| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bod Lada Samara Kraków | 2004-03-02 17:26:37 Niejestem pewien ale wydaje mi się że masz uszkodzone łożysko oporowe. |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-03-03 12:34:40 no też stawiam na łożysko |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-03 22:52:16 Ja zaczoł bym od wyregulowania sprzęgła ( podciągnąć ) i zobaczyć czy jest to nadal jeśli tak to skrzynka w dół i rękawy do góry panoni |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-10 23:45:52 A ja mam takie zapytanie:
co jest grane? sprzeglo wymienione niecaly rok temu. Przejechalem moze z 20-30 tys, na nim. Produkcja ruska. I ma poslizg, popuszczanie niewiele pomaga. Juz nie ma co popuszczac, dzis dalem na max i dupa. Wciaz slizg... i teraz: czy moze to byc wskutek zaolejenia? W maluchu to mialem, czyzby znowu?? Ponoc w 07 to malo prawdopodobne... czy po prostu docisk zdycha? bo raczej niemozliwe, aby przy mojej jezdzie i przebiegu tarcza juz sie zjechala... pompa, wysprzeglik, ogolnie sterowanie - sprawne. sklaniam sie, ze docisk juz sie konczy. I teraz: niebawem wymieniam skrzynie. I wtedy pewnie tez sprzeglo kpl. I jakie polecacie? ma ktos LUK'a czy sachs'a? a moze inne? a ceny? doradzcie cos laikowi..... |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-11 00:11:00 Witam
jeśli chodzi o sprzegło to warto kupić włoskie Panther, jak kupowałem swoje to opisane było jako dla Łady, Fiata 131 1600, 1800, cena kompletu wówczas niewiele wyższa niż ruskiego, robię na tym sprzegłe juz chyba z 200 tys, bo przeniosłem je z kombiaka wraz ze skrzynia biegów V. Sachsa także smiało moge polecić, miałem kiedys, nie wiem niestety ile w tej chwili moze kosztowac, ale tez było nie do zajezdzenia. jakbyś chciał sprzegło ruskie to szukaj takiego do NIVY, jest dużo mocniejsze Co do Twojego sprzegłą, raczej mało prawdopodbne byś w tak krótkim czasie zajezdził, moze puscił Ci tylni zimmering w silniku? i wali olejem, docisk można hmmm.. bardzo szacunkowo ocenic jak działa, włąsciwie przed demontażem skrzyni spróbuj regulacji. i taka uwaga by sprzegło zaolejone sie slizgało z tego powodu, tego oleju musi naprawde sporo wyciekac |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-11 09:26:57 kozuchow to wiem ze do dupy, ale ciekawe co mowisz Szeryf o tym zimeringu. Przy okazji obejrze dziada.. wymiana chyba nie ejst trudna/skomplikowana?
olieju sporo idzie w cholere, ale to raczej wina silnika... wiem, ze cieknie na przednim oringu, wiec i tylni moze puszczac. a regulacji na sprzegle - koniec. juz sie skonczya. Tak, jakby sie po prostu zuzylo... Ale qfa po takim przbiegu?! Ruskie?! |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-03-11 10:59:08 Adasco,zeby wymienic tylny simmering na wale korbowym,trzeba wyjmować skrzynię,czyli przy okazji można bez problemow sprawdzić sprzęgło.
U mnie wymieniono go przy okazji wymiany sprzęgła,okazało sie że jest baaardzo do dupy |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-11 16:15:46 Grześ: skrzynia wypad i tak robi, bo piateczka bedzie a tego dziada wymienie - profilaktyczne, podobne jak sprzeglo... dzieki za podpowiedzi. Radek: nie wiem, jak w samarze, ae w 07 niegdys placilem chyba ze 30 zl... a teraz to bede robil sam, tylko warszat + narzedzia + w razie czego pomoc - wynajmuje jak znam zycie to cos sie zwali i i tak mechanik skonczy... ale probuje usilnie co sie da rzezbic samemu.... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-12 22:11:51
nie przytykaj. Gaz lubi zimne pwietrze. Jesli masz taki przelacznik na wlocie do filtra pow., to przestaw w polozenie letnie (odetnij powietrze znad kolektora). Zaslanianei wlotu pogorszy spawe. Za to dobrze jest go ODWROCIC, tak, zeby oslabic ped wpadajacego powietrza (niech bedzie zimne, ale niech nie dmucha). Ja zalozylem na wlot papierowa rure (taka jak orginalnie szla znad kolektora do puszki filtra powietrza), i skierowalem ja do tylu... i jest gitara. bo jak dasz w palnik i np. dojezdzajac do swiatel dasz na luz - czasem na gazie potrafi zgasnac i to jest normalne. Bo za duzo powietzra ma. A jak masz wlot do tylu, to jest akuratnie.... a co z tematem? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-15 20:38:34 no niech zgadne: masz wyciek. A gdzie?
a to sobie obejrzyj pompe, przewod i wysprzeglik. Powtorz obserwacje kiedy ktos inny wciska sprzeglo. Z wysprzglika potrafi kapac wlasnie wtedy. I poczekaj z tym wcisnietym pedlaem chwile. Tempo wskazuje, ze wyciek nie jest duzy. w kazdym razie ja obstawiam wysprzeglik. Bo jakby walnela pompa chyba lecialoby wiecej.... a zerknij tez na zbiorniczek plnu - czy nie pekniety. mogl leko strzelic. ze starosci, czy od mrozu.... |