| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2004-03-25 15:55:18 Jak w temacie czyli czy ktoś montował jakieś amorki nieoryginalne - od innych modeli, lub marek?
Oryginały mi nie podchodzą, wolałbym jakieś gazowe i stąd moje pytanko. |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2004-03-25 16:19:57 a krosno, gazowo olejowe? |
PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-03-25 16:44:16 gazowke /uzuwke z innego autka/ mozna przerobic.
tylko warynkiem jest zeby nie byla dluzsza i zeby miala gorny punkt mocowania tak jak ma fiat./tzn gwintowany trzon./ moze byc krutsza bo wtedy ladnie mozna przyspawac orginalne mocowanie dolne i ewentualnie kawalek rurki, nalezy obciac dolne mocowanie ale tak zeby nie uszkodzic i nie oslabic dolu amortyzatora trzeba pamietac przy spawaniu /tylko elektrycznie/ zeby za dlugo nie grzac amortyzatora./pospawac troche i schlodzic i tak w kolko/ ja mam tak zrobione z MB123 i jest ok. odrazu poczulem roznice.a nie jest to drogie. oczywiscie mowie o tylnych amortyzatorach. bo przednie mozna dac DELPHI .nie sa drogie. |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-03-25 16:54:40 Ja bym się bał rzeźbić w ten sposób amortyzatory.Jakoś jeśli chodzi o układ jezdny wolę ufać sprawdzonym produktom...Jak czytam "tu się pospawa,to przyklei" itd to aż mnie ciarki przechodzą |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2004-03-25 17:19:27
Na TVN Turbo leci taki program (Monster Garage), jak czytam takie wypowiedzi to mi się przypomina, tam wyczyniają takie cuda z samochodami. |
vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2004-03-25 17:55:15
Święta racja. Nie bardzo mi się widzą takie wynalazki w zawieszeniu. Bardziej myślałem o czymś takim np.- "pasują od .....". Kiedyś na Allegro kolo sprzedawał DF z amorami od jakiejś Renówki, ale mimo usilnych pytań się nie odezwał i dlatego drążę temat. A co do Monster Garage, to gdynym na swój projekt miał tyle kasy co oni + dostępność części + taaaaki warsztat to "chocho" co bym sobie nie narobił. |