Woda w filtrze powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej mam pytanie, po zimie zauważyłem że w filtrze powietrza pojawiła się woda taka brudna o zabarwieniu żółto brązowym. Ładna jest zasilana LPG. Jaka może być tego przyczyna skoro samochód nie jeździ na krótkich dystansach a pomimo tego zbiera się tak duża ilość wody. Czy komuś robi się podobnie?

Taak, to wynik duzej wilgotnosci powietrza i zawartosci wody w gazie (nomalka).
To nieszkodliwe.
kol. Dobry twierdzi, ze to specyfika ladowskiego gaznika, ale podobny efekt osiagnalem latem maluchem. Az sie wylewalo.... w kazdym razie nie jest to jakies wyjatkowe..... w kazdym razie dotyczy starszych gaznikowcow.

taa, to normalne - jeśli można tak powiedzieć...
ja znam dwie rady:
1. wymieniać częściej filter
lub
2. puścić odmę "wolno"

[ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2004-03-30 11:05:17 ]

ja swoja odme przed remontem wypuscilem az za tylny most...no i tak juz zostala

Nie jest to efekt tylko starszych gaźnikowcow ale auta na wtrysku tez to"maja",(koles w praktycznie w nowym polo tez to ma),i nie jest to efekt jezdzenia na gazie,na benzynie jest tak samo
pozdrawiam

Normalka.Skoki temperatur (silnik sie poci) + "doskonale" odpowietrzenie skrzyni korbowej robia swoje.
Najlepsze odpowietrzenie skrzyni ma w swojej 2101 Andrzej Krakow (dostal "w spadku" przy zakupie auta-jest zalozone pod korkiem wlewu oleju).

Ale te problemy to nic-u brata w maluszku zawsze po zimie jest problem z silnikiem-dopiero 3 dni temu odkrylem przyczyne-woda w paliwie.Dawniej potrafilem przez tydzien "naprawiac" sprawny silnik i szukac "dziury w calym".
Dopoki sa mrozy to jest spoko a jak przyszla odwilz to maluszka "szlag trafil".Po wlaniu denaturatu byla lekka poprawa ale jak wyplukalem zbiornik to bylo tego syfu pol szklanki !!!

I to tez jest tylko czesciowo wina zlej jakosci paliw-po prostu zbiornik "poci sie" i woda dostaje sie do paliwa.

na wode w baku stosowalem srodek firmy stp - do kupienia na Wróblenie czyli PKN.
a na wode w gazie to juz chyba pomoze tylko zmiana stacji. Pdbno na 40 ton LPG mozna wlac tone wody bez jakichkolwiek skutkow ubocznyc....

Najlepiej to wywalić ten tłumik płomieni w tej rurce gumowej, albo kupic noową rurkę bez tego tłumika ja tak mam i nie mam żadnej mazi a na wodę w baku panie denaturaciku pół litra wlać za 4.50 i łada to przepali i woda zniknie

A jak sie ma wode w filtrze powietrza i taka maz podobna do majonezu to co to oznacza ???
Ładzinka wylacznie zasilana gazem.