Pare pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pare pytań:

1.ile wyjdzie przerejestrowanie kanta (białe i czarne blachy)
2.ile bedzie kosztować rejestracja jeśli auto zostało wyrejestrowane( i czy przy tym trzeba od razu robić przegląd?)
2a. od jakiego rocznika auta wyrejestrowane nie podlegają powtórnej rejestracji??
3.w końcu czy wolno holować auto które nie ma przeglądu i oc (czy potrzebna jest laweta)
4.no i Pytanie do Hałasa- ile kosztuje ubezpieczenie takiej bestii??

zajrze tu jak znów zachacze o kafeje za wszystkie odpowiedzi dziękuje

Ja znam odpowiedz tylko na jedno pytanie Auta, ktore jest wyrejestrowane i nie ma oplaconego OC nie wolno holowac!!! Takie auto nie moze uczestniczyc w ruchu. Jedynym wyjsciem jest laweta albo chwila strachu i po klopocie...

Mogę Ci odpowiedzieć tylko na jedno z nich - jak auto nie ma przeglądu to tylko laweta bo rzeby chlować musi mieć sprawne układy chamulacowe na na sztywnym cholu chociaż jeden

no no ja też mam 125p
i tak ubezpieczenie zależnie od firmy (mają różne stawki pojemnościowe) ale w większości tak jak za poloneza 1.5/1.6 ja płace ze zniżkami 440zł/rok ale wyjściowa jest ponad 1000zł
pozaostałe pytania są dla mnie mało zrozumiałe ale zarejestrowanie auta kosztuje ok. 300zł dowód+tablice(chyba dobrze już niepamiętam)
co do wyrejestrowanego auta to najlepiej zapytać u siebie w wydz. kom. bo przepis przepisem a interpretacja przez użędnika swoją drogą
reszta j.w.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Dobra to jak mnie pytają to odpowiadam: znam odpowiedź na pytania 1 i 4 więc może zalicze ten test ;
Ad.1 Przeraejestrowanie auta z blach Czrnych na nowe blechy kosztuje 171zł w czym dostajesz komplet nowych blach i naklejke na szybe (wiem bo w grudniu dokonałem takiej operacji)
Ad.4 Ubezpieczenie takiej bestii bez żadnych zniżek wynosi zależnie od ubezpieczalni i województwa różne stawki w Opolu jest to od 890zł w Samopomocy do 1170zł w Warcie!! Ja osobiście płace 660zł na rok mając ubezpieczoną furke na Tate który posiada 30%zniżki a autko jest ubezpieczone w TU Samopomoc!! Jeżeli chcesz jakieś bardziej wyczerpujące odpowiedzi to pisz do mnie na GG mój numer znasz!!

jezeli fura jest wyrejestrowana to krepel,nie zarejestrujesz ,jezeli nie spelnia wspolczesnych norm spalin itp