MotoNews.pl
6 Łada Sputnik (45614/12) - NT

Łada Sputnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam -jestem nowy.Mam takie pytanko na dzień dobry...Właśnie dostałem w prezencie Ładę Sputnik .Może mi ktoś powiedzieć czy różni się ona od Samary czymkolwiek?na pierwszy rzut oka niczym sie nie różni a w internecie nie mogę nic na temat Łady Sputnik znaleść. Nawet pani która mi ją rejestrowała nie znalazła w spisie takiego auta...

Witam
z tego co wiem, Sputnik jest wersją Samary na rynek radziecki/rosyjski, moze być gorzej wykonana, wyposazona, zabezpieczona, ale nie jest to reguła, znałem uzytkowników sputnika i nie narzekali wiecej niz niz posiadacze zwykłych samar
więc się nie przejmuj i jeździj, powodzenia

OT

Szeryf z tym tylnym napędem to taaaaak.

Prawdziwy facet ma wał, a nie jakieś przeguby.

bueheheheheheheh raski - to jest boskie))

sSiemanko !
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Sputnika.Nie narzekam bo nie mam powodu.Samochodzik ma 16-cie lat i wygląda bardzo świeżo.Ciekawostka jest to,że nadwozie mam 5 dzwiowe a silnik 1,3 cc.Takie egzemplarze nie były sprzedawane oficjalnie w Polsce,lylko sprowadzone.Blacha ocynkowana,wykończenie (w miemaniu rosjan... ) bez zarzutu.Tak wygląda pokrótce moje autko.
Pozdr.

Potwierdzam! Ładna Stokiego jest pięknie utrzymana. To jest wzór dla innych!

Cytat:
2004-04-14 19:51:01, Stoki_W-wa pisze:
Blacha ocynkowana

Poważnie? Całość blach, czy tylko część? To jakiś wyjątkowy egzemplarz (mam na myśli ten ocynk, bo pod względem zadbania to jest on bez wątpienia wyjątkowy )?

Cześć. Mam takiego Sputnika z 1991 r. Kupiony w Irkucku. Ma oryginalnie rozrusznik Boscha, moduł i aparat zapłonowy węgierskie. Jeżdżę nim od nowości, ma już 132kkm i ostatnio cały czas na gazie. Jak Ci się nie podoba nazwa Sputnik to zmień na Samarę. Znaczki są jednakowej wielkości.Blachy były pokrywane róznymi preperatami. Podłogę mam jeszcze dobrą chociaż w bagazniku pokazały się dziurki / był naprawianu po niezłym bum!/ Autko jest traktowane jak członek rodziny.