Jutro jade w ładną trase:-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
...jutro jade moja samara do kołobrzegu... jade przez wrocław....zabieram z tamtąd siostre i siostrzeńca....i jedziemy na 5 dni...
...pora roku co prawda nie ta jeszcze, ale cóż... jest okzaja to trzeba z niej skorzystać...
...dzisiaj mocno sie zastanawiałem jak przygotować ładną to tej trasy.... i w sumie jedyne co zrobiłem to założyłem na tył felgi od TRUCKA 14'' z oponkami 175/70 .... i na przód nowe oponki BARUM na polonezowskich felgach 175/65 R13 ... te opnki na tyle są dosyć wyskoie.... ale nie trą.... cały dzionek jeździłem dzisiaj z 200kg ładunkiem w bagażniku żeby sprawdzić i było OK!...
... jak bedzie kasa to po powrocie planuje wrucić 185/60 R14...

...poza tym wlałem jeszcze płyn do spryskiwaczy...
...
...no zobaczymy... w sumie 1200km... ale co to dla łady...
zrobiłem nią już 27tys. km od sierpnia....i jedyne co padło to wypalił sie jeden zawór 300km od domu.... i chodziła na 3 garnkach.... ale dojechałem...
olej jest, radio działa... bedzie dobrze

Powodzenia! Oby Ładna dzielnie się spisała!
To tyle co na Węgry!
Miłego wypoczynku!

to jak to się mówi szerokich drzew i gumowej drogi życzę i oczywiście dobrej zabawy

taaa a ja wciaz jezdze na zimowkach heheeh to chyba z braku kasy na zmiane bo w piwnicy leza piekne nowki calosezonowki
ale za to jaki grip jest na takiej miekij gumie
pozdrowił

Też jeździłem dwa pełne lata na zimówkach, bez przekładania na letnie, tzn przód całosezonowe, tył zimówki i było OK, ale potem Ładna zaczęła jakoś tak tyłkiem kręcić , więc zmieniłem oponki w tym roku na wiosnę!
Pozdrawiam

Nie no, nie jezdzijcie na zimówkach! Szkoda opon!Przeciez w wysokiej temperaturze ta opona sie niszczy!!Taka opona nie jest przystosowana do pracy w temperaturze od mniej wiecej 7 st.C i nizszych!

Jesli chodzi o zimowki to trzeba zaraz zmieniac jak sie cieplo zrobi bo sie niszcze opona i niedaje sie jezdzic .Opona zimopwa jest mięka i u mnie jak sie cieplo zrobilo to tyl strasznie zaczol plywac .A po zmianie opon na letnie wszystko dobrze

mam poytanie dlaczego utworzylo nowy wątek jak odpowiadalem na juz zamieszczony

Witam
A ja sobie na zime łancuchy sprawie bo nie będę pchać ładnej jak mi sie zakopie pod blokiem

No łańcuchy to rzecz nieodzowna. W zimę w górach niejeden raz mnie uratowały!

...he he no witam....wlasnie wrociłem.... kurce...ladne mamy to morze....
....zrobiłem dokładnie 1250km.
w tamta strone przez worclaw 600 ....na miejscu 100 i z porotem 550
... srednie spalanie 8,1l LPG/100km
średnia prędkość z dzisiejszego powrotu - 84km/h
... 6,5 godziny jazdy.....
ruch nie duży, ładna trasa... auto sie kolejny raz sprawdziło....
cały czas goniłem do predkości kolo 130km/h
... ale jednak te góry mają coś w sobie

Gratulacje dla Ciebie i Twojej Ładnej!
Skoro Twoja Piękność wytrzymała taką trasę, to mam nadzieję,że moja również nie będzie robić psikusów!

poprzednia trasa wieksza miala ponad 2300km w tydzien...i tez było ok....
trasy typu 300km jednego dnia.... robie bardzo czesto i tez nie ma problemu....

Witam
Cieszę się Qba, ze wyjazd Ci się udał...
ale jak na drugi raz będziesz tak blisko, zahacz o Trójmiasto