Czym oczyścić, odtłuścić ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej

Bede dzisiaj wymienial skrzynie wiec od razu pomyslalem ze wymienie tarcze sprzegla.Mam w domu nowke nie uzywana,zaczalem jej szukac w koncu znalazlem.Tylko taki maly problem,jest troche uwalona w smarze.Czym ja mozna odtluscic aby byla dobra?Nie wiem bezyna moze WD-40,co bedzie najlepsze i w 100 % pewne.

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-04-02 16:17:16 ]

po WD40 Bedzesz miał poloneza z zaytomatem

a tak poważnie to może delikatnie papierkiem i bezynką
ja ma specjalnu płym nazywasie BremseRaniger i złuży do czyszczenia tarcz i klocjów hamulcowuch z tłustych zanieczyszczen

Witam
Pędzel, rozpuszczalnik Nitro i jazda. Nastepnie bezyna ekstrakcyjna. I tarcza będzie jak nówka

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Jeśli tarcza miała przez dłuższy czas kontakt ze smarem to niestety nie da sie go już usunąć ponieważ jest nie tylko na powierzchni okładziny ale zdążył juz w nią głęboko wniknąć i zmycie go z samej powierzchni najlepszym nawet rozpuszczalnikiem na bazie trójchloroetylenu czy czterochlorku węgla nic nie pomoże. Tłuszcz będzie pod wpływem temperatury wytapiał sie na powierzchnię tarczy a ta bedzie się ślizgać. Niestety możesz już tylko przenitować w niej okładziny na nowe lub kupić nową tarczę. Sprawa jest sprawdzona i radzę nieeksperymentować bo szkoda czasu i roboty.

Przez dłuższy czas tzn. jaki?

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin