| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-04-23 01:09:18 Jak w temacie. Jak zagłosujecie????
Ja na TAK! mimo iż nie jestem zwolennikiem UE, uważam że nie mamy innego wyjścia... |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-04-23 01:13:17 Ja na TAK - bo rzeczywiście innego wyboru nie ma Ale pozatym to co z tajemnicą głosowania |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-04-23 01:22:46 a co z wolnością wypowiedzi jeżeli ktoś się wstydzi |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-04-23 01:57:13 Kij w mrowisko, ale trudno.
Zadałem sobie trud i w odróżnieniu od milionów współobywateli przeczytałem traktat akcesyjny (tekst dla chętnych do poczytania). Moja odpowiedź na pytanie referendalne brzmi NIE, ale i tak wejdziemy do UE. |
piotr-ek | 2003-04-23 07:50:53 Prognozy niezależnych ekonomistóe (nie wymienionych z imienia i nazwiska) którzy opracowali raport na zamówienie rządu... zgadnijcie jakie zawarli w nim wnioski NIE |
Lotuss Fiat Linea Zabrze | 2003-04-23 07:54:03 Oczywiście TAK!!! Nie ma innego wyjścia.... |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-04-23 08:35:35 Zawsze jest jakies wyjście ale mysle że 45 lat żeśmy tą opcję trenowali i zdecydowanie czuję obrzydzenie do bycia częścią kultury wchodniej..
Bez dwóch zdań wolę kulturę europejską, tam nasze miejsce i zawsze z niedowierzaniem będe słuchał jak ktoś mówi że nie powininniśmy wchodzic do Unii Europejskiej - komentarz na to mam tylko jeden... (niezbyt miły..) Pamiętajcie że koszt zaniechania jest o wiele wyższy niż skutki ewentualnych błędów negocjacyjnych. A Samoobrone i Lige Rodzin Polskich to bym posadził za oszołomstwo szkodliwe dla kraju!!! Poza tym powiem Wam jedno, Unia Europejska ze swoimi przepisami i prawem wprowadzi u nas porządek. Sami byśmy do tego nigdy nie doszli, ostanio widac jak na dłoni jak płynie życie elit politycznych. Wierzcie mi że tam działaja procedury i przepisy, trenuje to od 7 lat - tam nie ma odstępstw czy znajmości. Prawo to prawo i musi być respektowane!!! A koszty zawsze są i będą. Albo idziemy do przodu albo stoimy w miejscu. W naszym wypadku musimy jeszcze iść szybciej niż inni bo trochę żeśmy zostali w tyle. Jestem za TAK i nie mam żadnej toleracji dla opcji NIE. Przykro mi ale to jest decyzja dla naszych dzieci - nie bądźcie egoistami!!! |
piotr-ek | 2003-04-23 08:48:08 A może zapoznacie się z przeciwną opinią? Póki co jesteśmy karmieni przez Glena Millera & Co. "jedynie słusznymi tekstami" jak za czasów Związku Zdradzieckiego.
Uniosceptyk Eurosceptyk Inne Strony * piotr'ek * [ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-04-23 08:48:57 ] |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-04-23 09:55:40 TAK ...wchodzimy... |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-04-23 11:16:41 Andrzej a w pojedynke będzie nam lepiej????? Chyba nie.
A to że my i kolejne pokolenia będą mogły na równych prawach poruszać się po Europie i korzystać ze wszystkiego jak każdy europejczyk to nic?? No sorry ale mnie jest bliżej kulturowo i mentalnie do zachodnich państw niż do Białorusi, Urkainy i Rosji. Bo przypominam że Czechy Słowacj, Litwa, Łotwa będa w Unii z nami czy bez nas.. Nie ma wyboru ani trzeciego wyjścia tylko Unia |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-04-23 12:10:26
Oj cos kiepsko u Ciebie z ta geografią.... a wiesz że w Polsce znajduje się punkt wyznaczający chyba geometryczny punkt środka Europy.. Niestety nie pamiętam miejscowości. |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-04-23 13:02:32
No aż taki młody to nie jestem w końcy te 33 mam już za sobą i wydaje mi sie że świadomy jestem i nie tylko telewizji słucham (bo żadko słucham, tym bardziej że "czerwona" jest a i rozum swój mam) ale po prostu przedstawiam swoje zdanie. Dla Twojej i nie tylko informacji dodam że od prawie 8 lat zajmuje sie współpracą z Unia Europejską i nadzoruję wykorzystanie środkow pomocowych Unii Europejskiej dla sektora ochrony środowiska - chyba więc "trochę" wiem jak ta instytucja działa... Czy będzie nam lepiej w Unii tego nie wiem, ale na pewno nie bedzie gorzej niż gdybyśmy do tej Unii nie weszli - prosta logika to dyktuje. A najgorsze jest łaczenie z głosowaniem na Unię z oceną obecnych rządów - wiem to chyba tez było w TV ale z tym sie akurat w pełni zgadzam. Jeżeli nikt z tego Forum nie jest dla Was przeciwników autorytetem co powiecie na kilka znanych i poważanych osób popierających wstapienie do Unii - choćby Jeziorański czy Papież... (to tez propaganda??) |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-04-23 13:16:41 Bez wdawania się w gadaninę jestem na TAK!!
A co do położenia geograficznego to geometryczny środek Europy wyznaczają współrzędne geograficzne 21°35' E i 52°35' N miejsce to znajduje się na Nizinie Mazowieckiej w miejscowości Piątek czyli gdzieś tam niedaleko Was Warszawiaki |