Wspomaganie do poldka 93r.?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Mam pytanko czy dalo by rade zarzucic do tego poldka (starsze zegary przed face liftingiem) wspomaganie kierownicy? Jak wiadomo kierownica w poldku do najlepiej chodzacych nie nalezy Znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20445329

jak to sie miewa z zamontowaniem?? Slyszalem, ze poldki po 93r sa juz przystosowane do wspomagania i wystarczy zainstalowac wszystkie komponenty i po krzyku. A w poldkach 93r trzeba cos wiercic czy cos takiego. Ma ktos jakies doswiadczenie?? Ile moglo by kosztowac kompleksowo zalozenie wspomagania?? Pozdrawiam i czekam na sugestie.

wspomaganie mozesz od plusa wstawic,

co do szczegolow do juz byl post na ten temat

a ile takie cos moze kosztowac?? I cyz trzeba przerabiac duzo?? Znacie kogos kto by sie podjal.....w rozsadnej cenie.

Zdecydowanie nie polecam wspomagania od plusa Na bank wyda się Wam to śmieszne co powiem ale ono chodzi za lekko i nawet przy dużej prędkości można smigać kierownicą w każdą stronę. Chyba, że w połączeniu z oponami 205 albo więcej To wtedy tak

Z tego co wiem (a wiem o tym malo ) to nie ma przy tym duzo roboty. Ponoc w niektorych modelach trzeba powiekszac otwor w od ukladu kierowniczego do kabiny.

po pierwsze jazda polonezem ze wspomaganiem nie nalezy do bezpiecznych,po drogie na bank nie masz przystosowanego bloku silnika do montazu,po trzecie musisz wymienic kolo pasowe i w3alek laczacy z kierownica przekladnie i po czwarte koszt jakies od 300pln

Po piąte będzie słabszy i więcej palił

alan dlaczego uważasz że wspoma nie jest bezpieczna w polonezie ??
pytam bo mam zamiar wsadzić do DF'a,a ten jest lżejszy (już mam wszystko i tylko chęci zbieram) a tu piszesz że niezabardzo... WHY???

bo jest niestabilny na drodze,maly ruch kierownica powoduje ze zaczyna plywac,jak ktos sie przesiada z poldka bez na takiego ze wspomaganiem to nie jest latwo,nie wylancza sie przy duzych predkosciach

no wiem że nie jest zależne, ale jeżdziłem kilkoma autami ze wsp.(nie polonezem) i spoko sie prowadzilo nawet w okolicach200.
no to teraz mi zabileś ćwieka:montować czy nie,oto jest pytanie...
zależy coś od marki producenta :ja mamZF od DOHC ??

ale narzekacie.Zaden z was nie ma wspomagania ,a wszyscy krytykuja.To sie nazywa obiektywizm.Fakt ,ze u mnie kiera chodzi lekko.Przy wiekszych predkosciach trzeba czuc samochod.Ale jak wsiadam do poldka bez wspomy,to mi sie odechciewa.Wiem,ze gdybym nie mial tego el wyposazenia,to nie lubilbym tak zabawy samochodem

gT JA JEZDZILEM POLDKIEZ ZE WSPOMA I NIE MAM POZYTYWNEJ OPINI,CO DO POSIADANIA TO DO MOJEGO ZALOZENIE MOGE MIEC ZA 200PLN ALE JAKOS MI SIE NIEWIDZI MIMO ZE MAM PRZYSTOSOWANY

ale w tej ofercie nie ma zadnego slowa o pompie wspomagania.Warto by bylo wiedziec ,czy to ZF ,ktory byl w polonezach i jest to zajebista firma.A moze jest to to koreanskie ktore mam u siebie w plusie

Jak juz sie nauczysz jezdzic z wspomaganiem to jest luzzz...

A ja lubie wspomaganie, bo moge sobie jedna kreke krecic (a wlasciwie jednym palcem)...nawet jak wooooooooolno jade...

Jak wolno jadę to też mogę kręcić jedną ręką gorzej jak się zatrzymam ale na postoju się nie kręci bo gałki lecą

Mi to na postoju jak krece to kierownica sama w dol schodzi bo juz sie blokada polozenia kierownicy chyba wyrobila, co jakis czas musza ja lekko podnosic Ja bym chetnie zalozyl wspomaganie. ALe wszystko z czasem.

Cytat:
2004-02-03 13:06:37, Ali-En pisze:
Mi to na postoju jak krece to kierownica sama w dol schodzi bo juz sie blokada polozenia kierownicy chyba wyrobila, co jakis czas musza ja lekko podnosic Ja bym chetnie zalozyl wspomaganie. ALe wszystko z czasem.

wpierw sie przejedz poldkiem ze wspomaganiem

Powiem że mam mieszane uczucia co do jazdy ze wspomaganiem do 100 jest spox a potem lekkie chody ale może można się przyzwyczić

Co prawda Poldkiem ze wspomą nie jechalem ale przesiadłem sie z kiesys Poldka bez wspomy na passata z wspoma i nie mialem takich problemow i jak mi pompa sie spier... w Passacie i wspome szlak trafil to byla roznica ale na gorzej ja mam wspome od Plusa i sobie zaloze

Cytat:
ale narzekacie.Zaden z was nie ma wspomagania ,a wszyscy krytykuja.To sie nazywa obiektywizm

no ja akurat jeździłem troche czasu plusem i nie mogę powiedzieć żeby to wspomaganie było dobre. To samo w nubirze i innych takich tam...