Problem z Picasso

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem:
W Xsarze, którą niedawno kupiłem przy wrzucaniu "trójki" słychać zgrzyt. Czy mógłby mi kotś pomóc?? Z czym jest problem?? Ile może kosztować ewentualna naprawa??

Ciezko stwierdzic powodow moze byc przynajmniej mozna strzelac

od regulacji, oleju w skrzyni jakis synchronizatorow , po powazne uszkodzenia skrzyni biegow

sprawdz najpierw czy w taki sposob sgrzytnie

Jedziesz sobie na dwojce -> sprzeglo -> wyjmij bieg -> pusc sprzeglo -> wcisnij sprzeglo -> wloz trojke

pozdr

Zrobiłem jak powiedziałaeś i niestety nadal zgrzyta.
Nie wiem czy ta informacja Ci pomoże, ale przy redukcji z 4 na 3 zgrzyt jest wiekszyn niz przy zmianie z 2 na 3.
Zauważyłem też, że gdy wciskam sprzęgło na maxa(do podłogi) to zgrzytu nie slychac, ale czuc cos w gałce zmiany biegów.

Czy możesz podać orientacyjny koszt wersji najbardziej pesymistycznej i optymistycznej.

Pozdrawiam i odrazu dziekuje

[ wiadomość edytowana przez: jazda dnia 2004-03-23 17:42:06 ]

Kurcze ciezko powiedziec tak na odleglosc. Najlepiej pojedz gdzies do zaufanego warsztatu, tak zeby cie nie oszukali od razu ze to pol samochodu do wymiany jest i niech sprawdza czy aby sprzegla nie trzeba "podciagnac" a moze faktycznie oleju w skrzyni malo, a moze trzeba bedzie rozebrac skrzynie i cos tam w srodku wymienic

Jest jeszcze mozliwosc ze samochod byl po jakims tam wypadku i skrzynia sie przesunela

A moze poprostu "zwieszenie" skrzyni chyba poduszki to sie zwie sa do wymiany

Niestety co do cen to sie we francuzach nie orietuje jak widzisz poruszam sie polskim "sprzetem"

Jakbys juz wiedzial co to to daj znac bo ciekawy jestem

pozdr

a jak przełaczasz energiczniej z 2 na 3 i zgrzyt jest głosniejszy to podejzewam ze masz do wymiany synchronizator 3 diegu i zebatke a sprzeglo ma samoregulator i samo sobie ustawia linke. a jaki masz silnik to na jutro moge sie dowiedziec ile to kosztuje w salonie

silnik 1,6i benzyna, rok produkcji 2000, kupiony od pierwszego wlasciciela bez wypadkowy (chyba ze gosc mnie oszukal, ale raczej nie bo byl serwisowany, jest karta pojazdu itp).

za wszystkie informacje dziekuje
jak bede wiedzial wiecej to napisze

pozdro

cena takiego synchronizatora w serwisie to ok 680 zł a zebatki ok300 ja ci tylko podaje cene,a moze go bolec co innego

dzieki za pomoc, troche juz jestem madrzejszy , niedlugo pojade do mechanika, pozniej napisze jakie wyniki