| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-02-27 21:37:43 czym najlepiej polerować kanały????
|
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-02-28 22:36:44 Ja mam na lustro, a moje robili niemcy - chyba wiedzieli jak robić |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-04-09 00:30:18 A ja mam innt problem. Od jakiegos czasu caly czas zalega mi troche oleju na kolektorze. Wydaje sie jakby ciekna spod pokrywy zaworow, ale dzieje sie tak po kazdej wymianie uszczelki (przy okazji regulacji zaworow). I tu moje pytanie - skad on moze sie tam jeszcze pojawiac? Podpowiem pare szczegłów. Puszka od filtra powietrza nie jest szczelna z gaznikiem (poukręcane szpilki) - czy ten syf z odmy moze sie w jakikolwiek sposob tam skraplac??? (chyba nie???) A jak wyglada sprawa miedzy samym kolektorem a blokiem? Czy to jest jakos uszczelnione i czy tam moze pojawiac sie olej?
A i jeszcze jedno - u kolegow z silnikami 1,5 widzialem pod tymi srubkami co sie przykreca dekiel zaworowy takie podklaki dociskajace - czy on sa czegos warte? Na deklu zaworowym nie widać u mnie pęknięć i pamietam, ze go przykładałem do równej poweirzchni i nie jest zwichrowany. Nie mam pomyslow co to moze byc. Denerwuje nie to bo caly czas mi smierdzi palonym olejem. |
pawel_krakow | 2004-04-09 00:32:32 A nie kapie CI to czasem z puszki filtra powietrza???sprawdzałeś czy tam nie ma oleju???
Paweł |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-04-09 00:36:19 Wiec jest tak - fragment puszki, do ktorego wchodzi odma a jest umiejscowiony tuż nad kolektorem jest lekko wilgotny, ale myślę, ze to jest od oparów olejowych z kolektora. Już nie raz czyscilem to wszyskto do sucha szmatką, ale za cholere nie moge zlokalizwać ego cholernego chyba wycieku. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-04-09 01:00:36 te podkładki są bardzo dużo warte bo sama nakrętka z podkładką okrągłą daje nacisk na mniejszą powierzchnię a przy okazji jeszcze jak już miałeś to kilkaktotnie dokręcane ma max to pewnie są powygniatane miejsca przy otworach na śróbki tym bardziej jak nie masz tych podłużnych podkładek rozwiązanie jest proste , po zdjęciy dekla odwrucić go do góry mogami oprzeć rant na czymś metalowym np imadło i młoteczkiem wpukać na zewnątrz okolice otworów na śróby założyć podkładki podłużne i będzie git a na równej powierzchni zawsze będzie równa obudowa bo ma jeszcze rant który się nie wygina tulko miejsca przy nakrętkach |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-04-09 01:25:14 dzieki za cenne uwagi. bede musiał tak zrobic. ciekawe czy sa do dostania takie ladne podkladeczki. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-09 11:43:06 na pewno na szrocie. |