Pamiętnik mechanika-amatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Będe wpisywał dla sprawdzenie ile łada w ciągu roku pożre kasy.
Przebieg na 01.01.2004 - 110000 km
Dziś spawanie wydechu-30PLN. A
26.01 - Olej silnikowy 164PLN. E
11.02-uszczelniacze zaworów 9PLN A
wymiana gniazd zaworowych wydechu , prowadnic zaworów wydechowych, obróbka głowicy 250PLN A
robocizna, montaż , demontaż 250PLN A
19.02 uszczelki pod głowice 150 PLN A
20.02 uszczelki pod kolektor 7 PLNA
kapsel ozdobny na felgę 2,5PLN
+przejazd 60km do sklepu 2,9 PLN /l ON = ok.12PLN
27.02 Borygo 40 PLN E
11.03 Przebieg 112000 km
13.03 Myjnia 12 PLN E
17.03 Awaria-nie pojechałem do pracy-naprawiłem sam:spadł przewód z cewki zapłonowej.
19.03 Książki : katalog części 2107 i Naprawa samochodów BA3
kupione na allegro -razem 77 PLN T
20.03 Materiały do wygłuszenia wnętrza 116PLN T
22.03 Antena dachowa ze wzmacniaczem 36PLN
23.o3 Zmiana kół na letnie - bez wyważania 112470km

Jeśli będzie więcej chętnych do prowadzenia takiego zapisu to prośba o podwieszenie wątku , gdzie regułą będzie posiadanie tylko jednego postu przez jednego klubowicza-ciągle edytowanego , wydaje się sensowna. Zastrzeżenie tylko dla klubowiczów też wydaje się dobre. Watek "Całoroczne naprawy ..." udało nam się skutecznie zabałaganić. Tutaj żadnych komentarzy, żadnych opinii. Tylko suche fakty!

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz2107 dnia 2004-03-23 11:17:50 ]

Pomysł dobry,tylko czy da się edytowac post,na który są już odpowiedzi?wydaje mi sie że nie.Przed chwilą próbowałem z innym jakims swoim i się nie dało.

Cytat:
2004-03-23 11:32:29, Grzesiek pisze:
Pomysł dobry,tylko czy da się edytowac post,na który są już odpowiedzi?wydaje mi sie że nie.Przed chwilą próbowałem z innym jakims swoim i się nie dało.

dokladnie.
kazdy musialby miec swoj watek niestety.

A moze da sie to jakos inaczej rozwiazac ? Pytanie do moderatorow Ciekawe by to bylo... i przydatne mysle - wreszcie moglibysmy dyskutowac z wlascicielami innych aut na temat kosztow eksploatacji z pelnym przygotowaniem ku temu
Acha i jeszcze zastanawia mnie co znacza te literki po sumach, np. A, T, E ?

Wiecie , że edycja w watku całoroczne naprawy mi zupełnie dobrze wychodzi! Tam od trzech miesięcy zapisuje swoje przygody z samochodem i nie mam problemu z edycją. Pamiętam , ze to strona 39 i sobie ją odszukuję, edytuje post i dopisuję z datą kolejne wydarzenie.
Te literki A E T to kolejno awaria, eksploatacja, tuning.
Czyli wydatki niepożądane, konieczne i fanaberie...

Nie mozna edytowac posta ktory byl zacytowany

a co do innej opcji to kiedys byl pomysl na taki dziennik napraw, ktory kazdy by sobie prowadzil r profilu i mozna by tam kontrolowac wydatki itd ... moze pomysl ozyje

pozdr

ja chyba zreszta nie mpoglbym prowadzic dzienniczka z kosztami. żona czasem zaglada na forum. I tak mam sporo klopotow z kitraniem rachunkow i zanabytych czesci. Dobrze ,ze mamy osobne konta
ale i tak slysze, ze kiedys chyba wiecej zarabialem hehehehhehehehhe.

pomysl calkiem interesujacy Ja osobiscie tez prowadze taki tyle ze na papierze i worze go ze soba jednak nie pisze kosztow jakie ida na gaz ( nie chce sie przerazic na koniec roku !!!) hi hi

Pozdrawiam

No cóż , rzeczywiście w tym wątku nie da się edytować, ale można w "Nasze całoroczne naprawy..." i tam sobie ten blog pociągnę!

Takie cuś prowadzę odkąd mam samochód. Bardzo fajna sprawa. Wiadomo ile wychodzi rzeczywisty koszt 1km. Do tego jeszcze regularnie spisywać zużycie paliwa i wiadomo w jakiej kondycji mamy silnik. Przy okazji trochę rzeczy można przewidzieć (technicznie i finansowo).
Życzę wytrwałości.
Pozdro.