Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2004-04-02 01:35:34 a kompresje sprawdzales? probe olejową zrobiles? zawory są dorze wyregulowane? dymi z tłumika? jak dla mnie to polecial ktorys z uszczelniaczy albo pierscionek, tudziez uszczela jest zle załozona... |
wladyslaw_w908 turek | 2004-04-02 10:40:32 uszczelak to jest raczej dobrze założona bo ją dobry znajomy mechanik zakładał nie sprawdzałem tylko cisnienia na tłokach |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-04-02 12:01:05 nic dodać
kompresja prawde ci powie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-04-03 09:01:29 Popieram - KOMPRESJA. Ale z tymi uszczelniaczami to nie wiem, ale jak na moj gust to nie do konca. Tez mialem uszkodzone uszczelniacze, ale z odmy mi nie kopcilo. Wtedy po prostu spala olej a dym idzie z ukladu chlodzenia. A uszczelka na ktorym cylindrze poszla? Moze wlasnie na tym co nie ma reakcji na zdjecie kabla? Silnik rowno pracuje? Jesli Ci sie woda dostala do tego cylindra to moglo przytrzec pierscienie i Ci kopci, bo nie zachodzi spalanie w tym cylindrze albo zachodzi sporadycznie. |