Tuning optyczny-Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorry ten post bedzie długi:
W ubiegłym tygodniu odwiedziłem zakład tuningowy JCC Tuning zajmujący się przróbkami nadwozi i zabudową audio do samochodów. Pojechałem z myślą głównie o przeróbce przedniej atrapy w mojej Ładzie. Właściciel jest posiadaczem Audi extremalnie zmienionej,a niskiej tak że stopa nie mogła mi się zmieścić pod samochodem.No ale wróćmy do Łady. Na pierwszy widok facet stwierdził że Samara jest tak wysoka że mozna by ją zaliczyć do aut terenowych i należało by ją obniżyć, przód autka pooglądał i stwierdził że proponuje org.atrapę wywlić a przerobił by ten przodek przed maską z Bad Lookiem i tam gdzie atrapka zrobił by obwódke i w środek siatka-cena bez malowania 150zł. Za poszerzenie błotników /też bez malowania/ 300zł od jednej stony samochodu. Za wyczyszczenie tylnej klapy ze znaczków i wycieraczki, przedłużenie tylnej klapy do zderzaka aby usunąć rejestrację wraz z przrubką zamka na otwieranie od wewnątrz-200zł.
Wlot który mam na masce nazwał "kropką" bo jak stwierdził Samary mają duże maski i większy wlot byłby bardziej gustowny a po drugie to wloty takie pasują do SC czy do Punto I a jak do Łady ma troche za bardzo zaokrąglone kształty. Za montaż wlotu od 60zł /mały/ w górę.
Przeróbka zderzaków ok 300-500zł.Za przeróbkę całkowitą mojej Ładziany woła 2500zł!!
Powiem tak niektóre ceny mnie poprostu zszokowały liczyłem na coś tańszego istnieje też możliwość ratalna.Nie powiem bo nie wszystko jest w bardzo wygurowanych cenach ale 2500zł niestety nie przeznaczę na przeróbkę:(

Faktycznie niektóre ceny są dość abstrakcyjne
Ja też kiedyś myślałem o zderzakach, ale wszystko rozbija się o kasę....

Cytat:
2003-03-02 11:29:10, Michal_Sedziszow pisze:
Nie powiem bo nie wszystko jest w bardzo wygurowanych cenach ale 2500zł niestety nie przeznaczę na przeróbkę:(

O kurde, to ja, który nie gustuję w samochodach tuningowanych, to gdybym miał 2500 to bym mógł se kupić już jakąś ładę w dobrym stanie i całkowicie sprawną.

Michał, napisałeś: "przeróbka zderzaków, 300-500pln". za sztukę czy za parę?

I czy przeróbka bagażnika z malowaniem czy bez? Bo te 200pln to akurat dobra cena chyba za taką wygodę, jaką daje klapa do zdderzaka.
i gdzie jest ta firma?

300-500zł za sztukę za 1 zderzak w zależności jak miał by wyglądać. A co do tej tylnej klapy to faktycznie nie jest to bardzo dużo. Wszystkie ceny bez malowania. No ale klapę można by sobie otworzyć od wewnątrz a z zewnątrz rzadnych nierówności.
Zakład znajduje się w Pińczowie to jest ok 30-40km ode mnie.

Takie przróbki zawsze sa drogie. W tamtym roku bylwm w skepie i warsztacie w Myślenicach(WOJTMAR) i widziałem jak gość przerabiał tam od zera golfa 1. Wszystko wybebeszone, rozszerzanie błotników, wspawanie innych progów, lakierowanie , konserwcja-za cenę ok. 10 tyś.Ale to auto będzie jednym zładniejszych aut na zlotach tuningowych.Zreszta ceny w polsce sa niskie. Spróbujcie jakies blacharskie przróbki robic za zachodnią granicą. nawet tam bawia sie w to tylko Ci , którzy do biednych nie należą.
paweł

cena za tylną klapę jest NISKA. W Wawie za czyszczenie tylnej klapy chcą od 350 zł (2fast).

JA wymienialem niedawno tylnią klapę i a lakierowanie(porządne dałem 180PLN z lakierem i podkładem).Ale wiem ,że ten sam gośc normalnie bierze 350 z lakierowanie elementu.

Dzisiaj został pomalowany "szkielet" mojej samarki, jutro maska,drzwi,klapa i przodek.
Zdecydowałem się w ostateczności na czarny metal.
Zmieniłem wlot na masce,założone są też nakładki na progi zachodzące na przedni tylny błotnik,które zostały wkomponowane w karoserię i wyszły jak jedna całość. Z klapy zostały usunięte wszelkie znaczki,wycieraczka i została przedłużona do zderzaka.Przodek też zmieniłem na prodek"jak u Polena w samarce.Kierunki boczne i przednie będą białe.Zacznę ją składać w środę i mam nadzieję że na Zlot się wyrobię.

Chciałem podziękować: Polen-owi z Bytomia, Pawłowi z Krakowa, Januszowi z Krakowa i Góralowi,którzy po części przyczynili sie do tego żeby zrealizować moje plany

No pięknie Michał
Tylko postaraj się wyrobic na zlot, spotkamy sie gdzieś po drodze , naljlepiej na stacji BP w Potoku AMłym co????
Pozdrówka i gratuluję
Paweł

Michał, ty tu nie gadaj, tylko bierz się za robotę...

Jeszcze została się ostatnia warstwa bezbarwnego do położenia i koniec

No to już nie masz żadnej wymówki

gratuluje zajebistej czarnej samarki!!!!!!!! ja po długim weekendzie biorę się za swoja. robię podobnie tylko bez wlotu i bez lakierowania całości, lakieruję błotniki maskę atrape i klapę po przedłużeniu koszt całkowit 500zł w warszawie!!

szkoda ze czarna samara zniknela w niedziele nagle ze zlotu
pozdrowienia dla sedziszowa

Stefan (śedziszów )- zaspał !!!!
i nie pojechał na lotnisko a szkoda
Paweł

mega optyczny tuning

reszta wypasów tutaj... hmmmm

pozdrawiam, GÓRAL

Jak dla mnie to jest troche przeładowana tym wszystkim i nie wygląda zbyt atrakcyjnie.
No to zapowiada się że będę miał bliżniaka

to chyba najlepsze, co znalazłem

Momentami wam zazdroszcze!!! Sam pomykam 7, a w niej nie można się zawiele na przerabiać przynajmniej tak optycznie!!! Ale chyba się nie poddam i coś wymyśle!!!