Fiat Argenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam domorosłych tuningowców.
Stałem sie wpóltwórcą nowego bolidu na bazie Fiata Argenty - stary typ zderzaków.
Stąd kilka pytan :
Czy w tym fiacie - silnik 2,0 - da sie planować głowice - podobno sie nie da czy to prawda ???
Czy ma ktos jakies fotki porobionej argenty??
Czy istnieje do tego auta ospoilerowanie - dostepne w polsce !!!
Ew czy ktos je zrobi.
No i finally jak to auto zglebic - sa jakies metody ???
I najwazniejsze Ktos z clubu pakował silnikz argenty do kanta a nadwozie zostało.
Prosilbym o kontakt z ta osobą w normalnej cenie kupuje.
Ps jak duzy silnik wejdzie do argenty 3,0 coschwort z sierry
Prosilbym o wszelkie informacje

co do glebienia Argenty , to jest ona z przodu i z tyłu na sprężynach - poprostu na przud obciete sprężyny z Trucka diesla , na tył obcięte z przodu i do tego utwardzone amorki - to najtańsza metoda .
Głowice powinno się dać splanować , zależy o ile Ci chodzi
jeszcze nie widziałem Argenty ze spoilerami , - co masz na myśli pisząć stary typ zderzaków ?? może daj fotke ??
napiosz który to rocznik
Nie rób z niej choinki w stylu sam plastyk fantastik bo bedzie kupa a nie auto ...

wiec napewno nei bedzie zrobiona an choinke
Robi ja miłosni kstarych fiatów.
Szukam tylko spoilerów czy istnieja.
Bude juz mam - dr scott kupiłargente.

najwiekszy problem to głowica bede chyba dzwonił do chojnackiego z tym.

Silnik- DOHC jak kazde inne. Da sie splanowac glowice, tylko nie na kazdej obrabiarce- jest problem z zamocowaniem tego na niektore szlifierki/frezarki do plaszczyzn. Spoilery i argenta.....czarno to widze....

Jakbyscie mieli tylne lampy i szyby do prawych dzwi, najlepiej fabrycznie braziwe, to jestem cehtny.

Kosa

T uchodzi nawet nei tylk ospoilery - typu wies tuning.
tylk ocos co by ładnei sie komponowało - np z innego auta zeby pasowało.
Jest wiele problemów z Argentami - kolega kupiłsilni kekstra ale buda tragedia ale to sie smieni po zakupie drugiej budy od dr,scotta.

A z głwoca skoro jestescie pewni to planujemy.
iel mozna splanowac głowice w argencie ?

Cytat:
tylk ocos co by ładnei sie komponowało - np z innego auta zeby pasowało.

To sie własnie nazywa wieś tuning. I zacznij pisac tak zeby dało sie to czytac a nie niewiadomo co znacza niektore slowa bo tak sie spieszysz z tymi pisaniem ze palce nie tam uderzaja gdzie trzeba

Ok wiec poprawiam tu akurat nie chodzi o tempo.
jak pisze posta to jak daje spacje to ona sie po chwili pojawia ...
Nie wiem dlaczego jak pisze b.powoli to jest ok.

A teraz co do argenty wiec mechanik mówi ze po obnizeniu głowicy cos sie bedzie stykać - i nie wolno .
Ale z tego co blady pisze da rade wiec ok - dzieki.
Aha argenta jest malowana pedzlem na przemian czerwony i zielony wiec wiekszej obory z tego nie bedzie.
Auto ma dostac jakies ciekawe zderzaki - nie wiem co to znaczy ale napewno nie mega agressive.
Aha z nimi to i tak nieaktualne bo facet z forum obiecal za niewielka kase zrobic nowe 500 zł za komplet.
Na auto poleci czarna perla i ciemne szybki .
No i aluski 15 ki.
Auto ma wzbudzac uwage ale jakoscia w srodku skóra i mega audio.
Tylko problem w silniku nie ma nic o tuningu tej jednostki.

Cytat:
2003-04-24 00:09:37, CZUCZU pisze:
Tylko problem w silniku nie ma nic o tuningu tej jednostki.

hehe....Fiatowskie osmiozaworowe DOHC a Ty piszesz, ze nie ma nic o tuningu....Skontaktuj sie z Gay'em Croftem, on "co nieco" na ten temat wie

jak malowana pedzlem to moze jepiej najpierw wypiaskowac bude?

