| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-28 10:46:11 A moje ulubione narkętki mocowania wkładów amorków w kolumnach?
Pozdrawiam |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2005-12-28 11:12:01 Zawieszenie Cariny i Awensisa są prawie takie same.
U mnie również działo się to samo kiedyś (kiedy miałem jeszcze w posiadaniu Awensisa) Sprawdż górne mocowanie przednich amortyzatorów(ustaw auto na podnośniku i obserwuj górne mocowanie w momencie kiedy koła zostaną oderwane od posadzki,jeśli usłyszysz stuk jesteś w domu,lepiej niech nie będzie to to gdyż nie ma podrób a tylko oryginały,a to naprawdę duży wydatek i boli ale spokój w aucie niweluje ten wydatek. |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-12-28 13:10:26 U mnie takie wibracje były spowodowane sworzniem na wahaczu... |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-12-28 20:18:12 Podobne metaliczne stuki mam podczas skrecania w lewo ale tylko na szerokich letnich oponach.Po zalozeniu zimowek wszystko ucichlo.Przeguby byly niedawno wymieniane a mimo to jeden znowy daje znac o sobie. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-12-30 08:59:42 Więc wszystko o czym piszecie było co najmniej 15 razy przglądane dodam iż wczoraj zapodałem letnie opony i
Słychać dźwięk tylko przy ostrym skręcie przy 140 km/h I co wy na to?? |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-30 11:52:09 a jakbys mial zlokalizowac ten dzwik to skad on mniej wiecej sie dobywa ?
lewa prawa strona srodek.... gumki na wachaczach masz nowe ? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-12-30 12:44:54 Cromm Jakie gumki????
lokalizacja lewa strona |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-30 13:59:50 myslalem od poczatku o sitenblockach i poduchach ale jesli to nie tu lezy problem to moge zgadywac ))
Teraz bym obstawial miejsce półoś --> łączenie-->skrzynia. Kiedys z perzankiem gadalismy z takim jednym fachmanem ktory wlasnie cos mowil o tym i o tamtym ale juz nie pamietam dokladnie, w kazdym razie chodzilo o duzy chrobot wlasnie przy skrecie gwaltownym ze cos tam to zdarzalo sie w carinach i on to z doswiadczenia wie, akurat w jego przypadku sie mylil ale sprawa o ktorej mowil perzanek moze bedzie lepiej pamietac bo ja to ledwo co
Wtedy diagnoza byla taka ze najlepiej skrzynia do wymiany. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-12-30 17:23:45 Ok ok Cromm
Taka była moja pierwsza diagnoza że półoś i jest druga i bez zmian!! i co???????????????? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-12-30 22:37:03 Aha stuki z prawej wyeliminowane łącznik stabilizatora ale z lewej to przy przyspieszaniu zostało będę walczył jak śnieg zejdzie.
Póki co czekam na rady może się coś wyrzeźbi |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-30 23:43:24 Szefie, ja Ci już kiedyś mówiłem jak to jest z tymi carinami...
Na poważnie to wierze, że dasz rade. Tak jak jakiś czas temu .. wydawało się że już wszyyyystko co tylko wziąłeś pod uwage a tu któregoś dnia bęc .. i naprawione
Pozdrawiam
|
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-31 11:19:03 Z tego co pamietam piąte przez dziesiate to wtedy byla gadka ze cos ociera u wejscia w skrzyni, ze cos tam sie wyrobilo i dlatego jest zmieniony kąt wejscia półosi i ona ociera własnie o cos tam w skrzyni.
Wiecej grzechow nie pamietam. Mam nadzieje ze to nie skrzynia winna ale jakas poperdolka ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-12-31 17:05:42 Misiek Wiem że tak będzie ale....................
Carina Kierowniku Jest nieobliczlna!!!
Pozdro Michu Cromm że co ociera o co bo nie kumam domyślam się że chodzi o wieloklin przegubu wew. który miał by mieć luz i przegub miał by pukać w skrzynię????? Raczej na 99% nie możliwe i nigdy o niczym takim nie słyszałem a tym bardziej nie widziałem. Ale dzięki popatrzę. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-01-01 13:59:42
Kurde le belek nie pamietam zastrzel mnie chodzilo mniej wiecej o miejsce gdzie wchodzi półoska do skrzyni cos tam sie wycieralo w skrzyni przy wejsciu . Tyrknij do perzana moze on pamieta tą rozmowe z tym mechanikiem ktory zakwalifikowal jego skrzynie do wymiany (na szczescie sie mylił)
Wtedy cos tlumaczyl ze "to sie zdarza w carinach itp."..itp. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-01-02 16:24:07 Mhm gadałem z Perzanem w tej sprawie kilka razy ale nic nie wspominał.
Co do pukania to chyba na 50% przegub zewnętrzby ale przekonam się jak odbije sobie święta to go poprostu wymienie. Pozdro i Dzięki I piszcie dalej może kurczaki coś przeoczyłem. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-01-02 20:11:25 To chodziło o jakieś łożysko ślizgowe, które ponoć jest w dyfrze, że niby już się wytarło i ma luzy
A guzik. Skrzynia do dziś śmiga. Pozdro. |