| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2004-04-10 23:40:46 Teraz jestem na etapie budowania 125.....mam małe pytanie pewnie ten wątek był poruszany na forum ale nie moge tego znaleść.....chodzi mi deske rozdzielczą od Poloneza plusa...i jej własności moontażowe jeżeli chodzi o Fiata...mm chodzi mi mianowicie o to czy trzeba cos w mocowaniach przerabiać i jak wogóle wygląda sprawa z tą deską. |
Gangster FSO 125 Polanica | 2004-04-11 00:18:43 Ja też w zasadzie jestem zainteresowany tym tematem. Wszedłem właśnie w posiadanie rozbitego poloneza który posłuży mi za dawcę szerokiego zawieszenia i właśnie między innymi deski rozdzielczej. Wprawdzie nie jest to "plus" ale deska jest i tak ciekawsza niż orginał z fiata. Nie wiem jeszcze jak do tego podejść ale podobno nie jest to trudne. |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-04-11 00:24:00 Zapytajcie kogoś kto to juz wykonał -> TUTAJ |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-04-11 00:28:04 Tezni długo bede sie w to bawił. I ztego co wiem bo kumpel przekładał keidys to trzeba ja dociąć (skrócić) mniejwiecej ciut przed za wylotami powietrza na szybe czyli trzeba dorabiac nowe. Napewno tez kosci zegrów musicie miec plusowski i pod to podpiąć kable elektryki fiata. No i problem z nagrzewnica plus ma na pokretło ciepło zimno a fiat na suwaki kumpel to rozwiazał tak że suwaki przesunął pod schowek pasażera pzynajmniej nie rzucało si w oczy. Nagrzewnicy od plusa nie włożysz bo jest za duża nie zmiesci sie, lecz podobno nie wiem ile w tym prawdy a;e plus truck miał mniejsza która da sie włożyc. bde musiał to sprawdzic jakos tylko nie wiem jeszcze jak. Moze ktoś z was ma mniej wiecej pojecia o nagrzewnicach??
Pozdro |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-04-11 02:40:19
A efekt jest taki:
|
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-04-11 14:11:30 mam deske z poloneza(z kwadratowymi zegarami). i tak jak napisal twarog deske trzeba było uciąć o okolo 2-3cm likidując szczeline na nawiewy na szybe (trzeba było robić nową),trzeba też uważać na daszek przykrywający zegary,ja musiałem go z jednej str. troszke podciąć bo nawiew sie niemieścił.
dobrze jest też przenieść bezpieczniki (w polonezie są w schowku) bo jest ciężki dostęp.teraz jak mi sie spali to mam niezłą gimnastyke. ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |