MotoNews.pl
12Okleiny. Ciekawa strona. (48101/26) - NT

Okleiny. Ciekawa strona.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Strona dla tęskniących za widokiem drzewa, chromu lub innego,. ulubionego przez klubowego marudę Piotr-ek'a ozdóbek samochodu: STRONA
Szczególnie ciekawe wydają się okleiny.

POzdro.

Navi

Stare to... a nawet starsze od piotr'ka (i w połowie nie działa). Poza tym piotr'ek NIGDY nie krytykował gustownych oklein, czy gałek zmiany biegów... ale ta a'la ZOO czyli łeb węża to na Wiejski Tjóning się nadaje.

A i tak nie ma do naszej normalnej skrzyni biegow
tylko do anormalnych "w prawo i do tylu " jak nie przymierzajac w kredensie jakims

CO BY NIE MÓWIĆ TO CHYBA NAJTAŃSZE OKLEINY...

Cytat:
2004-05-05 21:47:05, wolczan pisze:
CO BY NIE MÓWIĆ TO CHYBA NAJTAŃSZE OKLEINY...

Z tego co się orientuję w sklepie Tuning.pl są tańsze
Czy może się mylę ???

Pozdrawiam - SpeedR

cena normalna - one chodza po 140-160zl

a czy warto wydawac na okleine jak mozna pomalowac to i bedzie to na dłuzej jak wiecie okleina odchodzi wkoncu szybciej sie rysuje gorzej wyglada a i przy niskich cenach nie pasuje do wszystkich elementow przykład moj kumpel kupił kiedys okleine do auta a jak okazało sie ze nie wszystko pasuje gosc mu piowiedzał ze robili pod dany model auta ale najwyrazniej nie wszystkie te modele maja idealnie taki sam srodek

Co do cen to się nie wypowiadam.
Jak miałem poprzedniego to szukałem oklein i nie bardzo znalazłem.
Teraz już nieaktualne bo mam oryginalne. W tej firmie ciekawy jesty wybór: jakieś chromy, grafity i inne.

Pozdro

Navi

Ja zamierzam wyposażyć brykę w te okleiny. Ale takie pytanie: jaki dekor, z tych drewnianych, prezentuje się najładniej. Bo te próbniki jakieś takie małe i czy wybarwienie na monitorze jest właściwe? Dlatego proszę o Wasze opinie: czy jasne czy ciemniejsze drewienko ładniej się prezentuje we wnętrzu espero?

Pozdr.,
Wrolo

ja jak bede mial kase to sobie wsadze okleine Carbon - bardzo mi sie podoba

Ja kupiłem ich okleinę 3 lata temu.
Przykleiła się dobrze - nigdzie nie odłazi od elementów do których ją kleiłem.
Niestety, elementy nie są precyzyjnie przycięte do kokpitu Espero.

A teraz najgorsze - okleina się rozwarstwia - na panelu sterowania wentylacją z połowy panelu zeszła wierzchnia część okleiny - ta gruba przezroczysta i pozostała tylko cienka folia "klasyczna imitująca drewno ". Ramki tj elementy 3 i 9 (na schemacie z ich strony) już dawno wogóle nie posiadają wierzchniej warstwy.
Wygląda to tak jakbym w papierniczym kupił folię samoprzylepną i tym okleił brykę.
W kilku miejscach pojawiły się siateczki pęknieć na wierzchniej częsci okleiny, poza tym to wierzchnie pokrycie żółknie - pomimo że u mnie w samochodzie się nie pali.

Już w zeszłym roku miałem zamiar zerwac to co pozostało i pomalowac kokpit - może w tym roku znajdę czas.

Cytat:
2004-05-06 09:05:01, DEspero pisze:

Już w zeszłym roku miałem zamiar zerwac to co pozostało i pomalowac kokpit - może w tym roku znajdę czas.

Ale pomalowac jak, na jakis konkretny kolor, czy moze da sie to zrobic zeby wygladalo jak drewno? Ktos mi mowil, ze wlasnie da sie tak pomalowac, ekstra by bylo. Koreance maja takie kokpity drewniane, ale to pewnie im fabryka tak dala. Ostatnio widizalem cala ramke na zegary "drewniana" do Matiza.

A może tak cieńką sklejeczkę+piłkę włosową+papier ścierny+bejca+lakier?

... a może lepiej podjechać do Belgii do firmy Carat Dehambelot (jeśli przekręciłem nazwę to wybaczcie) i zamontować dowolne elementy w drewne za cenę 80 Euro (mniej więcej) od sztuki ???

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2004-05-06 21:54:29, SpeedR pisze:
... a może lepiej podjechać do Belgii do firmy Carat Dehambelot

Gdzieś w TVNTurbo pokazywali jak robią w tej firmie mercedesa.