| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-03-26 22:39:01 brak slow
Moze juz znacie ta historie,ale ja po jej przeczytaniu zdebialem!!!!!!!!! ----------------- http://plepleple.pl |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-03-26 23:02:17 Znam znam... w łodzi na Moto Weteran Bazarze rozmawiałem z jakimś rzecznikiem, czy pełnomocnikiem, albo poprostu konserwatorem zabytków z tego regionu. miał album ze zdjęciami, opowiadał to samo co tu jest napisane.
Jest to poprostu straszne. Mógłby ofiarować nam jakiegoś fiata na rzecz klubu ... |
macpaw F&F Sympatyk Samurai Kraków | 2004-03-26 23:03:24 Narazie ja mam jakieś problemy z tym serwerem pisze mi tylko zę mnie przepraszają i za chwile dalszy ciąg transmisji |
Krin Fiat 126 Wesoła | 2004-03-27 00:13:24 frajerskie nasienie, zaj...bać takich .To nawet nie są złodzieje tylko jakieś hieny . |
Gabber FSO Polonez 1.5 SLE Płock | 2004-03-27 06:28:35 Zero poshanowania do najważniejshej dziedziny- motoryzacji ,H*j im w du*e. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-03-27 09:58:25 niestety prawda jest taka ze cała tą kolekcje szlag trafi bo dalej jej nikt nie pilnuje , trzeba by wyłozyć duzo kase na zabezpieczenie tego , ale jak widac własciciel albo nie ma pieniedzy albo juz pogodził sie z tym że bedzie to dalej rozkradane , wydaje mi sie ze jesli bardzo zależało by mu na tej kolekcji to dołozyłby wszelkich starań aby nikt tego nie tknął , przykre ale prawdziwe |
rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-03-27 18:26:09 dokładnie mam takie same odczucia. |
Slinger Fiat 126p Wrocław | 2004-03-27 22:49:22 Jak komuś nie chodzi tamtem link, to pod tym adresem jest ten sam artykuł:
http://desoto58.com/funzone/stolencollection.html |
Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2004-03-27 22:57:29 Na temat losów kolekcji Damęckiego rzeczywiście możnaby snuć różne przypuszczenia. Na temat jego samego- pies ogrodnika to chyba najawłaściwsze określenie.
I jaki my mamy wpływ na to co tam się dzieje? Pozostaje tylko czytać coraz to nowsze, tego typu rewelacje. Pieniądz rządzi tym światem
Fajnie,że tak dużo wnieśliście do tego tematu - nic, tylko pogratulować.
Taka mała rada na przyszłość - jeżeli tak mają wyglądać wasze wypowedzi - to po prostu sobie odpuśćcie. Zaoszczędzicie sobie roboty z pisaniem - a reszcie nerwów. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-03-28 11:56:39 Blady, masz racje ale wiesz, czasem trudno jest sie rozstac z ukochana rzecza.... nie pochwalam tego co robi wlasciciel z ta kolekcja pojazdow ale potrafie go po czesci zrozumiec, znam goscia z automobilklubu ktory od kilkunastu lat "remontuje" mercedesa.... robi to sam gdzies w szopie jakiejs..... facet pospawa troche z produ...potem wstawi auto tylem do garazu pol roku cos majstruje z tylu a w miedzy czasie snieg mu spadnie na niezabezpieczone spawy z przodu i na wiosne znowu wystawia swierzo zrobiony tyl auta przed garaz robi pol roku prod.....i tak w kolko od kilkunastu lat.... chodza do niego ludzie daja mu dobra kase za tego merca i co? i nic , nie sprzeda.....jego auto jego prawo... a na tym korzystaja "kolekcjonerzy" z zagranicy zlecajacy "zdobycie" czesci w Polsce....sporo ciekawych aut i czesci tak wyjechalo z kraju nie tylko z tej kolekcji. |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2004-03-28 14:00:24 No wlasnie, moglby to oddac w rece jakis milosnikow albo sprzedac, samochod to nie figura, stac nie moze... ja np jakbym dostał jakas stara i rzadka wersje abartha to napewno bym o niego dbał i dopieszczał, jezdził na rozne spotkania oldtimerow zeby pokazac to szerszemu gronu widzow pokazał ze takie samochody istniały i ktos o nie dba i dzieki temu ktos napewno by pokochał ten samochod i postanowił odrestaurowac kolejny egzemplarz, co za sens posiadac samochod zabytkowy i nikomu go nie pokazywac nie moc sie nim przejechac... przeciesz chyba chodzi o to zeby udostepnic go jak najwiekszemu gronu ogladajacych. Jakbym nie mogł juz sie zajmowac tym samochodem to przekazałbym go osobie ktora rownie dobrze by o niego dbała i pilnowała zeby zachował sie dla kolejnych pokolen jako zywy pomnik motoryzacji i rozwoju techniki, przeciesz najgorsze co morze byc dla samochodu to to ze bedzie stał bezczynnie i niszczał... |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-04-10 20:10:27 |