| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-09 12:21:36 Jasne ze masz pewnie go wciagniesz .......
Na porobionym silniku bez wałka objezdzałem spokojnie 900 i fieste 1,1 in da lpg ..... Wszystko zalezy od zmiany biegów mozna 2 - 3 sekundy do setki urwac ...... z 2 na i z 3 na 4 bez sprzegła i owiele szbciej przyspieszasz.... |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2004-04-09 12:26:15 Przyjakich obrotach mozna bez sprzegla zmienic bieg z 2 na 3 i z 3 na 4 ? Bo to niby od obrotow jest uzaleznione... tak cos kiedys slyszalem... |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-04-09 12:33:49 po co zmieniac bez sprzegla ? ;] sprzeglo sluzy do tego zeby wbic je na ulamek sekundy w celu wlozenia biegu, w sumie zajmuje to tyle czasu to nic a skrzynia nie ucierpi kiedy sie pomylimy
co do cc700 to to jest maksymalna porazka, kiedys kolega tez naciskal zeby sie z nim ustawic na prostej za miastem, jedyne co mialem dlubniete to dolot i wydech, reszta seria poza skrzynia bez jedynki ;] najpierw zdecydowalismy ze razem ruszamy z 2 bo ja nie mialem 1, dostal w dupe, stwierdzilem ze moze on nie umie jezdzic tym cc, wsiadl kumpel ktory umie jezdzic na 100%, dostal w dupe, chcialem sprawdzic jak bedzie jesli on ruszy z 1 a ja z 2, oczywiscie na poczatku cc poszlo do przodu, ale kiedy ja dokrecilem samochod na sensowne obrotu na tej 2 to zaczalem go doganiac a na 3 wyskoczylem przed niego i podobnie jak wczesniej dostal w dupe nie moglem uwierzyc, myslalem ze cos z tym cc700 nie tak jest, wsiadlem za kierownice tego wynalazku, kumpel ktory dosyc dobrze jezdzi wsiadl do malca, ruszalem z 1 a on z 2, i moge powiedziec jedno : mul pozniej scigalem sie jeszcze z kilkoma innymi cc700 i wszystkie dostawaly w dupe bez znacznego rzniecia samochodu |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-04-09 12:57:37 jak bylem w piotrkowie na tuningo manii - to zwykly zolty maluch na 400 metrow o 3 dlugosci autka smignal CC 700 całą w jakims syfexie - aha pozniej kazdy chodzil i pokazywal moje autko ze to niby ja sie scigalem ;/ |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-04-09 13:14:05 czuczu specjalisto chyba bez zdjęcia nogi z gazu a nie ze sprzegła bo nic ci to totalnie nie da jak bedziesz wrzucał biegi bez sprzegła , zabijesz sie kiedyś jak dalej bedziesz mylił gaz ze sprzeglem , pamietaj że gaz to ten pierwszy z prawej hamulec to ten na srodku a sprzegło to ten z lewej , ja kiedys spinałem sie z cc 700 kolegi i wciągałem go bez problemu |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-04-09 13:24:32 a ja boleje nad tym że jak zapinam 3 bieg, to mnie łyka (wc)tico i strasznie mi sie to nie podoba |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-04-09 13:30:51 czuczu ma racje...
wbijasz bieg bez albo ze sprzegłem które nie wyłaczas do konca... na półsprzęgle... mimo ze się sprzęgło ślizga silnik cały czas przekazuej moment na koła a przy całkowitym wyłączeniu sprzegła auto nienapedzane zwalnia.... ułamki sekund ale skoro rajdowi kierowcy wbijają biegi na półsprzęgle albo wogóle go nei używają opócz startu to coś musi w tym być... podpieram sie na ksiązce "Sportowa jazda samochodem" Bogdanowa i Cygankowa... pozdrawiam.. [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-04-09 13:33:47 ] |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-09 13:58:29 ale rajdowi kierowcy maja zabki w skrzyni proste i sprzegielka klowe.... to sobie moga szalec i stac ich na remont skrzyni po kazdym starcie |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-04-09 14:22:16
dokładnie tak jak piszesz sFiatowiec czuczu nie pisze ze na wpól wysprzeglonym sprzegle tylko bez , jeżdze juz chwile maluchem i mozna w nim zmieniac biegi bez sprzegła ale nie znam nikogo takiego kto by to robił na max obrotach |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-04-09 14:44:03 Co to za głupoty tu wypisją co nie którzy. Jak bez sprzęgła,no ludzie przecież ktoś to czyta i jeszcze tak będzie jeździł. Zmienia się biegi z wciśniętym gazem cały czas tak jak Łukaszc napisał jeżeli już, Sobiesław Zasada pisał o tym w swojej książce, proponuje przeczytać.
Seicento 0.9 ma do 100 18 sekund tak dla uświadomienia. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-04-09 14:47:16
RESPECT dal ciebie bo juz myłsałem że wypisuje brednie |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-04-09 15:52:23
mam tak samo, miaem tak przed remontem skrzyni, po remoncie znikneło i przez 2 tygodznie chodziła świetnie, cisasno ale bardzo przyjemnie, a teraz znow mam problemy zeby zapiąc 3 na wyższych.. juz nie wiem z kad to sie bierze.. |
ThomasTsT Opel Corsa Łódz | 2004-04-09 15:58:09 Ja juz nie raz miełem sie z cc700...za kazdym razem zostawały w tyle... probowałem sie miezyc z Tico... ale przy 3 biegu odpadałem...:/.. a co do zmiany biegow to ja zawsze zmieniam z miedzygazem... sprzegło dostaje po dupie ale ładnie sie smiga... kto był ostatnio na toze na technicznej w łodzi wie o czym mowie... moje sprzegło smierdziało z odległosci 15metrow;]... ale to tez od tego ze zpinałem 2 przy 80km/h:/... teraz mam sprzegło od cc700 i jezdzi sie o wiele lepiej... |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-09 16:52:39
jesli sie skisisz to mam nadzieje ze opiszesz to tu |