Piknik w twierdzy Modlin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Looknijcie sobie tuuuu .
Warszawka (oraz inni) -> może warto by się tam wybrać, choćby w odwiedziny . Może byc ciekawa impreza.

Tak na marginesie -> czy ktoś z Klubowiczów (i Sympatyków) interesuje się starymi fortyfikacjami itakimitam? A może ktoś poszukuje skarbów (mówię poważnie)?
Może przy ładnej pogodzie grupa warszawska wybrałaby się śladem historii, pozwiedzać FORTY WARSZAWSKIE . Ludziska interesują się FORTAMI.

W Poznaniu swego czasu (bardzo dawnego zresztą) robiliśmy sobie z kolegami wyprawy "na bunkry", na poznańską cytadelę. To były czasy... mieliśmy starcie zbrojne z "grasującą" tam bandą braci Kesler , z latarkami w dłoniach na kolanach przemieszczaliśmy się wąskimi korytarzami i takietam.
No qrna -> jak sobie przypomnę -> na ossiedlu był nawet taki pietrowy bunkier (niby zamkniety, ale to nie było przeszkodą dla żądnej wrażeń młodzieży . Pamiętam ten dreszcz emocji podczas wspinania się szybem windowym...

A w Wawie -> podobno z fortów w Warszawie jest połączenie tunelem podziemnym z Twierdzą Modlin. Krążą opowieści i pewnie coś w tym jest... ale co...?

Noo... poszukiwacze przygód... ilu Was jest ujawnijcie się

jak będzie dobra pogoba można wpaść,daleko nie jest

Można by znaleźć to przejście i przejść tunelem do Modlina .

Jak dla mnie bomba. Miejmy tylko nadzieję, że śnieg już do tego czasu stopnieje

Ja w 1995 roku służyłe w Kazuniu a to Modlin jest po drugiej stronie rzeki, tak że taką wyprawę potraktuję sentymentalnie tylko że obejrzę tym razem Kazuń.

No fajnie jakbyśmy się tam większą grupą wybrali. Każdy znajdzie tam chyba coś dla siebie: i dorośli, i dzieci, i twardziele interesujący się militariami, i wrażliwe na sztukę osoby, i melomani muzyki, i szukający ciszy pod wodą i na wodzie, i żony/narzeczone lubiące zakupy, i itd.
Tylko... przypomnijcie mi o tej imprezie, bo pamięć mam dobrą, ale krótką

jak nie zapomnimy to przypomnimy

Cytat:
2005-03-14 09:52:21, Mariusznia pisze:
Looknijcie sobie tuuuu . Warszawka (oraz inni) -> może warto by się tam wybrać, choćby w odwiedziny . Może byc ciekawa impreza. Tak na marginesie -> czy ktoś z Klubowiczów (i Sympatyków) interesuje się starymi fortyfikacjami itakimitam? A może ktoś poszukuje skarbów (mówię poważnie)? Może przy ładnej pogodzie grupa warszawska wybrałaby się śladem historii, pozwiedzać FORTY WARSZAWSKIE . Ludziska interesują się FORTAMI.

UUUUUUUUFFFFFFF jak widzę twierdzę to mnie dreszcze przechodzą za każdym razem jak tam byłem miałem wrażenie że jestem w pierdlu, brrrrr.Nie lubiłem tego miejsca.

Cytat:
2005-03-21 11:04:01, Golem pisze:
UUUUUUUUFFFFFFF jak widzę twierdzę to mnie dreszcze przechodzą za każdym razem jak tam byłem miałem wrażenie że jestem w pierdlu, brrrrr.Nie lubiłem tego miejsca.

Mnie tam się kojarzy... hmm... historyczno-martyrologicznie. Nie mam klaustrofobii, w więzieniu nie byłem więc innych skojarzeń brak . Poza tym -> to będzie piknik na powietrzu

Cytat:
2005-03-21 21:19:44, Mariusznia pisze:
Mnie tam się kojarzy... hmm... historyczno-martyrologicznie. Nie mam klaustrofobii, w więzieniu nie byłem więc innych skojarzeń brak . Poza tym -> to będzie piknik na powietrzu

Mariusznia i życzę ci żebyś tam nigdy nie zawitał, ja niestety bywałem i w pierdlach i w Modlinie.Za każdym razem efekt byl ten sam.Służyłem w takiej dziwnej formacji wojskowej że niestety czasami trzeba było.