Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-03-23 22:11:20 Polska mieszkam w polsce !!!!
Jakbys cial ze 140 to by cie nawet nei zauwazyli wrrrr pozdr |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-03-23 22:15:19 jak to bylo na koncu filmu "To ja zlodziej" - "Bo na tym świecie juz same kurwy i zlodzieje" |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-03-23 22:20:05 Bo uczciwi zawsze dostają po dupie, a zakratowanie popierdzielają 180 po jednopasmówkach, są zadrożeniem na drodze i ich nie łapią!!! Ale fajnie jest u nas w kraju!!! ![]() |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-03-23 22:21:07 a zlodziei niema kto łapac tylko sie przyczepiaja do byle gówna tak to juz jest w Polsce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: musel dnia 2004-03-23 22:23:19 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-23 22:33:08 No niestety to chora norma. Ja wisze 200 bo pod szpitalem polozniczym nie uzylem echolokatora (standard w 2107) i zaparkowalem przednia osia na chodniku, pokrytym 20-cm. sniegu, ktorym to chodnikem pies z kulawa noga nie szedl,, gdyz opady sniegu ustaly pare godzin wczesniej, a sladow nie bylo. W dodatku blizej niz 10 m. byl slupek przystanku, kolo ktorego przejezdza jeden autobus na godzine, nawet nie stajac, bo i tak nie mialby po co. Ale napatoczyly sie krawezniki (nawet nie drogowka) i jazda - mandaty jak leci - dla kilku kierowcow. Jeszcze mnie straszyl sadem, ze mu prosto w oczy prawde powiedzialem: ze policji nie szanuje przez takich jak on. Na koniec podziekowalem, przeliczajac prz nim mandat na pampersy i dodalem, ze ilekroc spojrze na sraczke mojego syna, pomysle o panu posterunkowym z radioli dwiescietamiles ![]() Niniejszym dedykuje policji mojego najblizszego bąka. Kolega kiedys udzielil mi wskazowki: widzisz radiowoz, zachowuj sie tak, jakbys mial ich w dupie. Rob swoje, jedz na pewniaka. Skoro tak sie zachowujesz, to albos sam glina, albo masz wtyki i byle kraweznik moze ci skoczyc. I faktycznie, to dziala. Od jakiegos czasu koniec z ulegloscia. Jesli wiem, ze za duzo nie nabroilem, nie bede sie przed pacanami plaszczyl. Pawel, czasem nie plac w terminie! Ja zawsze place nie wczesniej niz po roku, a najwysze koszty dodatkowe, jakie mialem to 2 zl. 0 jakas tam oplata manipulacyjna za cos tam.. ale zwykle to skarbowka odbiera ze zwrotu.... a w ogole to brzydal z ciebie Pawelku.. ![]() |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-03-23 22:39:41 uwazaj bo komornik Cie odwiedzie ADASCO raz odwiedzil mojego ojca za mandat sprzed 2,5 roku |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-23 22:53:33 no i przepraszam co mi zrobi? Najwyzej mu oddam kase, a mysle, ze i tak z duzymi oporami. |
![]() kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-03-23 22:53:49 Masz racje Paweł złodzieje i tyle,ale tak to już jest w tym popierd.....nym kraju brak mi słów.... ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-24 00:56:19 Nawet szkoda pisac... ja tak samo kiedys wyjechalem spod bloku wieczorem i nie wlaczylem od razu swiatel tylko za moment - patrol widzial, ze dopiero co wyjechalem, ale zatrzymali mnie i jeszcze glupio pytali ile juz tak jade... Jasne, ze wedlug przepisow mieli podstawy zeby mi wlepic mandat (i tak sie stalo), ale troche ludzkiego podejscia i naprawde byloby wszystko OK. Zreszta nie mialem do tej pory na swoim koncie zadnych punktow karnych, nigdy nie bylem karany mandatem, wiec nie sadze, ze dramatem byloby zakonczenie sprawy na pouczeniu. Pomijam juz fakt, ze zachowywali sie bezczelnie tak jakby kazdy mlody czlowiek mial byc kims nie wartym szacunku. Slyszalem, ze ma byc wkrotce taki system, ze policjanci od kazdego mandatu beda mieli prowizje - wyobrazcie sobie co sie dopiero wtedy bedzie dzialo ! Heh szkoda nawet slow na takie cos... |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-24 00:57:59 A co do komornikow to do kolezanki tez pryszedl - po ponad roku czasu. Ale zaplacila to co miala zaplacic plus chyba 5 czy 6 zl czyli w sumie nie stracila nic, bo gdyby przyszlo jej placic rok temu nawet to i tak by musiala isc na poczte, a tam jak wiadomo jest prowizja od oplaty, wiec na jedno by wyszlo ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-03-24 11:07:06 Mnie pęknięta lekko szyba (właściwie drobna rysa) i ... nieważne od 2 dni OC (qrczę to naprawdę było poważne, ale pieprzone PZU nie przysłało nam kwitka do zapłaty i nie zauważyłem tego) kosztowało ufundowanie nogrody dla Dzielnych Policjantów w kwocie 2x100,-PLN=200,-PLN. Ale byłem i tak zadowolony, bo faktycznie mogłoby to mnie kosztować duuuużo więcej ![]() Teraz zaqpiłem sobie takiego starego mopeda (coś w stylu roweru z silniczkiem) i nie mam kompletu papierów do rejestracji (a chyba jest taka potrzebna... ![]() |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-03-24 13:30:48 ... he he...no nietety to sa czesto gnoje. Zdarzają sie wyjątki...
