Spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej!!!!! ile do diabła może spalić paliwa Esperko w mieście ...?? bo normalnie chyba go zagazuje....

mi pali w miescie nie wiecej jak 10 litrow (przewaznie dojezdzam do szkoly z kompletem osob i nie wkrecam go wiecej niz 4 tys obr.), poza miastem ok. 8. przy 110-130 km/h. raz mi sie udalo zejsc do 7,3 l/100km

Mój Esperak (1,5 16V) przy oszczednej eksploatacji w miescie spala w granicach 8,5 l/ 100 km.

W trasie schodze do ok. 7,8 - 8 l.

Pozdrawiam - Speed R

Eeee, Spider - to Ty nie przekraczasz 60-tki???
Nie wiem jak PB, ale gazu mój 1.5 bierze po W-wie od 12 do 14 w zimę.
Pozdr. P.

Mnie ubiegłej zimy wtranżolił 14,5 l/100km po mieście, ale to były trasy po 3-5 km i postój.
Teraz przy jeździe 60% trasa 40% miasto wyszło dokładnie 8,8 l/100km.

U mnie średnie zużycie paliwa wynosi z reguły 8,7 l na LPG
przy 60% trasa 40% miasto przy średniej prędkości ok.90km/h ( na trasie110-120 miasto- ). W samym mieście spokojnie mieści się w 10l.

Pyrek - tyle to bierze mój 2.0 - zrób coś z tym

Cytat:
2004-04-21 09:20:51, Jacenty pisze:
Pyrek - tyle to bierze mój 2.0 - zrób coś z tym

A co ja mogę zrobić???
Do pracy mam niecałe 10 km, jeszcze się dobrze nie zagrzeje i już trzeba gasić, z powrotem to samo.... I w warszawskich korkach.
Ostatnio w trasie z trzema osobami przy spokojnej jeździe do 120-130 km/h wziął trochę ponad 7 ltr gazu, więc chyba wszystko o.k.
Pozdr. P.

Pewnie, ze ok. Ja tez przewaznie jezdze na podobnych dystansach.
Ostatnio jak sie cieplej zrobilo w koncu spalil mi 11,7l, zima jak byly
mrozy 13-14.

Mój 2,0 pali ok. 12l gassu +/- 1l. w zalezności od temperatury i częstotliwości jazdy po miescie.
Dużo tez zalezy od ciężkości nogi.
Splanie to trudno porównywalny parametr - za dużo tu zmiennych

Cytat:
2004-04-21 17:32:19, pyrekcb pisze:
Do pracy mam niecałe 10 km, jeszcze się dobrze nie zagrzeje i już trzeba gasić, z powrotem to samo.... I w warszawskich korkach.

Polecam tramwaj/merto - autobusu nie polecam. Szybciej i taniej będzie.

taka limuzyna nie może jeździć na powietrzu a jedna moja dwulitrówka pali po mieście lpg bez względu na pore roku bo latem nie ma mrozów ale jest klima średnio 10 l po mieś cie w trasie ni przekraczając 160 km/h mieści sie w 8l, ale ponieważ lubię przycismąć szczególnie jak zażuce metellice to i tak średnia wychodzi 10,5. ale mnie to grzeje bo mam lpg

Ja mam do pracy ok 3 km - nawet niecałych - spacerkiem 30 minut i na tych odcinkach auto jest zamulane tudzież nieekonomicznie wykorzystywane ze znacznym skróceniem żywotności silnika włącznie
a pali mi tak jak napisałem.

Witam.Ja mam do pracy 1,5 km i w zimie (silnik nigdy się nie zdąży rozgrzać) przy zmiennej jeździe (raz spokojnie,raz ostro) palił mi 14 LPG,a teraz zeszło do 10-10,5 LPG .W trasie jadąc non stop 100-130 mieści się w 8 (8,3) LPG. Pozdr

Napisze tak.

Jak komuś pali 2.0 przy 160 km/h 8 litrów gazu. To trzeba pomyśleć jak to jest możliwe... On benzyny chlałby więcej.

Sprawdzcie sobie mieszanke.

Żeby nie było potem tematów "Wypalone tłoki", "Silnik zdechł", czy może "Gaz to zło"

160 to oczywiście w chwilach zapomnienia a tak naprawde to po rzejściu z poldka 1.6GLI na espero nie czuję rużnicy w kieszeni a te silniki oile się w nich nie grzebie i nie wymyśla pierduł jak ulepszyć oryginał to naprawde nieźle działają i w normie palą.

moj pali 8 litrow w miescie na trasie 6.5 -7 przy jezdzie do 100

Cytat:
2004-04-22 16:09:20, Bartek1112 pisze:
moj pali 8 litrow w miescie na trasie 6.5 -7 przy jezdzie do 100

Jazda + klakson autobusów z tyłu

zadko kto na mnie trabi ale jeszcze nigdy nie za to ze ze jade wolno

a ja myślałem że coś nie tak z moim.... do pracy jakieś 5-7 km i w zimie w mieście równo z instrukcją 11 l paliwa...... i przy bardzo oszczędnej jeździe... cóż jak się chciało to sie ma.... GAZU...... GAZU....