Montaż alarmu - orżneli mnie czy nie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Dzisiaj (a właściwie po spojrzeniu na zegarek to wczoraj ) założyłem alarm Skorpion. Po odliczeniu kosztów instalacji (już w domu, biorąc pod uwagę ceny np. z Allegro) wyszło mi, że za montaz wzięli mi 190 zł. Zastanawiam się, czy nie za dużo (wiem, że to już właściwie "musztarda po obiedzie", ale chciałbym wiedzieć). Montował ktoś z Was ostatnio alarm? Ile daliście za montaż???

O kosztach montaż zawsze się rozmawia "przed", a nie "po". A 190 zł - no trochę roboty mieli.

No moim zdaniem troche kasy od ciebie wzieli. Ja montowalem rok temu alarm u mechanika w moim starym Oplu Vectra i wzial za montaz 100zl. W tym roku u tego samego goscia znowu zakladalem alarm to wzial 80zl - pol dnia roboty i wszystko dziala idealnie.

Cytat:
2004-02-10 14:03:48, mcneo pisze:
W tym roku u tego samego goscia znowu zakladalem alarm to wzial 80zl - pol dnia roboty i wszystko dziala idealnie.

To na czarno robił. Po opłaceniu ZUSu i podatków z 80 zł robi mu się 40 x 20 dni = tylko 800 zł zysku.

On nie robil tego na rzarno - ma normalnie zaklad zalozony i placi podatki z wszystkiego sie rozlicza. A on nie tylko sie zajmuje alarmami ale ogolnie elektronika samochodowa - zaklada tez np. centralne zamki. Tez sie kiedys nad tym zastanawialem czego tak tanio - ale dla mnie to lepiej

Cytat:
2004-02-10 07:41:29, piotr-ek pisze:
O kosztach montaż zawsze się rozmawia "przed", a nie "po". A 190 zł - no trochę roboty mieli.

Oczywiście - sam zgodziłem się zapłacić cenę, którą mi zaproponowano. W domu tylko porównałem ceny z Allegro z tymi z warsztatu: wyszło mi, że za alarm wzięli trochę więcej, no ale serwis mam względnie blisko (Wałbrzych), a za robociznę 190 zł. Jeśli chodzi o warsztaty montujące alarmy w mojej okolicy, to nie miałem zbytniego porównania - w Kłodzku gostek podał mi orientacyjną cenę, ale był to inny model alarmu: przyjmując różnicę w cenie alarmów to ten z Kłodzka był tańszy o jakieś 30 zł, ale na montaż musiałbym czekać do czwartku, a tak alarm miałem zamontowany w tym samym dniu i w ciągu niecałych 2 godzin (uwinęli się chłopacy ). Dzwoniłem też do jeszcze jednego warsztatu w Wałbrzychu, ale tam nie potrafili podać mi orientacyjnej ceny (chyba nie byli pewni, jak poradzą sobie z Espero) - coś mieszali, więc dałem sobie z nimi spokój. Stąd moje pytanie, jak wygląda kwestia cen za montaż u Was, w waszej okolicy...

Niekoniecznie cię naciągnęli. Po prostu porównujesz z cenami na allegro, a tam zazwyczaj jest sporo taniej. Tak więc niekoniecznie policzyli za montaż 190 zł., po prostu alarm mógł być u nich droższy.

Cytat:
Po odliczeniu kosztów instalacji (już w domu, biorąc pod uwagę ceny np. z Allegro) wyszło mi, że za montaz wzięli mi 190 zł

Heh... kocham to... ile to ja mam takich telefonow dziennie ??

" Panie a czemu tak drogo ?? Na Allegro jest taniej "

Cytat:
2004-02-10 22:17:34, DrA pisze:
Cytat:
Po odliczeniu kosztów instalacji (już w domu, biorąc pod uwagę ceny np. z Allegro) wyszło mi, że za montaz wzięli mi 190 zł

Heh... kocham to... ile to ja mam takich telefonow dziennie ??

" Panie a czemu tak drogo ?? Na Allegro jest taniej "

Heh DrA, a można widzieć co montujesz?? (nie mów, że alarmy )

Cytat:
2004-02-10 14:15:44, mcneo pisze:
On nie robil tego na rzarno - ma normalnie zaklad zalozony i placi podatki z wszystkiego sie rozlicza.

Rozumiem, że wystawił Ci paragon/fakturę za robociznę... bo jak nie, to mógł to zrobić na czarno - ale co to za różnica dla Ciebie. Wymieniali mi okna, kładli parkiet, remontowali przedpokój, nowe meble do kuchni - wszystko na czarno, ale dzięki było taniej.

Cytat:
Heh DrA, a można widzieć co montujesz?? (nie mów, że alarmy )

Komputery

Uwierz mi ze dobrze założyć alarm to się trzeba narobić. Nie zazdroszczę im roboty...