Co to za felgi???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Męczy mnie co to są za felgi???
Jak ktoś zna odpowiedź to niech piszę.
Jak ktośm a jakieś podejrzenia to też niech pisze

[ wiadomość edytowana przez: filemon dnia 2004-03-25 22:10:54 ]

Najprawdopodobniej ATS-y.

Cytat:
2004-03-25 22:59:27, Slinger pisze:
Najprawdopodobniej ATS-y.

Czy ktoś to jeszcze potwierdzi, mozę jakiś link???

To znaczy dodam tylko, że moja odpowiedź opiera się jedynie na tym, że widziałem kiedyś takie felgi na sprzedaż i miały kapselki właśnie ATS'a. Oczywiście to nie znaczy na 100%, że to ATSy.

jak na moj gust sa to felgi z bmw maydey czy jakos tak - sa na 5 srub i sa to 14" - byly na allegro za 199 zloty chyba 4 sztuki . .. ;| o ile jeszcze nie ma . .

Nie daleko mnie stoi poldek wlasnie na takich felgach) fyglada fachowo ) kiedys mialem sie nawet goscia pytac czy nie chcial by ich sprzedac ale sie spieszylem(

Cytat:
jak na moj gust sa to felgi z bmw maydey czy jakos tak - sa na 5 srub i sa to 14" - byly na allegro za 199 zloty chyba 4 sztuki

Mnie sie wydaje ze felicja ma piaste na 4 sruby a nie na 5)

tez zauwazylem - i polonez tyz - ale wzor jak w tych od bmw

Ja chcialem tylko sprostowac bo napisales...
Cytat:
jak na moj gust sa to felgi z bmw maydey

a to nie moga byc one) z powodow wczesniej opisanych.

Pozdrawiam
Bajpass

Cytat:
2004-03-25 23:13:29, stasiu pisze:
jak na moj gust sa to felgi z bmw maydey czy jakos tak - sa na 5 srub i sa to 14" - byly na allegro za 199 zloty chyba 4 sztuki . .. ;| o ile jeszcze nie ma . .

To to nie to w takim razie jest, bo ta FAOVORITKA, nie Felicja, ma 4 śruby, w rozstawie albo 4x100, albo 4x98, zależy od rocznika.

W Krakowie owszem widziałem kilka autek na tych felgach. Między innymi Poloneza stojacego na Prokocimiu, i Dużego Fiata na Kalwaryjskiej.

te felgi to albo jakieś sportowe-uniwersalne (coś dużo dziur na śruby mają ), albo ktoś je przerabiał. ja też widziałem w krakowie 2 kpl takich fel, ale zawsze miały rozstaw fiatowski..

Mi to wyglada na fele od Alfy Romeo. Tylko z tego co pamietam to mialy mniej dziurek. Ale podobne sa.

A ja znam gościa który ma BMW rekina na takich felgach. Rozstaw 4x100

wzor sie "peper box" nazywa...pieprzniczka a co do producenta to pewnie co druga firma takie robi... ja widzialem takie ronale i wolf-racey obie 6x13... i faktycznie wolf-racey byly zakladane na niektore alfy.

Cytat:
2004-03-26 09:16:08, Bart128 pisze:
wzor sie "peper box" nazywa...pieprzniczka a co do producenta to pewnie co druga firma takie robi... ja widzialem takie ronale i wolf-racey obie 6x13... i faktycznie wolf-racey byly zakladane na niektore alfy.

No proszę, i taka odpowiedź mi się podoba.
A nie wiesz czasem jaka jest mniej więcej wartość tych felg???

co do wartosci to niewiele pomoge bo to jest strasznie umowna sprawa... sam wiesz... mozna takie kupic w dobrym stanie za 300, 350 i pogiete za 600 wszystko zalezy na co i na kogo sie trafi, a felgi same wsobie sa fajne, roznia sie iloscia otworkow pomiedzy poszczegolnymi producentami ale generalnie peperbox to fajna felga....oldschoolowo-rajdowa zaden tjuningowiec jej nie doceni... bo "zaciskow kolorowych nie widac"

Cytat:
2004-03-26 11:31:55, Bart128 pisze:
co do wartosci to niewiele pomoge bo to jest strasznie umowna sprawa... sam wiesz... mozna takie kupic w dobrym stanie za 300, 350 i pogiete za 600 wszystko zalezy na co i na kogo sie trafi, a felgi same wsobie sa fajne, roznia sie iloscia otworkow pomiedzy poszczegolnymi producentami ale generalnie peperbox to fajna felga....oldschoolowo-rajdowa zaden tjuningowiec jej nie doceni... bo "zaciskow kolorowych nie widac"

Kurcze, szkoda tylko że nie widziałem nigdy takiej 14 calowej. Ale oldschool jest piękny, a felga napewno pancerna. Może się rozglądna za takimi gdzie

sa to fele z lancii

Cytat:
2004-03-26 13:48:04, Parnel pisze:
sa to fele z lancii

Skąd ta pewność, jakieś dowody, linki???

no lancie tez mialy felgi z okraglymi otworkami tyle ze 15 cali np: delta hf

a czy felgi o tym wzorze z favoritki byly fabrycznie montowane na jakiejs lancii{ bo tylko wtedy mozna powiedziec ze sa to ..."felgi z lancii"...}, tego nie wiem....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-26 22:40:42 ]

Cytat:
2004-03-26 22:37:38, Bart128 pisze:
no lancie tez mialy felgi z okraglymi otworkami tyle ze 15 cali np: delta hf

a czy felgi o tym wzorze z favoritki byly fabrycznie montowane na jakiejs lancii{ bo tylko wtedy mozna powiedziec ze sa to ..."felgi z lancii"...}, tego nie wiem....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-26 22:40:42 ]

No trzeba przyznać że się znacznie różnia te felgi od tych które ja wrzucałem