[126] ZAGADKA ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie
walcze z koleszki 126 u którego są dziwne objawy, a mianowicie potworek osiąga 75 km/h i gaśnie a dokładniej przestaje przyspieszać, puszczam gaz kilka strzałów z wydechu prędkość spada poniżej 75 i znowu zaczyna ładnie jeżdzić.do 75 jest ok powyżej pada.
Objaw przypomina brak paliwa przy przekroczaniu 75km/h
Te rzeczy zostały wymienione nie na nowe ale z jeżdzącego malca nie posiadającego ww objawów.
1. wymieniona pompka paliwa
2.filterki
3.świece+przewody
4.aparat zapłonowy!!
5. przeprowadzono regulacje zaworków+zapłonu
6.Gaznik !!!! i to samo
a dodam jeszcze że na I do oporu i jest OK na II jest OK wpinamy III dochodzi do 75 i chuj to samo na IV
Za rozsądne podpowiedzi dziękuje

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-03-31 19:59:51 ]

moze powypalane gniazda zaworowe?

moze pompka nie wydala moze zjadlo krzywki na walku rozrzadu moze popychacz pompki jest przykrutkawy hmmm co by tu jeszcze?????

co do wytartej krzywki napędzającej pąpke paliwa to sprawdze ją jeszcze składając ją bez podkładek dystansujących.
co do powypalanych gniazd zaworowych to chyba bestia nie miała by siły na I i II a ciągnie calkiem niezle jak na serie.
????????????

jak dla mnie to za chip tuning musisz sie wziasc - bo zaplon odcina - nie no zarcik . . .dla mnie popychacz pompki - ale to na wyzszych tez by sie sralo . .no nie wiem . .

mialem identyczna sytuacje tylko przy 80 i powyzej. Jak sie pozniej okazalo mialem urwana jedna srobe na przegubie a pozostale trzy byly popuszczone, az w koncu i te sie pourywaly.

wiecie nieznam sie na 126 ale może to zaplon jest przestawiony ??

Jesli piszesz ze po puszczeniu nogi z gazu slyszysz strzaly z wydechu to na pewno zaplon masz przestawiony. A jak z uruchamianiem silnika? Nie ma problemow? A jak z ruszaniem z miejsca? Bez protestu? Nie dusi sie, nie dlawi? Moze hamulce blokuja podczas jazdy i nie ma sily na wyzych biegach przekroczyc 75 km/h?

tak hamulec . pozdrawiam