Jaki akumulator do toyoty avensis "99 2.0 benzyna?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - jaki wybrać optymalny akumulator do takiej toyoty jak w temacie? pozdrawiam.

a nie pisze na obudowie starego

ano bylo napisane ze 45 amperogodzin... ale czy to nie za maly ?

Ja używam 55Ah, 420A i działa dobrze. 45 Ah to może być za mało i przy dużym mrozie mogą być problemy jak się nieco zestarzeje.

Wsadź największy jaki Ci się zmieści gabarytowo. Tak do 60-65Ah wystarczy.
Pozdro.

a będzie się poprawnie ładował?

Ja miałem taki problem z cariną. W toyocie powiedzieli że 45, w sklepie że 60, Powziąlem więc decyzję że zadzwonie do znajomego rzeczoznawcy samochodowego. On doradził mi aby wypośrodkować katalogi sklepowe i to co w servisie i tak jeśli chodzi o centrę powiedział żebym kupił 55 zwykły lub 50 centre plus. Odradził natomiast futurę.

Cytat:
2007-01-25 18:47:00, pan_mietek pisze:
a będzie się poprawnie ładował?

Jak nie masz w aucie chorych urządzeń typu wzmacniacz z tubą o mocy liczonej w megawatach to TAK.

Urbmich, czemu odradzał Futurę ?? Cholera, nie stresuj mnie bo taki mam pod maską...
Pozdro.

hmmm. no wlasnie mam pod maska future 45 Ah...moze by go jednak wymienic..?
pozdrawiam

Podał jakieś argumenty przeciw futurze, czy tylko tak sobie powiedział?

Cytat:
2007-01-25 21:28:15, Perzan pisze:
Urbmich, czemu odradzał Futurę ?? Cholera, nie stresuj mnie bo taki mam pod maską... Pozdro.

Dokładnie o tym samym pomyślałem
Tez mam future..

zapewne ma lepsze układy w hurtowni co mają centre i na futurze mniej zarabia

Aaaa... w d.pie to mam ! Nie będę się stresować !
Jest Futura, kręci, świeci, prąd daje i tak ma być. Tydzień temu jej 2 lata stuknęło u mnie pod maską
Jak zdechnie to się będę martwić. I już.
Wszystko kiedyś padnie i jakbym miał się bać że może to jutro, a tam mówili że wczoraj padło, to bym kurde musiał nowe auto sobie kupić
Pozdro.