Dotyczy Octavi - co sądzice?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam kupic w najblizszym czasie Octavie - 1.9 TDI 110 KM Kombi. Zastanawiam sie nad kilkoma dodatkowymi opcjami dopozazenia - jedna z nich jest "pakiet na bezdroza". Dowiadywalem sie co to jest
wg Skody:
"Szanowny Panie,
Uprzejmie informuje, iz pakiet na bezdroza to dodatkowa oslona silnika
wzmocnione amortyzatory i sprezyny (takie jak w 4x4)
podwyzszone zawieszenie o 2 cm

z powazaniem

Katarzyna Szuflak
Dzial Marketingu"

Cena tej opcji to 900 zl - co o tym sadzicie - oplaca sie? Slyszalem ze standardowa Octavia ma niskie zawieszenie i zdarza sie czasem pociagnac zderzakiem badz miska po ziemii - moze jest tu ktos ko ma taki"pakiet"?

Pozdrawiam

MarionX

moj znajomy ma Octavie i nie skarzy sie na niski zawias.zreszta porownaj sobie przeswit z innymi podobnymi samochodami w jakims katalogu.2cm w gore to pewnie gorsze trzymanie na zakretach...

A na pewno chcesz octavie ?? Mialem sluzbowa taka TDI (90km) i jazda tym byla tragiczna. A jak juz chesz octe (moze pasuje do twojego wzrostu itd) to nie lepiej benzynowa a nie gnijufką pedzonego klekota ???

pozdr

Thaniel, muszę powiedzieć że się mylisz. Tez mam w garażu Octavkę TDI 90 KM i jak dla mnie jeździ spoczko. Chociaż ma niestety niskie zawieszenie jak nasze polskie drogi, co raz to się zjeżdża z asfaltu (chociaż i ten nie jest równy) i trzeba bardzo uważac na dziury wszelkiego rodzaju. Jeżeli możesz sobie podnieśc samochodzik to zrób to (ja bym to zrobił). A co 900 zł to nie jestem przkonany i chyba wolałbym to zrobić na własną rękę.

Ta octa spoko samym softem sie kreci do 160 psów ..... By masters.

Wpadnij na forum.streetracing.pl - forum tdi i poczytaj co potrafi octa .....

a co do podwyzszenia zawieszenia to głupota - poza osłona pod silnik

Ja jednak kupujac auto z silnikiem o pojemnosci 1,9 spodziewal bym sie czegos wiecej ... i szczerze szkoda mi by bylo kasy wydawac na tdi

czuczu tak mzna zawirusic turboklekota ale nie dosc ze kopci jak stara syrena przy kazdej zmianie biegu to jeszcze znaczaco przy takim "przyroscie" mocny skracasz zywotnosc silnika - jak zawsze nic za darmo

pozdr

Cytat:
2004-03-28 23:59:50, CZUCZU pisze:
[...] a co do podwyzszenia zawieszenia to głupota - poza osłona pod silnik

Dobra Czuczu, sam w normalnych warunkach bym nie podwyższał zawieszenia, ale my nie wiemy do jakich celów ma służyć Marinoxowi ta Octavka (może lasy, i inne fajne tereny "wakacyjne"). Jak powie to wtedy mozna to uzgodnić