Fiat 127

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witamy......

Tu PT team - "Peter & tomslu" - Piotrek i Tomasz - to ja bylem na spocie wczoraj - fiat 127 - kierowca Tomasz - "tomslu" - Peter - kirerowca Ibiza niebieska - Fiat 127 jeszcze nie skonczony byl - jak mowil "Ebec" .... zaladowany takze - 4x kola do matiza i 2x kola do Fiata.... wiec jakies 90 kilo bylo ... a jak na silnik 1050 to juz sporo... ale i tak dalem rade Ibizie 1.4 i Cienkiemu 1.1 - przynajmniej na starcie - a conajmniej na pierwszych 150-200 metrach ... dajcie jakas date spotu to postaramy sie zjawic.... moze Fiat bedzie skonczony - ogranicza nas budzet....szykujemy sie do KJS we Wroclawiu - 28 marca....wiec sami wiecie....

Ale jestesmy gotowi na stracie - zakonczone porazka czy wygrana - ale i tak mysle ze dam rade Fiatem Punciakowi "Miedzianemu" - ktorego ledwo obiechal kolega Ibiza...

Dajcie znac o jakims spocie - najlepiej na maila - zwlaszcza wiadomosc kieruje do "Ebeca" brata kolegi - Petera - ktory siedzi w L-cy - dajcie znac !!!

Pozdrawiamy
PT team

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-22 01:48:50 ]

ja do Ebeca mam kontak na GG, wiec o zlotach bede o informowal, a tak to zawsze piszemy na forum jak cos sie swieci
na nastepnym zlocie zobaczymy co moja Panda potrafi
Pozdrawiam.

Cytat:
2004-03-22 09:29:23, SteiN pisze:
ja do Ebeca mam kontak na GG, wiec o zlotach bede o informowal, a tak to zawsze piszemy na forum jak cos sie swieci
na nastepnym zlocie zobaczymy co moja Panda potrafi
Pozdrawiam.

Dawa dawa ta Panda..... sam jestem ciekaw.....

POzdrawiamy

PT team

cze kolego, zapraszamy na pojeżdżawke w dniu spotu, bedzie fajna próba, juz sie o to z Grzechem postaramy.A co do 400m hmm,dostałem pare metrów od ciebie na starcie no ale liczy sie końcowy wynik a nie początek, ale juz jak przyjechałeś to sie ciebie troche obawiałem, ty miałeś zawalona pake z tyłu ja miałem 57 kilo obok siebie, czyli szanse równe wagowo, ale silnik mam Nkowy i jak mnie wkurzysz to dmuchne w niego 1k i bede woził 66KM od Domagały z Wrocka a wtedy .......zobaczymy!
P.s jakie macie w aucie zawieszenie??
Podoba mi sie wasza rajdoffka ..... ale i tak kocham swoją

[ wiadomość edytowana przez: Smoczek dnia 2004-03-23 14:41:06 ]

SMOCZEK nie mozesz chyba porywnywac ponad dwudziestoletniego fiata z silnikiem 1,0 do cc sporting z silnikiem Nkowym....
mierz troche wyzej....
i liczy sie to ze dal ci rade na starcie i do 3 biegu...bo jak wrzuci sie 4 w fiacie to mzula...ale 4 biegu w kjs sie nie uzywa...
oj smoczek myslalem ze troche pochwaly bedzie z twojej strony ze taki fiat ma takie osiagi ale widac ci to na ambicji chyba siadlo...
pozdrawiam...

Cytat:
2004-03-23 13:51:16, SMOCZEK pisze:
cze kolego, zapraszamy na pojeżdżawke w dniu spotu, bedzie fajna próba, juz sie o to z Grzechem postaramy.A co do 400m hmm,dostałem pare metrów od ciebie na starcie no ale liczy sie końcowy wynik a nie początek, ale juz jak przyjechałeś to sie ciebie troche obawiałem, ty miałeś zawalona pake z tyłu ja miałem 57 kilo obok siebie, czyli szanse równe wagowo, ale silnik mam Nkowy i jak mnie wkurzysz to dmuchne w niego 1k i bede woził 66KM od Domagały z Wrocka a wtedy .......zobaczymy!

Cytat:

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-23 16:15:09 ]

Chyba nie mamy o czym rozmawiac.... podniecasz sie jak szczerbaty na suchary.... chlopie my mamy 23-letni silnik i nic nie robione procz gaznika.... ty masz N-ke.... i jeszcze wyskakujesz z jakimis przerobkami i sie odgrazasz.... nie ten poziom moj drogi.... Ty7 miales 50 pare kilo...ja mialem dwa komplety kol na pace z felgami...ponad 80 kilo... o czym ty chcesz dyskutowac...???
"Wygrywa ten co umie przegrywac"

Nam nie chodzi o 1/4 i wyniki powzne na tym dystansie.... do KJ`sow nie potrzebne sa takie predkosci i tak tunowany silnik...szkoda kasy .... liczy sie technika a nie moc silnika.....

Jak TY nie dales mi rady N-ka to po co ty chcesz tunowac jeszcze ten silnik?? - szkoda kasy w Twoim przypadku.....

POza tym.... po co ta rozmowa.... to byl przypadek ze sie scignalem na 1/4 - chcialem zobaczyc jak z Ibiza to wyjdzie..... podjechales no i wyszlo szydlo z worka...

A co do narzekania to tez moge powiedziec ze paka zawalona, ze amorek padniety prawy/przod i wiele wiele innych rzeczy mozna wymieniac.... ale po co - wazne ze bylo fajnie i tyle...

