| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2004-04-10 23:38:20 Sorki za temat bardzo odbiegajacy od naszych zainteresowań,ale dzisiaj zmarł Jacek Kaczmarski.Wielu z nas zna jego utwory, niektórzy słuchali ich dawno,niektórzy dopiero teraz,ale każdy zna Obławę,Mury....
I kto nam teraz zaśpiewa "a mury runą,runą,runą..." ['] ['] ['] Jacek Kaczmarski 1957-2004 ['] ['] ['] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-11 00:09:36 co za rok... kolejny artysta pokonany przez raka....
ale dorobek tworczy pozostaje... niemniej jednak co do "wolnosci", "buntu" i nowego ustroju pozwole sobie miec inne zdanie... konkrety zachowam dla siebie z szacunku dla Kaczmarskiego. Dla mnie pozostanmie on muzykiem, poeta.... a dopiero daleko daleko z tylu czlowiekiem zaangazowanym (artystycznie) w polityke i solidarnosc... |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-04-11 00:32:21 ['][']['][']['] |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-04-11 00:58:38 "Co ulepione, będzie potrzaskane
co ukochane spłynie w zapomnienie co da sie pożreć-zostanie pożarte! Tylko żurawia krzyk trwogi nad ranem obudzi czyjeś bezsilne cierpienie-jedynie złote runo czegoś warte!" Dla mnie Kaczmarski był prawdziwym artystą. Nie odcinał tylko kuponów od kombatanckiej przeszłości. Rozwijał się z każdym rokiem i jego teksty są dla mnie bliższe niż docenionych przez wielkie nagrody poetów...Byłem tylko na dwóch jego koncertach, żałuję , że nigdy więcej nic nie napisze... |
Gerpi samara 3d Kraków | 2004-04-11 01:03:05 "ON natchniony i młody był, ich nie policzył by nikt, ON im dodawał pieśnią sił, śpiewał, że blisko już świt, świec tysiące palili mu..."
No właśnie, zapalmy mu tysiące świec, łza się kręci w oku jak taki człowiek odchodzi młodo |
jachu VW Golf Kraków | 2004-04-11 13:08:41 ja tez go lubilem. odziedziczylem nawet po mamie stare nagrania z koncertow za komuny jeszcze. on byl naprawde kims |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-04-11 16:06:48 WRÓŻBA
Kary nie będzie dla przeciętnych drani, I lud ofiary złoży nadaremnie. Morderców będą grzebać z honorami Na bruku ulic nędza się wylęgnie. Pomimo wszystko świat trwać będzie nadal - W Słońce i Kłamstwo wierzą ludzie prości. Niedostrzegalna szerzy się zagłada, A wszystkie ręce aż lśnią od czystości. Handel, jakich nie było, z chciwością się zmaga, Na gorycz popytu, na zdradę cen nie ma. Uczynków złych i dobrych kołysze się waga Z pełnymi krwi szalami obiema. Nieistniejące w milczeniu narasta, Aż prezydenci i gwiazd korce bledną, Coś się na pewno wydarzy - to jasne, Ale nam wtedy będzie wszystko jedno. ['] ['] ['] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-11 20:52:29
tiaaaa..... do dzis aktualne.... |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-04-12 02:03:11 "Tylu bliskich i dalekich dzień po dniu odchodzi,
A ja żyję w lat bogactwie, co mi schyłek słodzi..." ['] |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-04-12 22:15:23 Niech mu ziemia lekką będzie!!!
Skończył mój wydział... |