| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Uzbekko SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA NIVA 1,6 warszawka | 2007-03-02 12:59:04 Witam rozczytywalem sie o gażnikach i tympodobnych, ale nic nie znalazlem, jestem szczesliwym posiadaczem nivy 1,6 tej najstarszej z gaznikiem ruskim orginalnym, jezdze sobie sporo po gorach dolach i tu jest wlasnie problem, mianowicie w momencie kiedy kąt natarcia mam pod gore duuuzy taki pod 70' to sie zaczyna chocek klocek, mianowicie silnik traci moc kompletnie, prawdopodobnie gaznik odcina doplyw paliwa, no i po natarciu jestem juz na szczycie i pyr pyr pyr i gasnie
No i teraz moje pytanie, jak temu zaradzic da sie to jakos obejsc sposobem pomyslowego dobromira ale tak zeby w powietrze nie wysadzic bryki, czy kwestia wymiany gaznika a jesli tak to na jaki? |
![]() maxymilan SYMPATYCZNY GOŚĆ kraków | 2007-03-02 13:22:29 moze pompa slaba i paliwo odplywa do baku ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzbekko SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA NIVA 1,6 warszawka | 2007-03-02 15:11:46 Czyli jest szansa ze to gaznik, bo jak bylem na regolacji to mialem stary wydech, baaardzo nieszczelny tuz przy kolektorze wydechowym, czy to moze miec wplyw?? gaznik caly czyszczony wszystko bylo robione, pompa paliwa nowa, przewody nowe, jak sie da na srobie zeby dawal wiecej paliwa to i tak lipa, potem tylko nie przepala i pluje.
Mowili mi tam kiedys jacys fachowcy ze te gazniki poprostu tak maja ale chcialbym potwierdzenia, i jesli to na jaki gaznik wymieniac zeby nie odcinal przy duzych wychylach albo katach natarcia. |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-03-02 15:31:21 zawsze można załozyć inny gaźnik. np. z fiata 132. pogadaj z jakimś gaźnikowcem. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-03-02 18:27:40 Witam
Rogacek, czy gaźnik od 132 nie jest przypadkiem identycznej konstrukcji jak ładowski Solex, tylko ma większe przeloty? W Toscanie 1600 miałem gaźnik od 131 Mirafori, różnił się z tego co pamiętam średnicą dysz i gardzieli.. |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2007-03-02 20:21:01 LPG mozna by założyć |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-03-02 21:45:22 chyba lepiej założyć gaźnik ciśnieniowy z motocykla lub np. poziome gaźniki typowe jak w vfts |
Uzbekko SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA NIVA 1,6 warszawka | 2007-03-03 12:04:47 no i wlasnie sie pojawia temat poziomego gaznika i tu walsnie licze na pomoc forumowiczow, co by powiedzial na to slodowy....
jakie te gazniki firmy... samochody... wlasne doswiadczenia jakies moze?? jestem otwarty i zdesperowany... dzis jade w teren po kolejnej regolacji i podejzewam ze bedzie znowu kiszka.... ![]() |