Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mkgaz kraków | 2004-03-14 15:53:01 Mam pytanko . Jak cofnąć licznik w espero?? |
mkgaz kraków | 2004-03-14 17:07:04 jeszcze jedno. Czy zna ktoś jakiś zakład w małopolsce który robi to "fachowo"?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-03-14 17:21:10 Chcesz instrukcji ?
Źle trafiłeś... |
![]() A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2004-03-14 18:41:34 prawdziwe szczescie trafic na takiego goscia przy zakupie samochodu ![]() ![]() ![]() |
mkgaz kraków | 2004-03-14 20:57:10 chciałem cofnąc z 280 na 160 tys km. Dodatkowo silnik jest po remonciku, wiec moze nikt nie bedzie płakał |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-03-14 22:01:24
Ale też i nie ma powodu pomagać mu w oszustwie ... |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-03-15 00:17:59 Nie no ludzie, jak Boga Kocham, bądźmy choć troszkę cywilizowani.
Ja rozumiem, że w tym kraju chamstwo i oszustwo jest tak widoczne, jak w żadko którym innym odpowiednio rozwiniętym cywilizowanym kraju europejskim, ale chociaż tak dobitnie tego nie pokazujmy ![]() Odwołam się do tego, co wyżej napisał Tomek, że będzie kolejne Espero z minimalnym przebiegiem, które się posypało. Pomijam remonty i inną "inwencję własną". Skoro silnik jest po remoncie, to wyszczególnij to w opisie autka i zostaw licznik w spokoju. Nie piszcie mi też, że "... to jego sprawa, co robi ze swoim samochodem ..." bo to żałosne. Gdyby właśnie go zakupił, miał zamiar jeździć nim do końca życia i cofał licznik dla poprawy własnego nastroju, to uznał bym to za działanie we własnym imieniu i "robieniem tego dla siebie". Skoro jednak zamierza cofnąć licznik w celu dokonania oszustwa, to jest to proceder ścigany prawnie. Pomijając jednak względy prawne, jest to igranie z bezpieczeństwem z którym bezpośrednio zetknie się kolejny właściciel. A co do tego mają terminowe przeglądy i stosowanie akurat oryginalnych części to nie wiem ??? Zamierza mi ktoś udowodnić, że amortyzatory Bilstein i układ hamulcowy EBC (które konstrukcyjnie dzieli raczej spora przepaść w odniesieniu do elementów fabrycznych) spowodują, że autko będzie w jakiś sposób bardziej niebezpieczne ??? ![]() ![]() Sorry, ale cofanie licznika to oszustwo jak każde inne. Skoro autko tyle przejechało, znaczy, że na siebie zarobiło i nalezy pogodzić się z utratą wartości z tego powodu (jak każdy środek trwałego użytkowania ulega amortyzacji... choć w nieco innym rozumieniu jeśli mówimy o osobach fizycznych). Poza tym podejrzewam, że Ci, którzy teraz krzyczą najgłośniej, że taki proceder to wyłącznie sprawa własciciela, sami będa mieć największą pretensję, kiedy trafią na taki właśnie egzemplarz z komisu. Inna sprawa, że zapewne będą pierwsi "szli w pochodzie" przeciw (ich zdaniem) okradaniu narodu przez rząd... a sami co robicie? ![]() |
piotr-ek | 2004-03-15 10:13:22 Nie porównuj piractwa płytowego do zamienników części zamiennych. |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-15 11:18:11 Twoja wypowiedź jest wyrwana z kontekstu, nieobiektywna. |