Pokrowce to cos pozytecznego :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis spedzilem 2,5 godziny na zalozeniu pokrowcow do Espero. Pokrowce nie jakies "no name" tylko specjalnie dla Espero, calkiem ladne, przypominaja oryginalna tapicerke, jednak felerne. Nie maja otworow na prety od zaglowkow-na szczescie ktos w rodzinie sztuke obszywania dziurek ma w paluszku. Cena kompletu to 137 zl. Zalozenie na przednie siedzenia wymaga odkrecenia plastikowych listw od strony drzwi, a pasowanie, wygladzanie i spinanie spineczkami pod fotelami to nielada sztuka. Teraz mam to za soba i mam rowniez nadzieje, ze tak szybko sie nie wybrudza. Wypiore moze za 2 -3 lata.
Napisalem ten post po to, aby ostudzic zapal wszystkich ktorzy tak jak i ja do konca nie wiedza czy potrzebuja pokrowcow... Jesli samochod ma starczyc na 5 ,6 lat i jezdzimy w "garniturze" to raczej zaoszczedzmy ta stowke. Pokrowce co prawda pasuje jak ulal i do zludzenia przypominaj tapicerke, jednak trzepa liczyc sie ze strata czasu. Moze lepiej zalozycz koszulki...
Robert

Jeżeli ktoś kupił auto w salonie, lubi czystość i porządek to z pewnością nie musi się martwić o stan i wygląd swojej tapicerki. Ja kupiłem auto używane, a stan tejże był raczej marny. Była podarta i nieumiejętnie "cerowana". Ponieważ z natury jestem estetą, zamówiłem sobie pokrowce u samochodowego tapicera. Zapłaciłem 150 zł, również się namęczyłem z ich założeniem ale za to wnętrze zyskało zdecydowanie na wyglądzie. Tapicer dał mi jeszcze różne skrawki materiału z moich pokrowców. Jak tylko znajdę czas, to zmienię materiał w drzwiach i na tylnej półce. Natomiast, okres używania (?) - u nas, na ślunsku będzie zdecydowanie krótszy z wiadomych względów.
Pozdrowionka.

gdzie kupiles takie pokrowce?
mozna je zamowic jakos przez net?
pozdrawiam
wojtek

Wojtek, kogo pytasz ? Jeżeli mnie, to musisz poczekać bo gdzieś wywaliłem rachunek, nie pamiętam adresu ani nr telefonu. Nie wiem czy są w necie, ale mogę odświeżyć swoje wiadomości do 2 dni. A zaklad znajduje się w Chorzowie.

ja swoje kupilem przy ASO w Krakowie na Aleji Pokoju - fajny sklepik i maja wiele ciekawych rzeczy do Espero tanio. Ale teraz sie ciesze - pasuja jak ulal i sie nie przemieszczaja. Przez net chyba nie da rady... nie probowalem