MotoNews.pl

Kierwonica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kiere od Mini morisa (podobno) wygląda ładnie, jeździ sie supier, ale jest poniszczona....
Zastanawiam sie jak ją odnowić! Tzn na jaki kolorek, czy obić skórką, czy skają... A ramona (chrom ) nawet nie wiem ile $ trzeba w to włożyć...
Moze ktoś sie oriętuje w cenach?

[ wiadomość edytowana przez: Sajmon dnia 2004-04-11 23:28:42 ]

Ja wiem gdzie obszywają w Bydgoszczy kierownice skorą za 50zł . Co do ramion to albo pomalowac albo wypolerowac
Pozdro

Idź z tąd! To nie forum dla Ciebie! A Ty nic nie wiesz... Ja chyba klubowiczów wystraszyłem tym temetem postu "[126]" nieważne od czego ta kiere jest... mi chodzi o jakieś domowe sposoby odrestaurowania skóry... Bo jest ładnie obszyta, tylko, ze poniszczona!

ja mam kierownice obszytą skórą ale była obleśna bo czerw-nieb-zielona i ja ją prysnąłem sprajem czarnym i o dziwo ten lakier jak narazie przez 2 lata trzyma sie bez zarzutu a co do ramion to zdecydowanie wypolerować i polakierować (bezbarwny lakier do pokrycia bazy metalicznej -można kupić w spraju)
tylko jak zdecydujesz sie malować kierownice to nie nakładaj grubej warstwy lakieru bo spęka. POWODZENIA

Cytat:
2004-04-11 23:44:05, Sajmon pisze:
mi chodzi o jakieś domowe sposoby odrestaurowania skóry... Bo jest ładnie obszyta, tylko, ze poniszczona!

Może to głupio zabrzmi, ale może... powinieneś zapodac wątek na ... eee... forum szewskim . No, a jak nie na forum (bo pewnie jeszcze takiego niet), to w zakładach szewskich. Tam regenerują przytarte czubki butów i takietam, więc oni (te "szewce" chodzące podobno w dziurawych butach ) zapewne potrafiliby doprowadzić skórę na kierownicy do stanu świetności . Ew. kuśnierz jakiś zabłąkany i nie przepędzony przez Zielonych może by Ci/Tobie pomógł
Ja w każdym zrazie tam bym zwrócił swoje kroki...
W skrajnym wypadku dobra pasta do butów (taka niefarbująca), szmateczka w rękę i... śruuuu. Możesz też skorzystać z usług profesjonalnego pastownika z takiej na ten przykład Galerii Młokotów...

Aaaa... Ty jestes z Bydgoszczy, więc tam jeszcze Galeria nie dotarła... Jak Wy tam możecie żyć bez PPZO (Profesjonalnych Pastowników Zniszczonego Obuwia)...

Cytat:
2004-04-13 16:59:07, Mariusznia pisze:
Aaaa... Ty jestes z Bydgoszczy, więc tam jeszcze Galeria nie dotarła... Jak Wy tam możecie żyć bez PPZO (Profesjonalnych Pastowników Zniszczonego Obuwia)...

yyyyyyyyyyyyyyyyyy?!?!?!

Mario, chyba dobrze, ze nie dotarla tam jeszcze galeria MOKOTOW.......

Korztając z okazji chciałem sie pochwalić.
Mam nowiutką kierownice. Jest super. Przyjechała do mnie aż z Harkowa (Charkowa) [nie wiem jak sie pisze - to tam daaaaaaaleko na wschodzie].

Bardzo przypomina tą oferowaną przez polena, ale klaksonik
jest grafitowy i ma wielki chromowany znaczek Łady w środku.

I w ogóle jest zaj......sta.

dziekuje, to tyle.

Cytat:
2004-04-14 10:21:16, adasco pisze:
Mario, chyba dobrze, ze nie dotarla tam jeszcze galeria MOKOTOW.......

Nie wstawiłem emotikona, ale z treści chyba jednoznacznie wynika, że się nabijam... . Tak miś się zdawało przynajmniej...
W każdym zrazie bez czyścicieli obuwia można żyć, ale... bez Galerii Mokotów... noooo nieeee wieeeem... Nie miałbym gdzie chodzic do kina, a jakbym znalazł inne kino, to czekając na seans bym się zanudził na śmierć bez tych fast-foodów, kafejek, sklepów, kręgli i takietam . No i ta atmosfera... już nawet w gazetach pisano, ze centrum Warszawki przeniosło się z Marszałkowskiej do Galerii, że wytworzył się nowy typ ludzi wybierających się na podryw do Galerii (chodzą sobie po piętrach i rwą, spotykają się potem przy fontannie i takietam :lol. Homo Supermarketis . Aaaa -> i jest tam salon Smarta i można się wybrać na próbną przejażdżkę po parkingu . Jest po prostu cool

no tak.... bo juz myslalem, ze Mokotow tak sie rozrosl

Galerii Mokotów nie uświadczysz w Bydgoszczy, ale Galerię swoją mamy!!! Pomorska się nazywa i jest tak jak piszesz Mario... ale poza tym są też kręgle, a to juz dla mnie b. pozytywne!

Fakt - Galeria jest... a ja mam już ładną kiere!
Dziękuje wszystkim!

w takim razie galeria lodzka jest do chzanu... nie ma kregli...
za to jest biedronka

Adasco, a jeszcze oprocz Biedronki to jest tam i doozo tanio tesco Wiem,bom na własne oczy widzial

a kiedyz to kolega byl w Lodzi mym pieknym miescie i nie zadzwonil celem spotu???
krecha.

Za to tam i tu sa sklepy Avans Np. w Blue City