... ja mam w placu 550PLN... 100 za niedostosowanie sie do sygnalizacji świetlnej we wsi gdzie nawet takiej nie ma!!! ... 200 za brak atestu na gaśnice i 250 za wjazd na parking po supermarket... i tu fakt.... no byl nakaz jazdy prosto a ja skrecilem w lewo... ale był rodek nocy i pół samochodu na drodze nie było... a gość czekał na parkingu na takich jak ja... nawrot żeby skręcić na ten parking jest 1km dalej.... nietety nie mialem zadnej gotowki.... a chcial.... ... a mam jeszcze jedna ciekawa wiadomość... otóż w policja z jeleniej góry zatrzymuje od wczoraj dosc sporo aut i pobiera probki paliwa z dieseli i bada czy to nie opał...jak tak to 500PLN mandatu ![]() ...mnie sie tam wydaje że jest to straszne bezprawie.... bo w koncu nie ma okreslonego w przepisach na czym masz jeździć tylko sa okreslone normy zanieczyszczajacych substancji w spalinach... i to powinni kontolowac....jezeli nie syfisz a jezdzisz na np. opałowym to twoja sprawa.... link do artykulu Olej opalowy |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-24 16:46:49
O ja p... to juz nawet do takich rzeczy sie przyczepiaja ![]() ![]() Polska policja to... (zapytajcie kibicow ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-24 19:42:44 Kurcze no teraz juz zupelnie mnie to zdolowalo ![]() |
![]() Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-03-24 22:33:44 Jeżeli zaczołeś manewr wyprzedzania na lini przerywanej - a w między czasie zaczeła się linia ciągła - to mogą Cie w dupe cmoknąć - następnym razem to nie strasz Sądem Grodzkim bo to bez sensu - bierzesz komóre dzwonisz na 997 i prosisz o połączenie Cie z inspektorem kontrolnym - łączą Cie i mówisz co i jak, że kolesie chcą z Ciebie kaske wyłudzić - przyjeżdża taki Pan nieraz kilku i panowie od mandacików mają ciepło ![]() ![]() ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-25 00:27:54
Bartek , z tego co ja pamiętam to nie masz prawa przekraczać linii ciągłej i tłumaczenie , że zacząłeś wyprzedzać na przerywanej nie powinno pomóc (jeżeli policmajster zna przepisy). Argumentem przeciwko takiemu tłumaczeniu jest wyuczone przez policjanta stwierdzenie , że kierowca ma obowiazek przewidywać jak manewr wyprzedzania będzie przebiegał i gdzie sie zakończy ( obowiązkowo przed linią ciągłą) . Policjant zwykle powie też, że zanim zaczęła się linia ciągła to był znak zapowiadający bądź ostry zakręt , bądź skrzyżowanie z podporządkowaną, a znaki te są równoznaczne z zakazem wyprzedzania...Oczywiście można zadzwonić nawet do Oleksego, czasami takie działania odnoszą niespodziewany efekt, ale są ryzykowne...Mam taki przykłąd w zanadrzu, jak to jeden gostek pochwalił się , ze jakiś ważny oficer w drogówce to jego kumpel i wypisywacze mandatu powinni jego zdaniem się przestraszyć jak do niego zadzwoni. A policjant na to , że to "straszny ch..." z tego jego znajomego i zamiast się przestraszyć to dał maksymalnie wysoki mandat i punkty ( wszystko zgodnie z przepisami!)... |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-25 00:52:33 No dobra, a co jesli wyprzedzany kierowca bedzie zlosliwy, nie zwolni i przyczyni sie do tego, ze manewr zakonczymy na linii ciaglej ![]() |