Spotkamy sie i mozemy jeszcze raz probowac... dla nas wazny jest start i pierwsze powiedzmy 150 metrow...a 1/4 pelna zostawiamy dla innych ktorzy maja do tego auta przygotowane.....

POzdrawiamy i do zobaczenia
PTteam

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-23 16:15:37 ]

Cytat:

Zawieszenie mamy seryjne jak i cala mechanike i reszte.... - na razie z kasa slabo u nas.... remont blach zrobilismy sami w garazu - to auto ma 23 lata - jest Fiatem !!! - dziury byly jak piesci..... doprowadzilismy to do ladu oraz mechanike...duzo czesci jest nowych a wrecz prawie wszystkie....procz silnikowych.... czysta seria jedynie gaznik podkrecany....

Na modyfikacje przyjdzie czas-ale zastanawiam sie po co? - i tak idzie dobrze co bylo widac na spocie.... najwazniejsze jest dojscie do 4 tego biegu...a dalej zawrotne predkosci nas nie interesuja.....

Wiec jak juz pisalem 400m pozostawiamy komu innemu ale chetnie w startach udzial wezmiemy - wlasnie po to by zmierzyc sie na starcie i powiedzmy pierwszych 150-200 metrach...a dalej leccie sobie sami i walczcie o finisz....

Pozdrawiamy
PTteam

i pozostawiam to bez komenatrza...

POdaje linki do galerii od momentu zakupu..... moze to trafi do coniektorych

Po zakupie

Pierwsze kroki remontu

Przed malowaniem

Malowanie

Final

Dzwon

Dawca

Pozdrawiam i milego ogladania

PTteam

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-23 16:36:30 ]

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-23 16:37:21 ]

Przejrzałem wszystkie fotki i jestem pod wrażeniem samozaparcia i wykonanych w autku prac. Szczerze gratuluje!

popieram, bardzooo duzo dobrej roboy, i wysilku. BRAWOO za efekt koncowy

Cytat:
2004-03-23 17:18:17, ASV pisze:
Przejrzałem wszystkie fotki i jestem pod wrażeniem samozaparcia i wykonanych w autku prac. Szczerze gratuluje!

Dziekujemy za uznanie - reanimacja przebiegla pomyslnie - co bylo widac na spocie

Pozdrawiamy
PT team

Cytat:
2004-03-23 19:06:47, SteiN pisze:
popieram, bardzooo duzo dobrej roboy, i wysilku. BRAWOO za efekt koncowy

Oj wysilku to kosztowalo duzo..... i kasy - ale warto bylo

Pozdrawiamy
PT team

[ wiadomość edytowana przez: PTteam dnia 2004-03-23 19:19:44 ]

...... najważniejsze, że zrobiliśmy to własnymy ręcami - to się nazywa tuning - zamknąć się w garażu i reanimować i rzeźbić....

Pozdrawiamy
PT team

Ludzie! Nic do twojego auta nie mam , jest zajebiste bo mam sentyment do fiatów, i ciesze się że powstało na rajdoffke a nie na wizual tuning, nie mogłem sie spytac co masz za silnik, zawieszenie , nie wiedziałem że tez masz serie, myslałem bardziej o Agr, nie podniecam sie 400m i podobnie uważam jak ty ,że na zakręcie wszystko wyjdzie ,a nie na prostej, gdzie każdy jest mądry! Przyznaje że twój fiat jest najlepszy!

[ wiadomość edytowana przez: Smoczek dnia 2004-03-23 23:15:17 ]

Cytat:
2004-03-23 23:04:05, SMOCZEK pisze:
Ludzie! Nic do twojego auta nie mam , jest zajebiste bo mam sentyment do fiatów, i ciesze się że powstało na rajdoffke a nie na wizual tuning, nie mogłem sie spytac co masz za silnik, zawieszenie , nie wiedziałem że tez masz serie, myslałem bardziej o Agr, nie podniecam sie 400m i podobnie uważam jak ty ,że na zakręcie wszystko wyjdzie ,a nie na prostej, gdzie każdy jest mądry! Przyznaje że twój fiat jest najlepszy!

[ wiadomość edytowana przez: Smoczek dnia 2004-03-23 23:15:17 ]

Nie o to chodzi bys przyznawal komukolwiek racje..... tylko po co byly te wywody ze jak zrobisz to czy tamto to dopiero pokazesz.... z tym co masz powinienes niejednemu juz pokazac na 1/4.... ale mniejsza o to..... nie po to sie spotykamy by glupie dyskusje uskuteczniac, wymadrzac sie i klucic....

Spoko - spotkamy sie, pogadamy...

Zauwazylem ze z Legnicy do Wrocka na KJS przyjezdzasz Ty, czarny Golf I - nie znam chlopakow.... no i teraz my bedziemy na Legnickich blachach....

Pogadamy na KJS`sie - chodzi mi o rozmowe towarzyska a nie na odcinku - to bedzie nasz debiut.... pewnie objedzie nas polowa ludzi ale spoko... jedziemy sie bawic a nie wygrywac

POzdrawiam i do zobaczyska
PT team

panie Nkowy co pan sie tak podnieca moze stanie pan z moim Mercedes 190E 1.8 na gazniku ???

Panowie, nie klocmy sie

zapraszamy na niedziele - 04.04.04 (jaka pikna data) na 12.00 pod mercusa a pozniej na szuterek - tam pogadamy

Cytat:
2004-03-28 22:38:56, Grzechu pisze:
Panowie, nie klocmy sie

zapraszamy na niedziele - 04.04.04 (jaka pikna data) na 12.00 pod mercusa a pozniej na szuterek - tam pogadamy

Dopsz.... my sie wstepnie piszemy.... pogadac zawsze mozemy