MotoNews.pl
5 łożysko z przodu (45248/27) - NT

łożysko z przodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie ostatnio stwierdzilem ze cos mi stuka kolo alw myslalem ze to nalewki bo zalozylem zapas no i tak pojezdzilem z miech zanim pojechalem do wulkanizacji - daleko mam chyba z 2 kilosy hi hi no i teraz jak zmienilem zauwazylem ze mam luz na lozysku wiec je dobilem bo jeszcze nie bylo dobkrecane a teraz jak chamuje mocniej to cos mi stuka i tak sie zastanawiam czy to bedzie lozysko - chyba tak ale nie wiem czy jest to takie samo jak w zwyklych polonezach z przed plusa czy jakies inne drozsze i jak tak to mniej wiecej ile kosztuje - wymienic sobie sam wymienie

wiesz ja niewiem czy to lożysko bo jak stuka przy ham. to znaczy że duży luz jest, a na łożysku jak byś miał duży to by sie strasznie prowadził.
może gałka kier. albo... sam niewiem w sumie to jeszcze c+ nie jeżdzilem,ani nie rozbierałem nic w nim.

Z tego co wiem to C+ ma takiesamo zawieszenie z przodu jak zwykły poldek. A co do stukania sprawdz drążek reakcyjny - ten na klucz 24 z przodu auta tam czasem wybijają się te gumki i właśnie trzaska

jesli masz stuki przy hamowaniu ja stawiam na luzne klocki hamulcowe,powinny miec takie sprezynki jesli ich nie ma klocek jest luzny i przy nacisnieciu na hamulec stuka

Hmmm!!! A ktoś mi to sotatnio mówił że sprężynki przy klockach są niepotrzebne?? A kto to był??

szczeze nie wiem o jakie sprezynki chodzi przeciez tam jest tarcza i pobokach klocki na to przychodzi "kopyto" je sie motuje za pomoca takich dwoch plyteczek i blokuje takimi zabezpieczeniami z kazdej po dwa a gdzie sa sprezynki ?? nie wiem

są,są u góry i u dołu zacisku,jak wkladasz klocki to tam jest taki "drut" o gr. ok 1.5 mm to właśnie to...

chyba wiem o co chodzi wlasnie miedzy to wchodzi kopyto i te blaszki tak ktore sa pozniej zabezpieczone zawleczkami tak to to ??jesli to to umnie to jest napewno