| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krupek F&F Sympatyk wujek Borat Bialystok | 2004-04-08 22:39:41 mam takie pytanie czy filtr stozkowy da cos w moim autku??czy to raczej pic na wode??jakos sie na niego napalilem,kumpel ma sklep tuningowy i moglby mi zalatwic taniej.czy poczuje jakas roznice,czy tylko w grubosci portfela??? |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2004-04-08 22:59:09 mysle ze jak zrobisz do niego dluzsza rure i umiescisz go gdzies w "przeciagu"zeby bral zimne powietrze to powinienec odczuc
|
Krupek F&F Sympatyk wujek Borat Bialystok | 2004-04-08 23:10:21 mam wlasnie taki zamiar,zeby wyciagnac go dalej od puszki rura i dac mu lepszy przewiew |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2004-04-09 00:01:16 Temacik był omawiany kilka razy na naszym forum.
Wątpię aby taki filtr sam z siebie dal cokolwiek - co najwyżej zmianę przebiegu krzywej momenty obrotowego. Zdusi Ci obroty i moc w niskim zakresie, podwyższając (zmieniając) przebieg w wysokich partiach. Taki filtr powinno się stosować przy silniku, w którym przeprowadzono już zmiany mechanicze, oraz w wypadku gdy zmieniony jest wydech - wiecej powietrza produkuje więcej spalin - muszą one sprawniej wydostawać się; inaczej będzie się blokować. Poza tym manipulacje w kolektorze dolotowym zmieniają ciśnienie w tymże, co zmienia charakterystykę napelniania i przygotowywania mieszanki. Poza tym, jeżeli masz zamontowany gaz to montaż takiego wynalazku jak filtr stożkowy nie ma sensu. Za dużo powietrza - silnik się dławi. |
Krupek F&F Sympatyk wujek Borat Bialystok | 2004-04-09 00:11:24 a wiec:
nie mam zalozonego gazu.. mam przerobiony uklad wydechowy..znacznie nie wiem czy to cos da,ale jednak zaryzykuje chyba zalozenie tego czegos |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2004-04-09 16:30:00 oczywiscie z tym wystawianiem ponad maske to zartuje a te 0,5l to chodzi o spalanie |
Krupek F&F Sympatyk wujek Borat Bialystok | 2004-04-09 17:12:13 wszystko zrozumialem |