Co do silnika to masz paru znajomych którzy zajmują się tuningiem tych silników , więc ja nie wiem o co ci chodzi ??
Pogadaj z ludzmi z SMP , może ci załatwią głowice Abartha , albo szybkie wałki , możliwości jest mnustwo , a opisów jeszcze więcej . Jak 500 zł za jakieś zderzaki to nie dużo dla ciebie to może sobie sprowadź głowice 16V albo Volumexa załuż i po sprawie , wtedy nie trzeba planować (wogule po co to planować , jest 100 innych możliwości ......)

Silnik jest b. podatny na przeróbki i można z niego spokojnie bez turbiny wyciągnąć 140-150 km , Croft potrafi i 170 ...
Jeszcze nie spotkałem Argenty ze znośną blachom , więc życzę dużo cierpliwości , i na prawde grubego portwela ...

Arf jak wypiaskujesz taką bude to nic nie zostanie , auto zniknie . Kto ma starego makarona ten wie o co chodzi

Ok dzieki - ja sie na takich duzych silnikach nie znam
Skopiowalem cały temat i wydrukowałem kolega bedzie wiedział co i jak.
Aha nie bedzie piaskowania.
Włascicielem jest mechanik lakiernik.
Buda rozberana na czynniki pierwsze kazdy element dokładnie wyczysczony zakonserwowany i pomalowany.
Tylko chodzi o to ze szukałem budy i z naalzłem bo nie ma drzwi kierowcy .
Cena bardzo dobra c. zamek szyby elektryczne itp.
Co do tych akcesiorów to piszecie o wałku itp.
Jakbyscie mogli dajcie adresy.
TO ma byc cichociemny wymiatacz

Wszystko piknie tylko a argentach blacharka sypie się na potęgę, wiem bo miałem tylne drzwi od argenty i sypały się jak marzenie . Co do silnika i planowania głowicy to ona musi być już zdrowo zajechana żeby nie można było jej planować.

www.guy-croft.com

Byłem dzisiaj u kumpla.
I argenta jest z samego konca produkcji !!!!
Jak działa komputer pokładowy ma ktos moze schemacik itp ???
Tzn jest kilka malutkich wyswietlaczy.
A teraz co do głowicy .
Jest seryjna ale ma naciecia na tłokach zeby sie nie stykało
Wiec aby napewno da sie to splanowac ????
Czy ktos produkuje do tego dedykowane tłumiki ??
Tzn kolektor przelotówka koncowy ????
I prosiłbym o jakies fotki tej fury najlepeij po tuningu był ocos na starym foru male pokasowane ....

tloki od 125p tez maja frezy na zawory
a bezpiecznie mozna splanowac 0,7 wiec nie boj grzyba....
co do spojlerow to watpie zebys co wykombinowal
.... do kanta praktycznie nic nie ma a jak ktos ma to sa to samorobki ... goscie co umia i chce im sie bawic ... i sprzedaja ....
tlumiki dedykowane :> stary nie ta epoka ...
trzeba dlugo szukac zeby cos znalesc...
moze szukaj na wloskich stronach..jakies rzemioslo sie znajdzie

witam wszystkich
jestem w posiadaniu fiata argenty z 84 .splanowalem glowice i wiecie co?zlapalo na panewkach.szukam silnika czy ktos mi pomoze?numer gg 2765056

jeszcze raz ja.jak zrobje szlif walu i nowe panewki,glowica splanowana zawory i gniazda po regeneracji to czy jest sens zlozyc to na tych pierscieniach.moze cos stac sie z tlokami?czy wogole jest sens to robis?

ale zes wyjoł trupa z szafy

czesc. czuczu jeśli chodzi o bude to w Dąbrowie G. stoi na szrocie argenta z tego co wiem to w tym tygodniu mają ją rozbierać.
więcej inf. na ten temat powinien mieć Blady(jakiś jego znajomy tam pracuje - czy coś) ale buda to raczej też stan kiepski
powodzenia i owocnych prac

to nie trup to slicznie chodzilo tylko zachcialo mi sie ulepszac a oleju nie zmienilem a byl mix z plynem z chlodnicy juz wal jest w trakcie.Jak zrobie silnik i pare dupereli to wstawie fotke to wam kopary opadnom.Ja tu do was po rade a wy tak.dzieki za pomoc.