Kolejny mały konkursik ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam koleanki i kolegów

z okazji ze poldzio odradza sie w zastraszającym tepie i czas jazdy testowej zbliża sie nieubłaganie wraz z moim bratem Tibo_pl postanoiliśmy zrobic mały konkursik

do wygrania jest zgrzewka (24 szt) piwa

warunki konkursu:

1) celem konkursu jest okreslenie predkosci max poloneza 1800 osiagnietej na autostradzie wieliczka katowice
2) predkość zostanie zmerzona przy pomocy urządzenia GPS i sfilmowana przy pomocy kamery
3) z okazji ze jest to zadanie proste każdemu przysługuje tylko 1 słownie jedno typowanie z dokładnoscia plus minus 2 km/h
4) dane techniczne poloneza

nadwozie FSO Polonez LE rocznik 1986
Silnik 132a1000 1752 cm^3
gaźnik Weber 34DMS2 obudowa i filtr powietrza z fiata 125 (włoskiego)
elektryczna pompka paliwa
paliwo etylina uniwersalna 95 oktanów
skrzynia pieciobiegowa model 132A1/ S5
most 41/10
opony 175/70/13

190km/h

Na IV czy na V biegu ?

No i trzeba zauważyć ,że na tej autostradzie są duże spadki. Czy będziecie próbować na równym odcinku czy z górki ?

Cytat:
2004-01-11 00:17:12, mati_lecha pisze:
Na IV czy na V biegu ?

maxymalna wiec chyba na V

Cytat:
2004-01-11 00:20:11, mati_lecha pisze:
No i trzeba zauważyć ,że na tej autostradzie są duże spadki. Czy będziecie próbować na równym odcinku czy z górki ?

ciezko powiedzieć gdzie ja osiagnemy ale istnieje ryzyko ze bedzie to z górki

To stawiam ,że będzie to 202km/h.
Ale i tak odradzam ten eksperyment.

Cytat:
2004-01-11 00:09:04, bodziot pisze:
witam koleanki i kolegów

z okazji ze poldzio odradza sie w zastraszającym tepie i czas jazdy testowej zbliża sie nieubłaganie wraz z moim bratem Tibo_pl postanoiliśmy zrobic mały konkursik

do wygrania jest zgrzewka (24 szt) piwa

warunki konkursu:

1) celem konkursu jest okreslenie predkosci max poloneza 1800 osiagnietej na autostradzie wieliczka katowice
2) predkość zostanie zmerzona przy pomocy urządzenia GPS i sfilmowana przy pomocy kamery
3) z okazji ze jest to zadanie proste każdemu przysługuje tylko 1 słownie jedno typowanie z dokładnoscia plus minus 2 km/h
4) dane techniczne poloneza

nadwozie FSO Polonez LE rocznik 1986
Silnik 132a1000 1752 cm^3
gaźnik Weber 34DMS2 obudowa i filtr powietrza z fiata 125 (włoskiego)
elektryczna pompka paliwa
paliwo etylina uniwersalna 95 oktanów
skrzynia pieciobiegowa model 132A1/ S5
most 41/10
opony 175/70/13

zapomniałem dodać pukt nr 5 i 6

a brzmią one nasteujaco

5) jezeli kilka osób wytypuje prawidłowo predkosć lub zmiesci sie w wyznaczonej toleracji to wygrywa ten który był najblizej osiagnietej jezeli i kilka osób wyznaczy w/w predkosć liczyc sie bedzie kolejność
6) Nagroda w postaci zgrzewki piwa zostanie wreczona podczas Ogólnopolskiego Zlotu FSO AK

[ wiadomość edytowana przez: bodziot dnia 2004-01-12 18:47:50 ]

nie będzie źle... 130 to sie rozbuja

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Do jakich obrotów masz zamiar go kręcić?

Tysiąc pięćset sto dziewięćset.

192km/h

Cytat:
2004-01-11 02:25:51, Piter20 pisze:
Do jakich obrotów masz zamiar go kręcić?

jak z "psów" czyli "...do smierci mojej lub jej"

moim celem jest zamkniecie obrotomierza na piatce ale wiem ze w obecnej wersji silnikowej jest to raczej niewykonalne ale ciekaw jestem ile z niego wycisne wiec niemam okreslonej

wystebuje tutaj pewna doza kazardu czyli ile wisisne z silnika a ile wytrzyma mechanika (dyfer) a ile psychika mojego brata i moja jako kamerzysty

a tak na marginesie to che przekroczyć bariere 200 km/h i zbliżyc sie do 210 a dlaczego to znający moją złosliwą nature beda wiedzieli dlaczego

Gorąco odradzam obecnie takie testy, jest zima i nie wiadomo gdzie może być nieco ślizgo, a gdzie może zawiać.
Polecałbym odłożyć próbę, przynajmniej do czasu kiedy zejdzie mróz. To jest bardzo ryzykowne, bo nie muszę mówić, że silnik swoje a gablota, zawiecha, koła, opony swoje

Cytat:
2004-01-11 10:31:13, MAJCHAL pisze:
Gorąco odradzam obecnie takie testy, jest zima i nie wiadomo gdzie może być nieco ślizgo, a gdzie może zawiać.
Polecałbym odłożyć próbę, przynajmniej do czasu kiedy zejdzie mróz. To jest bardzo ryzykowne, bo nie muszę mówić, że silnik swoje a gablota, zawiecha, koła, opony swoje

test odbedzie je najpredzej za 3 tygodnie

187,5

195 km/h

196km/h

189km/h

Cytat:
2004-01-11 02:17:51, OLO pisze:
nie będzie źle... 130 to sie rozbuja

a później 6 miesiecy biadolenia o kolejnym przeszczepie 1.8 dohc z gaźnikiem takim a nie innym, w poście "jak mieć pecha to mieć piecha"

Bodzio wyluzuj troche