| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-13 07:58:54 1000zł za robocizne Cały koszt powinien się zamknąć w tej kwocie-mialem to samo i z wymianą pół czesci si9lnikowych(planowanie bloku,głowicy pierscienie wymiana sprzegła,uszczelniacze,prowadnice itp.) wyszło mie ca. 1500zł PROPONUJE ZMIENIC FACHOWCA!!!!!!! |
McDoune TOYOTA DRIVER Camry GLI 2.0 4WD Warszawa | 2004-05-13 09:05:01 Mechnik to nie ASO tylko pan Maniek Oj chyba juz nie będę słuchał znajomych
To zabieram się do studiowania topicu warsztaty, chyba że ktoś zna jakiegoś dobrego silnikowca z okolic Warszawy, wolałbym daleko nie jeździć z przyczyn oczywistych. Co w takim razie to może być po za uszczelką ? Objawy sa następujące, po ok 20 km, wszystko się gotuje w chłodnicy i leci para przez odpowietrzenie zbiornika wyrównawczego. Ponadt gdy się wleje wodę do chłodnicy i odpali silnik, to "pije" on tą wodę. Takimi małymi gul, gul |
MaciekB 4R W | 2004-05-13 09:36:04 to może być uszczelka, albo też peknięta głowica...
Jaką masz Camry - diesel czy benzyniak? W Dieslach głowice padały... Właśnie rozumiem że wymiana głowicy (a więc i uszczelki)mogłaby Cię wynieść 1.000 zeta, ale nie za wymianę samej uszczelki! |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-05-13 11:15:39
Tak, tak. Zdarzały się ze turbodiesle oznaczone 2C-T pękały po ostrym przegazowaniu na zimnym silniku. Mi zaśpiewali ze wymianę uszczelki 600zł /z częsciami/. To nadal dużo ? Pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-13 11:25:53 McDoune: Uszczelka pod głowicą to nie jakaś tragedia. Zdarza się nawet w Toyocie. Ciekaw jestem tylko kto i na jakiej podstawie stwierdził, że silnik jest ugotowany ??? Rozbierali go, czy jak ? Chyba, że to było w sensie "ugotowany - zepsuty".
A że uszczelka sobie popuściła to jeszcze o niczym nie świadczy. Pozdro. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2004-05-13 15:11:38 Miałam kiedyś ze swoją to samo. Identyczne objawy. To była uszczelka. Nie pamiętam, ile kosztowała naprawa, ale nie zrujnowało nas to. W ASO (Sowier - Kraków) chcieli od razu wymieniać głowicę ! |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-13 18:25:52 Reasumując:
uszczelka pod głowicę, uszczelka pod kolektor wydech + ssący, pod klawiaturę, być może plus termostat lepiej też wymienić, płyn new one, i ewentualnie planowanie głowicy(lepiej byc pesymistą i się zawsze mile rozczarować-ale wątpliwe ja zapłaciłem za robociznę w/w elem. -wymianę- plus wymiana sprzegła,pierscieni,uszczelniaczy zaworów,oleju =650zł tak tak tyle zapłaciłem |
McDoune TOYOTA DRIVER Camry GLI 2.0 4WD Warszawa | 2004-05-13 22:14:37 Na szczęście to wersja benzynowa, więc może głowica się nie rozpadła. Bardzo Wam dziękuję za pomoc, spróbuję jutro zadzwonić do: Wacław Schubert Warszawa ul. Fletniowa 11 (gm. Białołęka) - jadąc ul. Kalsyków w lewo za kościółkiem 22 614 25 27 604 451 232 gdyż czytałem, że polecacie ten warsztat a wcześniej sprawdzę ceny części w WIM-ie na przykład. Dzięki za pocieszenie i 3majcie jutro kciuki |
Bart_gda Toyota Carina II 1,6 ... Gdańsk | 2004-05-13 22:51:47 Czesc. Mialem to samo w mojej Toyotce Carinie II. Okazalo sie, ze to rdzen chlodnicy byl tak zakamieniony ze po prostu juz nie dawal rady chlodzic i silnik grzal sie niemilosiernie. Sprawdz chlodnice.
Po drugi faktycznie moze to byc uszczelka pod glowica, ale koszt 1000 zl jest przesadzony; materialy+planowanie glowicy+robocizna nie powinna przekroczyc 800 zl. Pozdro. PS. sorry ze nie pisze z polskimi znakami ale cos mi sie pokaszanilo w systemie |
McDoune TOYOTA DRIVER Camry GLI 2.0 4WD Warszawa | 2004-05-14 01:22:29 Samą głowicę wymieniłem bo przeciekała, więc to chyba nie wina kamienia |
McDoune TOYOTA DRIVER Camry GLI 2.0 4WD Warszawa | 2004-06-05 02:01:05 No, po ponad dwóch tygodniach odebrałem Camry z Aniliowej i faktycznie wsadzili nową chłodnicę (okazało się że stara którą kupiłem na szrocie nadawała sie na )i obyło się bez wymiany uszczelki. Ponadto uporządkowali elektrykę i dpoieścili kilka innych drobiazgów i dziś już sobie trochę pośmigałem |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-06-05 07:52:09 no to dobrze, pojeździj trochę i zdaj relację, swoją drogą dobrze że polecony warsztat się sprawdził |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-06-07 12:14:52
I tak trzymaj - tylko nie gniewaj się na autko że więcej nic nie będzie chciało się zepsuć |