Projekt 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W niedalekiej przyszłości planuję zrobić sobie coś takiego jak na fotce nr 1. Jak wam się podoba? (mam nadzieję żę się zmieszczę w 6000zł).

... a hydraulika w dalekiej przyszłości...

nie podoba. świętokradztwo moim skromnym zdaniem

Cytat:
nie podoba. świętokradztwo moim skromnym zdaniem

Ciekawe dlaczego? Nie powiedziałem że to będzie jakiś stary rocznik, a przywrócenie do doskonałego stanu jakiegoś "niechcianego" kanta np.‘84-87, to moim zdaniem pomysł mający wiele zalet.
Oczywiście to jest twoje zdanie, tylko zauważ że przy okazji podsumowałeś pewnie z 95% klubowiczów i nie tylko, którzy przeprowadzają w swoich autach jakieś mniejsze lub większe modyfikacje, odbiegając od oryginału 125p...

Mi się podoba ma fajny styl taki `GANGSTA`

fajnie, ze sie chcesz w to bawic, ale raczej to bedzie auto do ogladania, a nie do jezdzenia po polskich drogach. moim zdaniem nie warto bawic sie w cos takiego. auto musi jezdzic sprawnie, a nie blyszczec. za 6000 zrobilbym porzadny remont silnika i zawieszenia, a reszte przepil.

Cytat:
2004-04-25 20:09:04, PGN pisze:
fajnie, ze sie chcesz w to bawic, ale raczej to bedzie auto do ogladania, a nie do jezdzenia po polskich drogach. moim zdaniem nie warto bawic sie w cos takiego. auto musi jezdzic sprawnie, a nie blyszczec. za 6000 zrobilbym porzadny remont silnika i zawieszenia, a reszte przepil.

Popieram.
A DF ze zdjęć jest okropny,takie coś z klasyka zrobić .

Cytat:
2004-04-25 20:18:15, Yoshi81 pisze:
Cytat:
2004-04-25 20:09:04, PGN pisze:

Popieram.
A DF ze zdjęć jest okropny,takie coś z klasyka zrobić .

To VT przecież,a ten Fiat o ile wiem został doprowadzony do oryginału, nawet żółte tablice ma.

Cytat:
2004-04-25 20:03:11, RAMSYSTEMpl pisze:
Ciekawe dlaczego? Nie powiedziałem że to będzie jakiś stary rocznik, a przywrócenie do doskonałego stanu jakiegoś "niechcianego" kanta np.?84-87, to moim zdaniem pomysł mający wiele zalet.
Oczywiście to jest twoje zdanie, tylko zauważ że przy okazji podsumowałeś pewnie z 95% klubowiczów i nie tylko, którzy przeprowadzają w swoich autach jakieś mniejsze lub większe modyfikacje, odbiegając od oryginału 125p...

do zrobienia tego VT użyłeś fotki auta, rocznik 1968 i dlatego sądziłem że chcesz tjuningować klasyka. jeżeli jednak ma to być zwykły kant to rób śmiało - to twoja kasa. ja poczekam na efekt końcowy i wtedy ocenię.

faktycznie, zdjęcie auta znalazłem kiedyś w internecie i nie napisałem że je pożyczyłem do mojego retuszu. Przepraszam autora fotki.

Coś mi się zdaje, że 6000 nie wystarczy Jak sobie wyobrażasz zrobienie tak nisko tyłu skoro tam jest most Przyspawasz go do podłogi w bagażniku? Jeżeli chcesz wsadzać z tyłu poduszki powietrzne, to to już jest ingerencja w zawieszenie i niestety ozancza problemy w rejestracji. Z obniżeniem przodu będziesz miał podobny problem-konstrukcja fabrycznego zawieszenia na dwóch wahaczach raczej się do tego nie nadaje i do tego dochodzi podniesienie belki do góry a co za tym idzie i silnika. Kiedyś o tym myślałem ale jak się dokładnie przyglądnąłem możliwościom to dałem sobie spokój. Dla mnie nierealny projekt. Ale skoro masz na to pomysł to śmiało. Jestem naprawdę ciekaw efektów.

Cytat:

Coś mi się zdaje, że 6000 nie wystarczy Jak sobie wyobrażasz zrobienie tak nisko tyłu skoro tam jest most Przyspawasz go do podłogi w bagażniku? Jeżeli chcesz wsadzać z tyłu poduszki powietrzne, to to już jest ingerencja w zawieszenie i niestety ozancza problemy w rejestracji. Z obniżeniem przodu będziesz miał podobny problem-konstrukcja fabrycznego zawieszenia na dwóch wahaczach raczej się do tego nie nadaje i do tego dochodzi podniesienie belki do góry a co za tym idzie i silnika. Kiedyś o tym myślałem ale jak się dokładnie przyglądnąłem możliwościom to dałem sobie spokój. Dla mnie nierealny projekt. Ale skoro masz na to pomysł to śmiało. Jestem naprawdę ciekaw efektów.

Fotka nr 2 to tylko wizja artystyczna . 6000zł jest na projekt ze zdjęcia nr 1. I tak liczę się z tym że wyjdzie pewnie 30-40% więcej (jak zwykle ).

Cytat:
Fotka nr 2 to tylko wizja artystyczna . 6000zł jest na projekt ze zdjęcia nr 1. I tak liczę się z tym że wyjdzie pewnie 30-40% więcej (jak zwykle ).

Heh-znam to z autopsji i już wiem, że jak coś mi wychodzi teoretycznie za 1000 zł, to muszę liczyć 1500 i wtedy jest git. A na projekt nr 1 6000? Hmmm...Nowe fele z oponami takie jak na fotce, to jakieś 2000-3000 zeta. No chyba, że używki, to wtedy 6k starczy

Jeszcze raz: Powodzenia

Właśnie o to chodzi że na felgi mam zniżki w hurtowni. Za nówki felgi 18" jak na foto w linku poniżej zapłacę 2000zł. Opony będą używane.
A tak przy okazji, nie będzie problemu żeby wsadzić taki rozmiar do 125p (problem liczby i rozstawu śrub na razie pominę)?
Rial Viper