58 Moge pocieszyc pewna historią która mi sie niedawno przytrafiła. Uderzyłe we mnie facet jak stalem na czerwonym świetle. Po prostu sie zagapił. Trzymałem nogę na hamulcu wypchneło mnie z metr do przodu nie była to duża praędkość. W każdym bądź razie facet swoim nowym Transitem musial czekac na lawete Pozdrawiam |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-20 22:33:55 hak dobrze rzecz tez mam |