| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-23 15:25:05 Witam domorosłych tuningowców.
Stałem sie wpóltwórcą nowego bolidu na bazie Fiata Argenty - stary typ zderzaków. Stąd kilka pytan : Czy w tym fiacie - silnik 2,0 - da sie planować głowice - podobno sie nie da czy to prawda ??? Czy ma ktos jakies fotki porobionej argenty?? Czy istnieje do tego auta ospoilerowanie - dostepne w polsce !!! Ew czy ktos je zrobi. No i finally jak to auto zglebic - sa jakies metody ??? I najwazniejsze Ktos z clubu pakował silnikz argenty do kanta a nadwozie zostało. Prosilbym o kontakt z ta osobą w normalnej cenie kupuje. Ps jak duzy silnik wejdzie do argenty 3,0 coschwort z sierry Prosilbym o wszelkie informacje |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-23 15:40:51 wiec napewno nei bedzie zrobiona an choinke
Robi ja miłosni kstarych fiatów. Szukam tylko spoilerów czy istnieja. Bude juz mam - dr scott kupiłargente. najwiekszy problem to głowica bede chyba dzwonił do chojnackiego z tym. |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-23 23:59:16 T uchodzi nawet nei tylk ospoilery - typu wies tuning.
tylk ocos co by ładnei sie komponowało - np z innego auta zeby pasowało. Jest wiele problemów z Argentami - kolega kupiłsilni kekstra ale buda tragedia ale to sie smieni po zakupie drugiej budy od dr,scotta. A z głwoca skoro jestescie pewni to planujemy. iel mozna splanowac głowice w argencie ? |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-04-24 00:01:21
To sie własnie nazywa wieś tuning. I zacznij pisac tak zeby dało sie to czytac a nie niewiadomo co znacza niektore slowa bo tak sie spieszysz z tymi pisaniem ze palce nie tam uderzaja gdzie trzeba |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-24 00:09:37 Ok wiec poprawiam tu akurat nie chodzi o tempo.
jak pisze posta to jak daje spacje to ona sie po chwili pojawia ... Nie wiem dlaczego jak pisze b.powoli to jest ok. A teraz co do argenty wiec mechanik mówi ze po obnizeniu głowicy cos sie bedzie stykać - i nie wolno . Ale z tego co blady pisze da rade wiec ok - dzieki. Aha argenta jest malowana pedzlem na przemian czerwony i zielony wiec wiekszej obory z tego nie bedzie. Auto ma dostac jakies ciekawe zderzaki - nie wiem co to znaczy ale napewno nie mega agressive. Aha z nimi to i tak nieaktualne bo facet z forum obiecal za niewielka kase zrobic nowe 500 zł za komplet. Na auto poleci czarna perla i ciemne szybki . No i aluski 15 ki. Auto ma wzbudzac uwage ale jakoscia w srodku skóra i mega audio. Tylko problem w silniku nie ma nic o tuningu tej jednostki. |
ArF Warszawa | 2003-04-24 09:22:37 jak malowana pedzlem to moze jepiej najpierw wypiaskowac bude? |
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2003-04-24 10:49:24 Co do silnika to masz paru znajomych którzy zajmują się tuningiem tych silników , więc ja nie wiem o co ci chodzi ??
Pogadaj z ludzmi z SMP , może ci załatwią głowice Abartha , albo szybkie wałki , możliwości jest mnustwo , a opisów jeszcze więcej . Jak 500 zł za jakieś zderzaki to nie dużo dla ciebie to może sobie sprowadź głowice 16V albo Volumexa załuż i po sprawie , wtedy nie trzeba planować (wogule po co to planować , jest 100 innych możliwości ......) Silnik jest b. podatny na przeróbki i można z niego spokojnie bez turbiny wyciągnąć 140-150 km , Croft potrafi i 170 ... Jeszcze nie spotkałem Argenty ze znośną blachom , więc życzę dużo cierpliwości , i na prawde grubego portwela ... Arf jak wypiaskujesz taką bude to nic nie zostanie , auto zniknie . Kto ma starego makarona ten wie o co chodzi |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-24 15:43:19 Ok dzieki - ja sie na takich duzych silnikach nie znam Skopiowalem cały temat i wydrukowałem kolega bedzie wiedział co i jak. Aha nie bedzie piaskowania. Włascicielem jest mechanik lakiernik. Buda rozberana na czynniki pierwsze kazdy element dokładnie wyczysczony zakonserwowany i pomalowany. Tylko chodzi o to ze szukałem budy i z naalzłem bo nie ma drzwi kierowcy . Cena bardzo dobra c. zamek szyby elektryczne itp. Co do tych akcesiorów to piszecie o wałku itp. Jakbyscie mogli dajcie adresy. TO ma byc cichociemny wymiatacz |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-04-24 15:47:04 Wszystko piknie |
kasztan Polonez 1,5 SLE+lpg kraków, cieszyn | 2003-04-24 16:52:13 www.guy-croft.com |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-24 20:13:59 Byłem dzisiaj u kumpla.
I argenta jest z samego konca produkcji !!!! Jak działa komputer pokładowy ma ktos moze schemacik itp ??? Tzn jest kilka malutkich wyswietlaczy. A teraz co do głowicy . Jest seryjna ale ma naciecia na tłokach zeby sie nie stykało Wiec aby napewno da sie to splanowac ???? Czy ktos produkuje do tego dedykowane tłumiki ?? Tzn kolektor przelotówka koncowy ???? I prosiłbym o jakies fotki tej fury najlepeij po tuningu był ocos na starym foru male pokasowane .... |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-04-24 20:20:52 tloki od 125p tez maja frezy na zawory
a bezpiecznie mozna splanowac 0,7 wiec nie boj grzyba.... co do spojlerow to watpie zebys co wykombinowal .... do kanta praktycznie nic nie ma a jak ktos ma to sa to samorobki ... goscie co umia i chce im sie bawic ... i sprzedaja .... tlumiki dedykowane :> stary nie ta epoka ... trzeba dlugo szukac zeby cos znalesc... moze szukaj na wloskich stronach..jakies rzemioslo sie znajdzie |
Luzak skarzysko kam | 2003-06-29 15:59:10 witam wszystkich
jestem w posiadaniu fiata argenty z 84 .splanowalem glowice i wiecie co?zlapalo na panewkach.szukam silnika czy ktos mi pomoze?numer gg 2765056 |
Luzak skarzysko kam | 2003-06-29 16:24:13 jeszcze raz ja.jak zrobje szlif walu i nowe panewki,glowica splanowana zawory i gniazda po regeneracji to czy jest sens zlozyc to na tych pierscieniach.moze cos stac sie z tlokami?czy wogole jest sens to robis? |
ArF Warszawa | 2003-06-29 21:04:35 ale zes wyjoł trupa z szafy |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2003-06-30 06:19:01 czesc. czuczu jeśli chodzi o bude to w Dąbrowie G. stoi na szrocie argenta z tego co wiem to w tym tygodniu mają ją rozbierać.
więcej inf. na ten temat powinien mieć Blady(jakiś jego znajomy tam pracuje - czy coś) ale buda to raczej też stan kiepski powodzenia i owocnych prac |
Luzak skarzysko kam | 2003-07-01 19:22:18 to nie trup to slicznie chodzilo tylko zachcialo mi sie ulepszac a oleju nie zmienilem a byl mix z plynem z chlodnicy juz wal jest w trakcie.Jak zrobie silnik i pare dupereli to wstawie fotke to wam kopary opadnom.Ja tu do was po rade a wy tak.dzieki za pomoc.
|