| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-04-01 00:06:02 Ja bym zaryzykował i podał numer lakieru. Nóż się ktoś trafi ze zbędną puszką od lusterka. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-04-01 01:40:15 Trudno się domyśleć o co Ci naprawdę chodzi w tym poście
-Chcesz złożyć skargę że lusterka w Espero nie są fabrycznie czarne ?? ...do Korei proszę ( poza tym jesteś chyba pierwszy z takim pomysłem )....no i zawsze możesz sobie kupić szpraj za dychę i pomalować na black !...wolnoć Tomku w swojem domku
- a może chcesz kupić na szrocie lusterko za 200zł byle w kolorze nadwozia Tfojego ??
- taką "wadę" którą opisujesz mają prawie wszystkie lusterka do wszystkich aut sprzedawane w detalu!...jak Ty sobie to wyobrażałeś??..że 1,5 miliona typów lusterek w 7 milionach kolorów będą dostępne i to jeszcze w każdej budce Ruch-u ??
- poza tem...jak napisał Ci Denwer....zacząłeś od końca...bo z tego co napiałeś nie wynika NIC oprócz Twojej kolorystycznej frustracji |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-01 11:14:47
25 zł lub 70 zł. 25 zł - ręczna robota, 70 zł w warsztacie lakierniczym. A czyste nowe lusterko świetnie się maluje właśnie samodzielnie. Jak tak zrobiłem i nie widać żadnej różnicy. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-04-01 11:15:26 ] |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-04-01 11:42:34 Dzięki za konkretną odpowiedź.
W W-wie pewnie zapłaciłbym drugie tyle
A możesz napisać, czym lakierowałeś samodzielnie? |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-04-01 11:46:50 W Warszawie 100. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-01 12:06:39
1. Papier ścierny 2. Podkład Motim 2. Lakier w sprayu Motip (robi kolory do Złomero) 3. Bezbarwny w sprayu Motip. Aha... koszty to ok. 30 zł (po dychę za puszkę lakieru). |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-04-01 12:12:08 ad.1...no cóż ...nie każdy może być światły i tfórczy literacko...a poza tem...jak już napisałem ...
każdy ma prawo mieć zaćmienia umysła...
No i ten tego... znak zapytania wcale nie musi ułatwiać zrozumienia całego "elaborata"...
ad 2. Co do szrota...także się mylisz...to wcale nie jest niewykonalne...to wyłącznie kwestia czasu i odwiedzenia odpowiedniej liczby punktów
ad.3. Poza tem...było nie było...przecie odpisałem konkretnie i akurat jak widzem trafiłem ("szpraj za dychę" )
...czyżbyś nie zrozumiał tak jasnej odpowiedzi ??
No taaaa, sam napisałeś...Czytanie ze Zrozumieniem ...to sztuka!
Pozdrawiam ze słonecznych Katowic ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-04-01 12:18:58 ] |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-04-01 15:26:41
Cóż Miły Kolego... Dalej pozostanę przy swoim zdaniu określonym w pkt. od 1 do 3 i żaden następny post z ripostą nie przekona mnie do zmiany zdania bo riposta zawarta w cytowanym poście jedynie mnie utwierdziła, że powinienem trwać przy swoim zdaniu a każdy następny post może jedynie to twierdzenie we mnie utrwalać jak sądzę... Dodam tylko tyle: Do pkt. 2 oczywiście mogę odwiedzić dowolną liczbę szrotów pod warunkiem, że koszt podróży po szrotach (lub rozmów telefonicznych) nie przewyższy ceny lusterka i usługi lakierniczej - a skoro stwierdziłem, że "moich" lusterek nie mają to znaczy że w mojej ocenie dalesze szukanie na szrotach nie ma już sensu... Do pkt 3 Pomimo zrozumienia informacji o spray'u za dychę pominąłem ją jako zupełnie bezużyteczną... Jeżeli masz wątpliwości przeczytaj posta którego napisał piotr_ek wówczas zrozumiesz jak wygląda konkretna odpowiedź i że sam spray za dychę to jednak ciut za mało... Mimo wszystko nie martw się Miły Kolego... kiedyś zadam na pewno jakieś pytanie więc będziesz miał "szansę" na nie odpowiedzieć... lub napisać cokolwiek od siebie utwierdzając mnie we wcześniej już omówionych pkt. od 1 do 3
Pozdro... W Wawie też świeci słoneczko... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-04-01 15:51:51 o rany ! ...wymiękam.......noorrrmalnie mnie to przerosło ..
Zamykam ryja bo, znając rzycie, zara siem zrobi z tego pyskufka
Takie mam tera "deżawi" ...podobnie "ciętych ripostofcuw" BYŁO tu wielu...niby konkret, ale naprawdę....byle namieszać , byle się przyczepić ....do czegokolwiek
...cieszę się że BYŁO...
