Biale tarcze na zegary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie, czy sa w jakiejkolwiek ofercie nakladki na tarcze zegarow do Espero 1.8 CD, moze ktos ma pliczek z wzorem gotowym do wydrukowania lub wie gdzie mozna zamowic takie nakladki jesli wogole mozna

Jest problem bo w espero zegary sa wklesle i ciezko cos na to zalozyc.

Jadzwin

Tzn Jadzwin probowales cos zrobic z zegarami?
Podaj wiecej szczegolow!!!!
dzieki
wojtek

Ja w tamtym roku usilnie szukałem firmy która ma w swojej ofercie białe tarcze do Espero i niestety takiej nie znalazłem...
Tak jak już Jadźwin powiedział powyżej - Espero jest chyba jedynym samochodem którego tarcze zegarów są wycinkiem kuli co bardzo utrudnia dobranie zamienników lub samodzielne wykonanie takich tarcz...
W minione wakacje próbowałem rozebrać zegary w mojej furze, niestety nie udało mi się to - nie byłem w stanie wyciągnąć ich ze środka...

a może wyciągnąć wszystkie raze i zastosować jakiś zamiennik... tak tylko myśle poza tym nie mam na to za dużo siły

Co do zamiennikow jest firm VDO (?) robiaca piekne zegary nie wiem tylko czy cos podejdzie do espero.
Ja zamierzam sobie zamowic piekny analogowy zegar do skladu mieszanki (kosztuje cos kolo 100 USD ale jest wypasiony)

Pozdr
Jadzwin

Miskowi chyba chodzilo zeby wziac z innej fury... Tak se mysle ze moglyby pasowac (chodzi mi o zlacza) od Ascona i Vectra A, Kadett?? tylko jak z ksztalem i mocowaniami...? ma ktos moze dostep do takich czesci, zeby sprawdzic wymiary ?
p.s. Jazdwin widze ze konkurancja dla Maćka sie szykuje - tak trzymac!!! a jak tam blue vision? bo umnie brak totalnie czasu i miejsca zeby sie z tym spokojnie pobawic...

To prawie tak jak u mnie. Ostatnio sie zebralem w sobie i przerobilem wszystkie ledy niebieskie, tj zeszlifowalem im soczewki i wypolerowalem zeby dawaly bardziej rozproszone swiatlo. W sumie to ciagle w dzien nic nie widzac a w nocy to wiele sie nie zmienilo. Oprocz tego ze 2 ledy maja inny kolor !!!
mimo iz napiecie dostarczane napiecie jest ok.
Brakuje mi obecnie tylko deski rozdzielczej ale nie chce mi sie tego skonczyc ))
Jakkolwiek ten niebieski uspokaja....

Pozdr
Jadzwin

Panowie a czy puszka z zegarami od Lanosa by nie pasowała? jak ja ogladalem ( z fabrycznie bialymi zegarami) to wygladal identycznie, nawet podobny ciezar w kazdym badz razioe wyglada zegarow taki sam a i znajac koreanczykow podlaczenie z tylu wszystkiego niczym sie nie rozni, jest tylko jedna zasadnicza roznica! obrotomierz jest po prawej stronie a wskaznik paliwa i tempertatury po prawej