MotoNews.pl
6 Opony 155/65r13 na feldze 4,5cala (42328/0) - NT

Opony 155/65r13 na feldze 4,5cala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Jezdził ktoś może na takiej konfiguracji?? Opony 155/65r13 na feldze 4,5cala Bo kurde tak bede miał i ciekaw jestem jak się bedzoe jezdzziło, wiem ż emoge sam sprawdzić ale to dopiero za ok 1 miesiąć, aha jak seryjny (prawie) silnik sobie z tym poradzi? Tak bedzie tylko z tyłu, przód to 135/70r13

W sumie fajna konf. Ja jezdzilem juz na 13x6" i 165/65 R13 i jeździło sie zajefajnie zawias seria, a trzymal sie asfaltu jak przybity jezeli chodzi o osiagi, to powiem ci szczerze, ze na silniku serii tego nie odczulem. Teraz mam zamiar zalozyc na 5" fele oponki 155/70 R13 i na tył to bedzie odpowiednie rozwiazanie

Mysle, że bedzie ci sie dobrze na tym jezdzilo

mam dokładnie taka konfiguracje, na tyle, bardzo fajnie sie jedzie, moze czasem troche za twardo ale ładnie wyglada, taki kompromis miedzy look'iem a komfortem..

Nie wiem jak one beda wygladac. Ale zapytam o cos innego: jak beda wygladac i jak sie bedzie jezdzilo na oponkach 155/65 R13 na feldze 6 cali? Jezeli oponke wogole da sie naciagnac na taka fele?

Cytat:
2004-03-16 23:57:24, Powel pisze:
Nie wiem jak one beda wygladac. Ale zapytam o cos innego: jak beda wygladac i jak sie bedzie jezdzilo na oponkach 155/65 R13 na feldze 6 cali? Jezeli oponke wogole da sie naciagnac na taka fele?

wszystko sie da jakby co mozna dopier***** detka w srodku, ugiecie boczne zerowe, komfort rowniez. ale trzymanie napewno REWELACYJNE. konfiguracja konkret-popieram! ja osobiscie bede mial 175/50 na 6" na wszystkich kolach

dzieki Zolt4r za szybka i konkretna odpowiedz bo kupilem takie fele jak Ty masz za 200zl a nie jak wczesniej mowilem za 300zl. Jutro daje do piaskowania , potem lakierek i trzeba bedzie bude poszerzac

Cytat:
2004-03-16 17:21:13, Abdull pisze:
Witam Jezdził ktoś może na takiej konfiguracji?? Opony 155/65r13 na feldze 4,5cala

Spojrz tutaj, tutaj i tutaj. Na wszystkich fotach z przodu wlasnie stoi 155/65 na 4,5' feldze od cienkiego. Dla porownania mozesz zobaczyc 155/70 R13 na 5' feldze zalozone u mnie z tylu. Gdyby padlo pytanie to od razu mowie, ze nic nei obciera i nic nie trzeba doginac...
Generalnie 155/65 mam zimowki Fuldy Montero i mimo bieznika dosc sporego (sztuki nowki) nic nei obciera, a wygalda naprawde bardzo dobrze..
Oczywiscie na tyl hardcorowo na wiosne beda juz 175/50 R13.

mam felgi 13'' ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem jakie ale pytanie moj brzmi gdzie można kupić takie oponki - mogą być używki (tylko dobre) i co ważne w miarę tanio w krakowie

Zdaje się że w CC Sportingach takie seryjnie zakładali, przynajmniej mam na balkonie felgę ze Sportinga i tkwi na niej opona Michelin MXT 155/65 R13 a helga ma 4.50 cala i ładnie się komponuje. Koło jest zresztą do zbytu.