MotoNews.pl

Skałki w szklarskiej porebie:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj w Szklarskiej wydarzyla sie dosc nie typowa rzecz... otoz w centrum miasta przy glownej ulicy są dosyc spora skałki.... około 15 metrow ponad droge... i dzisiaj jedna z tych skalek spadla tarasujac przejazd... na szczescie nikomu nic sie nie stalo.... ale skalka bez problemu zgniotlaby łade.... na miejscu Polsat, TVN, TVP....takze ogldajcie wiadomosci moze cos pokaza...
... w 97 roku w czasie powodzi zmiotło z wodospadu pień drzewa który był tam w sumie "od zawsze"... teraz... kolejny symbol szklarskiej czyli skalki.... a urzędu miasta jakoś szlag trafić nie chce....

mowisz o tych skalkach w Gornej, niedaleko skwerku trojki i ryneczku?
o ja piernicze....

...ale wiocha.... ludzie juz z tego sabotaż zrobili.... jeszcze kilka godzin... i bedzie na Bin Ladena albo na Leppera...

Ladne rzeczy ale szkoda bo tai symbol Lecz najwazniejsze ze rannych nie ma

Pozdrawiam

Czytając tytuł już myślałem, że zapraszasz nas na wspinanie się po skałkach
Otworzyłem post zainteresowany, a tu... tylko spadające skały... eeetaaam

eeeeeee, myslalem, ze gorzej polecialo....

ale jakby tak komus w autko, to az strach pomyslec...

swoja droga ja tez zobaczylem teraz w TV... wczesniej mialem tylko zdjecie tego najwiekszego kamola jak lezał na drodze.... duzy... i pewnie ciezki... jakby ruszyli glowa to by juz dawno zamkneli ta droge dla tirow...
zima wieczne korki na drodze do granicy... bo sie dwa tiry nie moga minac na zakrecie, w sierpniu w tirze puscily hamulce (przegrzał je kierwca) i wjechal do chalupy... jeszcze klika miesiecy wstecz... kolo hotelu LAS tir zmiotl z drogi dwa auta bo za sybko wszedl w zakret... no cóż 20 km z górki i cały czas na hamulcu dla wazacego 40 ton pojazdu to ciezka sprawa...
... na szczescie w żadnym z tych wypadkkow nikt nie zginal... ta droga sie po prostu nie nadaje dla nich i tyle...
a kolo tych skalek juz droga od dluzszego czsu kiepsko znosi to natezenie ruchu... ale coż przewidywanie nigdy nie było mocną stroną władz...

No to niech chłopaki szybko zrobią z tym porządek, bo z piątku na sobotę jadę do Szklarskiej do pracy na całą sobotę chociaż w sumie będę jechał Kia busem także skałki mi nie groźne

Skałki skalkami,Szklarska podoba mi się i te większe "górki" też.Nikt nie powiedział,że może to był atak terrorystyczny.W końcu jaki kraj tacy terroryści.....

To miałem szczęście, ze 2 tygodnie temu widziałem je jeszcze w całości

A tak nawiasem mówiąc to cieńko tam macie z knajpami. Z kumplem szukaliśmy i w sumie żałowałem, że nie wziąłem ze soba namiarów na ciebie, zeby sie poradzić.

Ale koniec koncow wyladowalismy w "Winiarni" pod Bożeną. Nawet fajnie.

... no no winiarnia całkiem spoko.... troche drogo... ja spedzam czas w karcmie....jakieś 300 metrow wyzej...

W ogóle żałuję, ze nie udało sie zgrać, ale to moj blad.

... no szkoda... ale cóź co sie odwlecze to nie uciecze... czy jakos tak...

Kuba - żyjesz ???

.... no ładnie... ja tam nic o tym nie wiem... ale pewnie dojazd do granicy jest zablokowany.... ja mieszkam w tkiej czesci szklarskiej która ma kompletnie alternatywny dojazd....