| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-11-15 20:44:57 czy mozna cos zmienic i czy to jest bezpieczne |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-11-15 20:58:08 Mozna zmienic, to nie jest bezpieczne. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-11-15 22:09:24 M o z n a z m i e n i c, t o n i e j e s t b e z p i e c z n e. Najpierw postanowilem sie dowiedziec co o tym sadza znawcy i wszyscy ktorych pytalem, lacznie z Chojnackim, zdecydowanie odradzili przyspieszanie zaplonu w silnikach 16 zaworowych a jeden zwrocil uwage na fakt, ze i tak juz panuje w silniku wyzsza temperatura ze wzgledu na zasilanie go gazem a ja jeszcze chce ja podniesc przyspieszajac zaplon. No ale jestem Polakiem a Polak madry po szkodzie wiec... Przyspieszalem po kawaleczku dochodzac do punktu, po przekroczeniu ktorego nie wyczuwalem juz zmian na lepsze, cofnalem troszke i tak jezdze juz kilka miesiecy. |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2002-11-15 22:52:45 Przyspieszyć można pod warunkiem że nie będziesz miał spalania stukowego (czyli dzwonienia). Rzeczywiście przy instlacjach gasssu (niech Bóg ma Was w opiece.. Generalnie Espero są nastawione na 91 oktanów, miało to na celu ich ochronę przed kiepskim paliwem szczególnie we wschodniej europie.. |