Ale w Twoim przypadku mam nadzieję, że ...po prostu Ci przejdzie
albo mnie
...albo może wygram w lotka i stać mnie będzie na dobrego adwokata
![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-04-01 20:36:49 Lothaar,szanowny przyszły (może ) Kolego Klubowy.Jesteś całe 28 dni w Motonews, a już coś cię zaczyna uwierać w klimacie klubowym.Spójrz w profil B1,który jest ponad 1660 dni w Klubie i postępuj jak masz w sygaturce
BTW-Rozumiem,że zdajesz sobie sprawę z tego co to jest FALA
[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2007-04-01 20:41:56 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-01 20:37:27
Nie dotyczy piotr'ka! |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-04-01 21:37:01
Ja po wymianie pomalowałem spray'em z jakiegoś pierwszego po drodze sklepu z farbami, mieli nawet numerację dajewo. Bez żadnych podkładów, kilka cienkich warstw. Koszt - jakieś kilkanaście pln, przez kilka miesięcy trzymało się bez zarzutu (potem sprzedałem espero), a nawet "czepiający się" kupujący nie pytali o to lusterko, więc różnica była raczej niedostrzegalna. Pozdr. P. |
maskekk Pzn | 2007-04-01 23:45:26 Ja nie widze w postach Lothaara nic niestosownego, nie rozumiem tez jakie znaczenie ma czy ktos jest na forum 28 dni czy 1100 ? Czesc lakeirowana z lusterka mozna zdjac, wiec jesli Tobie uszkodzil sie mechanizm regulacyjny to poprostu wymien lusterko i czesc lakierowana zaloz ze swojego. [ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2007-04-01 23:46:30 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-04-02 07:28:33
|
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2007-04-02 08:54:14 lothaar, aleś Ty dziecinko wyszczekanym,,,,no, nooooooo.
Ale zamiast mędrkować to wziąłbyś się za temat malowania lusterka SAM !!!!! jak przystało na faceta z jajami !!!! Koszt lusterka to 185 złotych ( u Pana POTAKA w hurtowni w Łodzi - cena mogła ulec zmianie, trzeba pytać). NIeprzypominam sobie by kiedykolwiek w sprzedaży były lusterka już pomalowane w stosownym kolorze nadwozia. Z własnego doświadczenia: zakupiłam lusterko, zakupiłam lakier, dokonałam stosownych poczynań przed malowanie i pomalowałam Sama lusterka. Tak więc weź tyłek w troki i do roboty, a nie marudź. Powodzenia - to nie takie trudne jak się może wydawać
Pozdrawiam ![]() |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-04-02 09:25:04 Witam wszystkich Miłych Klubowiczów...
jako komentarz powiem tylko tyle... liczba dni na forum nie ma nic do tego czy ktoś ma coś do powiedzenia czy nie... forum to miejsce wymiany informacji... osobiście wolę ograniczać się do meritum sprawy a nie do personalnych wycieczek w stylu B1... zresztą to wszystko nie ma aż tak wielkiego znaczenia... wiem już ile kosztuje lusterko... ile kosztuje polakierowanie... i jeszcze raz dziękuję tym co takie informacje udzielili... Zaś co do tego, że wielu było na forum takich jak ja co tak podkreślają niektórzy to powiem tak... być może nie ma ich dlatego, że szukali tutaj Kochani Klubowicze czegoś więcej niż duszenia się we własnym smrodku i potakiwania wzajemnie i utrzymywania się w przekonaniu Jacy To My Mądrzy Jesteśmy... Może po prostu tak jak ja szukali tutaj informacji... I nie znaleźli ich... Co do bycia zaś na forum 1600 ileś tam dni... Super gratuluję... Ale to, że jestem na forum krócej nie ma znaczenia... Ja tu szukam wymiany informacji a nie medali za staż... Sadząc jednak po tym, ze liczycie dni a nie słowa myślę, że gdybym był na forum tyle co B1 a On tyle co ja wtedy wielu klaskało by mi a nie B1... Pomyślcie o tym w wolnej chwili... Uff.. To tyle... Lekkie mam pióro więc znowu wyszło dużo... ale lekkie pióro to wg wielu zaleta a nie wada... Krytyke przyjmuję (Bo mam wpisane to co mam w sygnaturce i dzięki niektórym z Was moge ta naukę pogłębiać za co wielce wdzięczny jestem) ale zgadzać się ze wszystkim nie muszę... To wolny kraj i mam nadzieję, że to forum to forum wolnych ludzi... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-02 10:22:38
No... aż za bardzo niekiedy ![]() |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-04-02 16:43:49
Czas obecności na forum trochę jednak ma znaczenie, bo po pewnym czasie nie bierzesz aż tak bardzo serio wypowiedzi pewnych osób... |